ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ / CHOCOLATE COVERED ORANGE STICKS

10.3.16

Ioanna's Notebook - Chocolate covered orange sticks - Μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα
(scroll down for English)

Ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι από τους αγαπημένους μου. Ειδικά αυτά τα σοκολατένια μπαστουνάκια είναι το κάτι άλλο. Αυτή η συνταγή είναι τρανή απόδειξη ότι στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική τίποτα δεν θα πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Ακόμα και οι ταπεινές φλούδες πορτοκαλιού με λίγη ζάχαρη και σοκολάτα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα υπέροχο και υγιεινό γλυκάκι.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Περίπου 300 - 400 γρ.
Προετοιμασία: 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
2 πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
150 - 200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γλ. βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και καθαρίζουμε τις φλούδες από την λευκή σάρκα. Βυθίζουμε τις φλούδες σε κρύο νερό και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν για 12 ώρες.
Αφού ξεπικρίσουν, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε τις φλούδες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από την στιγμή του βρασμού. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στα μικροκύματα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Κόβουμε τις στεγνές φλούδες σε μπαστουνάκια. Βουτάμε τα μπαστουνάκια μέχρι την μέση στην κουβερτούρα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λαδόκολλα για 1 ώρα και στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο γαι 30 λεπτά. Διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο, εκτός ψυγείου, για περίπου 10 ημέρες. 
Orange-Chocolate combination is one of my favorites. These chocolate covered sticks are to die for. This recipe is proof that in the kitchen nothing should be wasted. Even the humble orange peels can be turned into a delicious and healthy candy with some sugar and chocolate.

Print the recipe

CHOCOLATE COVERED ORANGE STICKS

Makes about 300-400 gr.
Preparation: 35 minutes

INGREDIENTS
2 oranges with thick skin
150-200 gr. dark chocolate, chopped
1 tsp butter
1/2 cup sugar
1 cup water

DIRECTIONS
Peel carefully the oranges and remove the white flesh off the peels. Dip the peels in cold water and set aside for 12 hours to eliminate the bitterness. Strain them and put into a saucepan. Add sugar and water. Boil the peels over medium heat for 3-4 minutes (counting from the boiling point). Drain them and place on paper towels to completely remove any water. Once dry, cut peels into sticks. 
In a microwave safe bowl, melt chocolate with butter and let it cool for 1 minute. Dip sticks halfway into the chocolate. Let them dry on a rack for 1 hour and then refrigerate for about 30 minutes. Store in an airtight container for up to 10 days. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr