ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ / 2-INGREDIENT COOKIES

5.11.15

Ioanna's Notebook - 2-ingredient cookies (nutella+egg)
(scroll down for English)

Όταν το μάτι μου πέφτει σε συνταγή με ελάχιστα υλικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την δοκιμάσω. Όπως αυτά τα μπισκότα με την ταπεινή πραλίνα φουντουκιού. Παρόλο που η υφή τους δεν μοιάζει με τα κλασικά μπισκότα - είναι λίγο μαστιχωτά - είναι πεντανόστιμα. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ 2 ΥΛΙΚΑ

20-25 τεμάχια (ανάλογα το μέγεθος)
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Ψήσιμο: 10 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο. Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα. Χτυπάμε τα δύο υλικά στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα για 10-12 λεπτά.
Παίρνουμε με ένα μικρό κουταλάκι δόσεις από το μείγμα και τις βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα. ΑΦήνουμε απόσταση μεταξύ τους διότι θα απλώσουν με το ψήσιμο. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 10 λεπτά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν τα ξεκολλήσουμε με σπάτουλα από το ταψί.


 

When I find a recipe with few ingredients, I have to try it. Just like these cookies with some hazelnut spread (Nutella). Although their texture isn't like classic cookies - they are a little bit chewy - they are delicious.

Print the recipe

2-INGREDIENT COOKIES

Makes 20-25 pieces (depending on size)
Preparation: 15 minutes - Baking: 10 minutes

INGREDIENTS
200 gr. hazelnut spread (Nutella)
1 egg

DIRECTIONS
Preheat oven to 180 degrees. Lay with wax paper a large baking sheet. In a mixer bowl, beat the ingredients at medium speed for 10-12 minutes. With a small teaspoon take doses of the mixture and place them on the baking sheet. Make sure you leave enough space between them, as they will spread during baking. Bake cookies for 10 minutes. 
Let them cool completely (2 hours at least) before trying to remove them. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr