ΚΥΒΟΙ ΦΡΕΣΚΩΝ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ / FRESH HERB CUBES

27.10.15

Ioanna's Notebook - Fresh herb cubes
(scroll down for English)

Δεν υπάρχει χειρότερο για μια μαγείρισσα - εκτός από το να κάψει το φαγητό - από το να σου λείπουν υλικά. Απο τα υλικά που συνήθως μου λείπουν είναι τα μυρωδικά. Τα αγοράζω φρέσκα, χρησιμοποιώ όσα χρειάζομαι και τα υπόλοιπα μένουν στο ψυγείο. Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα χρειασθώ και θα ανακαλύψω ότι εχουν χαλάσει. 
 
Έτσι λοιπόν, εδώ και καιρό ακολουθώ την παρακάτω διαδικασία και δεν μένει τίποτα για πέταμα. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΚΥΒΟΙ ΦΡΕΣΚΩΝ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Προετοιμασία: 10 λεπτά - Αναμονή: 5 ώρες

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, βασιλικός, δενδρολίβανο)
1 φλ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φυλλαράκια των μυρωδικών και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα μοιράζουμε στις θήκες μιας μεγάλης παγοθήκης. Γεμίζουμε τις παγοθήκες μέχρι πάνω με ελαιόλαδο. Βάζουμε την παγοθηκη στην κατάψυξη, μέχρι να κρυσταλλώσει το ελαιόλαδο.

Σημ.
Για να μην μας πιάνουν χώρο στην κατάψυξη, μπορούμε να αδειάσουμε τους παγωμένους κύβους σε ένα σακουλάκι τροφίμων.


There is no worse thing for a cook - apart from burning the food - from the lack of ingredients. The ingredients I usually miss are the herbs. I buy them fresh, use the amount I need and leave the rest in the refrigerator. Until the next time I need them. Then I find out that I can't use them, so I throw them away. 
 
For some time now, I follow these steps and nothing goes wasted.
 
Print the recipe

FRESH HERB CUBES

Preparation: 10 minutes - Waiting: 5 hours

INGREDIENTS
3/4 cup leaves fresh herbs (parsley, dill, mint, basil, rosemary)
1 cup olive oil

DIRECTIONS
Wash the leaves of herbs and dry them well with paper towel. Put them inside a large ice cube tray. Fill the ice trays with olive oil. Place the tray in the freezer until the oil crystallizes.

Just a note
To avoid taking up space in the freezer, we can empty the frozen cubes in a food bag. 
 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr