CHUTNEY ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ / ONION CHUTNEY

10.2.16

Ioanna's Notebook - Onion chutney - Τσάτνευ Κρεμμυδιού
(scroll down for English)

Αυτή την συνταγή την είχα φυλαγμένη από πάντα αλλά ποτέ δεν πήρα το θάρρος να την φτιάξω. Μεγάλο λάθος! Είναι τόσο αρωματική και νόστιμη που θα απογειώσει ακόμα και ένα ταπεινό κράκερ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόση νοστιμιά δίνει σε μια απλή μπριζόλα ή ένα μπέργκερ.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΤΣΑΤΝΕΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

περίπου 500 γρ.
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1 1/2 κ.γλ. πιπέρι
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
120 γρ. βούτυρο
160 γρ. ζάχαρη
250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
7 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε την ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το ξύδι από κόκκινο κρασί, ανακατεύουμε και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το μπαλσάμικο. Όταν εξατμιστεί και αυτό, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει και να έχει την μορφή μαρμελάδας.
Μοιράστε το chutney σε βάζα και αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας. Μετά το άνοιγμα, διατηρείτε το ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

This recipe was in my Recipes To Try list for quite a lot of time (actually for years) but I'd got around to make it. Huge, huge mistake! It's so delicious that can transform a plain cracker to something out of this planet. Words are not enough to describe what can do to a steak or a burger. 

 Print the recipe

ONION CHUTNEY

Makes about 500 gr.
Preparation: 5 minutes - Cooking: 30 minutes


INGREDIENTS
700 gr. onions, thinly sliced
1 1/2 tsp salt
1 1/2 tsp pepper
2 tbsp red wine vinegar
120 gr. butter
160 gr. white sugar
250 ml dry red wine
7 tbsp balsamic vinegar

DIRECTIONS
In a saucepan over medium heat melt butter and add onions. As onions begin to soften, add sugar and cook until you they have a dark golden color. Add the red wine vinegar, stir and when evaporated add the balsamic vinegar. When balsamic vinegar evaporates, add wine, salt, pepper and lower heat. Simmer until it thicks and resembles jam.
Place chutney in jars and store in your cupboard. After opening a jar, keep in the refrigerator for about 1 week.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr