ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ / MAGEIRITSA (GREEK EASTER SOUP) WITH MUSHROOMS

8.4.15

Vegi Mageiritsa (Greek Easter soup) with mushrooms


Τι το καλύτερο, να γυρίζεις σπίτι μετά την Ανάσταση και να σε περιμένει ένα πιάτο αχνιστή σουπίτσα. Η μαγειρίτσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Πασχαλινού εορταστικού τραπεζιού παρόλο που σαν φαγητό είναι λιγάκι "περίεργο" για τους δύσκολους ουρανίσκους. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που το αποφεύγουν χωρίς να το έχουν δοκιμάσει ποτέ. 

Επειδή όλο και κάποιον θα σας θυμίζει η ανωτέρο περιγραφή, δοκιμάστε φέτος να τους ετοιμάσετε μαγειρίτσα με μανιτάρια. Είναι το ίδιο νόστιμη με την παραδοσιακή και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. 


εκτύπωση

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
700 γραμ. διάφορα μανιτάρια (λευκά, πλευρώτους, portobello)
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ρύζι για σούπα (γλασέ ή καρολίνα)
5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
200 γραμ. αντίδια
1/4 φλ. άνηθο
2 αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια ή τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Όσα είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε στο μίξερ πρώτα τα ασπάδια με λίγο αλάτι και μόλις έχουμε μια αφράτη κρέμα, προσθέτουμε σιγά σιγά έναν-έναν τους κρόκους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λεμόνι σιγά σιγά και 2-3 κουτάλες από την σούπα. Τέλος ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε ζεστή. 

Σημ.: Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, καλύτερα να την αυγοκόψετε λίγο πριν την σερβίρετε.
  
Mageiritsa, is a traditional Greek Easter soup, consumed the night of Holy Saturday, after the Resurrection. After Lent, is the first dish containing meat. It is cooked with vegetables, dill, lamb offal and rice. 
Because lamb offal sounds weird to many people you can use mushrooms instead. It tastes as delicious as the traditional recipe and it requires less cooking time.

print the recipe

MAGEIRITSA (GREEK EASTER SOUP) WITH MUSHROOMS

6 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 35 minutes
INGREDIENTS
700 gr. mushroom variety(white, pleurotus, portobello)
10 fresh onions chopped
1/4 cup olive oil
1/4 cup soup rice
5 lettuce leaves (as fresh as possible)
200 gr. endive leaves
1/4 cup fresh dill
2 eggs (separate the whites from the yolks)
juice of 1 1/2 lemon
salt, pepper

HOW TO MAKE

Clean the mushrooms or wipe thoroughly with a damp cloth. Cut the large ones into pieces. Wash the endive and lettuce leaves and cut them into chunks.

In a large saucepan, heat the olive oil and add the fresh onions. Saute lightly and add the rice. Stir and add the mushrooms. Increase heat and let it cook until most liquid has been absorbed.

Add the leaves of lettuce and endive. Stir until the herbs begin to cook. Add 2-3 cups of water, season with salt and pepper and let the soup simmer for about 20 minutes.

We prepare the egg-lemon sauce (Augolemono). In the blender we beat the egg whites with a pinch of salt until we have a fluffy cream. Then we add slowly one by one the yolks, the lemon juice and 2-3 cups of the soup. We pour the egg-lemon sauce into the remaining soup, stir and bring to boil for 1-2 minutes.

We serve the soup warm.

Note: You can prepare the soup ahead and add the egg-lemon sauce just before serving.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr