COOKIES ΜΕ 3 ΓΕΥΣΕΙΣ / 3 WAY FREEZER COOKIES

25.2.16

Ioanna's Notebook - 3-Way freezer cookies
(scroll down for English)  

Τα cookies είναι από εκείνα τα snacks που είναι κρίμα να αγοράζουμε έτοιμα καθώς δεν απαιτούν πολύ χρόνο και κόπο για να γίνουν. Όπως ανακάλυψα με αυτήν την συνταγή, δεν χρειάζεται να έχουν και πολλά υλικά για να είναι νόστιμα. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Εκτυπώστε την συνταγή
 

COOKIES ΜΕ 3 ΓΕΥΣΕΙΣ

30-35 τεμάχια
Προετοιμασία: 35 λεπτά - Αναμονή: 20 λεπτά - Ψήσιμο: 15-18 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί (397 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την διακόσμηση
100 γρ. mini Smarties ή M&Ms
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
80 γρ. καρύδια, χοντροκοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το αλεύρι, κουταλιά-κουταλιά. Όταν ενσωματωθεί, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Χωρίζουμε το μείγμα σε ίσα μέρη. 
Προσθέτουμε στο ένα μέρος τα καραμελάκια και ρίχνουμε το κακαό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη. Προσθέτουμε στο δεύτερο μέρος ζύμης το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη. Προσθέτουμε στο τρίτο μέρος ζύμης το ξύσμα λεμονιού και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τις ζύμες στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στρώνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο και παίρνουμε με ένα κουταλάκι δόσεις. Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε στην λαμαρίνα. Πατάμε κάθε μπαλάκι με το χέρι μας για να απλώσει. Ψήνουμε τα μπισκότα στον φούρνο για 15-18 λεπτά, ώστε να βγούν μαλακά. Εάν τα προτιμάμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο περισσότερο.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.

Σημ.
1. Μπορούμε να φτιάξουμε όποιον συνδιασμό υλικών επιθυμούμε.
2. Εάν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε όλες τις ζύμες, τις φυλάμε στην κατάψυξη καλά τυλιγμένες.
Cookies are among those treats that it's better to make yourself rather buy at the store. Finding this recipe was a huge hit for me, since you only need 3 ingredients. 

Print the recipe

3 WAY FREEZER COOKIES

Makes about 30-35 cookies 
Preparation: 35 minutes - Waiting: 20 minutes - Baking: 15-18 minutes 
INGREDIENTS
400 gr. butter, at room temperature
1 can (397 gr.) sweetened milk
500 gr. self raising flour 
For the toppings
100 gr. M&Ms
1 tbsp cocoa powder 
1 tsp orange zest
100 gr. chocolate chips
1 tsp lemon zest
80 gr. walnuts, chopped

DIRECTIONS
lace butter in the mixer bowl and beat on high speed until fluffy. Add milk and continue beating for 2 minutes. Reduce speed and add flour, spoon by spoon. When the ingredients combine, stop the mixer and mix with a spoon. Divide dough into 3 equal parts. 
In the first one, add M&Ms and cocoa powder. Mix with a spoon until combine. Wrap the dough in cling film. Continue by adding orange zest and chocolate chips to the second one and lemon zest and walnuts to the third part. Mix well and cover with cling film. Refrigerate the three doughs for 20 minutes.
Apply parchment paper on a baking sheet and preheat the oven to 180oC. Using a teaspoon take small amounts of dough, form small balls and place them on the sheet and press them to flatten. Bake the cookies for 15-18 minutes, if you want them crispy bake them a little bit longer. Let cool completely on a rack and store in an airtight container. 
Just a Note
1. Be creative and make any combination you like.
2. You can freeze the dough for future baking sessions. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr