ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ / ROASTED RED PEPPERS SALAD

21.4.16

Ioanna's Notebook - Roasted Red Peppers Salad
(scroll down for English) 

Το Πάσχα πλησιάζει και εάν ψάχνεται ιδέες για τα συνοδευτικά του γιορτινού τραπεζιού, τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με ψητές πιπεριές, η οποία κάνει την εμφάνισή της στο τραπέζι μας τακτικά. Είναι μια νόστιμη και δροσερή σαλάτα την οποία μπορείτε να σερβίρετε τόσο μόνη της όσο και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Αξίζει να την δοκιμάσετε. 

Εκτυπώστε τη συνταγή

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 

6 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 30 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
6 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200oC μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες και να αρχίσει να μαυρίζει η φλούδα τους (περίπου 30 λεπτά).
Βάζουμε τις πιπεριές αμέσως σε μια μικρή σακούλα τροφίμων, κλείνουμε καλά (με κόμπο) και τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (προκειμένου να τις ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα). Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Σημ. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψητές πιπεριές από το βάζο και να παραλείψετε την διαδικασία του ψησίματος και του ξεφλουδίσματος. 
Whether you are celebrating Greek Orthodox Easter or your are looking for a delicious appetizer or both, you have to try this recipe. It's easy and it's on our menu whenever we are having people over. Serves as a salad or as an appetizer with some roasted bread. Give it a try!  

Print the recipe

ROASTED RED PEPPER SALAD

6 servings
Preparation: 5 minutes - Cooking: 30 minutes

INGREDIENTS
6 red peppers
1 onion, finely chopped
1/3 cup olive oil
3 tbsp balsamic vinegar
2 tbsp chopped parsley
salt, pepper

DIRECTIONS
Place peppers in a pan and bake at 200oC until their skin develops bubbles and starting to blacken. 
Remove from the oven and immediately place peppers in a plastic food bag, seal tight and let them sweat for 10 minutes (that makes peeling easy). 
Peel and cut peppers in half, remove the stalk, seeds and their fibers and cut into strips. Place peppers in a bowl and add the remaining ingredients. Stir and serve as a salad or on toasted bread.

Just a Note
You can use store-bought roasted peppers and skip roasting and peeling process.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr