ΦΙΛΕΤΟ ΠΕΡΚΑΣ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ // BAKED FISH FILLETS WITH SEASONED BREAD CRUMBS CRUST

31.8.17

Baked Fish Fillets recipe - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)
Δεν ξέρω για την δική σας οικογένεια αλλά εμείς αγαπάμε πολύ τα ψάρια. Όλοι ξέρουν πόσο θρεπτικά είναι και πόσο σημαντικά για τη διατροφή όλων, πόσο μάλλον των παιδιών. Έτσι λοιπόν το Σάββατο στο σπίτι μας είναι ημέρα ψαριού. Γενικά μας αρέσουν όλα τα ψάρια, ειδικά αυτά που δεν απαιτούν καθάρισμα τα παιδιά τα αγαπούν λιγάκι παραπάνω - κι εγώ επίσης καθώς γλυτώνω το καθάρισμα. 

Σήμερα λοιπόν σας έχω μια νοστιμότατη και πανεύκολη συνταγή για ψάρι που σίγουρα θα σας αρέσει. Δοκιμάστε την και περιμένω τα σχόλιά σας.

Baked fish fillets recipe - Ioanna's Notebook

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΠΕΡΚΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΟΥΣΤΑ
4 Άτομα 
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα πέρκας (περίπου 700 γρ. συνολικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρούστα:
1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά 
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Αν τα φιλέτα είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε στην μέση κάθετα, διαφορετικά τα αφήνουμε ως έχουν. Αλατοπιπερώνουμε κάθε φιλέτο και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτο - τόσο μεγάλα ώστε να χωράει το φιλέτο - και τα στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ακουμπάμε ένα φιλέτο σε κάθε κομμάτι αλουμινόχαρτο και το περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και βάζουμε το πακετάκι στο ταψί του φούρνου. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα φιλέτα και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα. Βγάζουμε το ψάρι από τον φούρνο, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Απλώνουμε προσεκτικά το μείγμα της αρωματισμένης φρυγανιάς πάνω σε κάθε ψάρι και πιέζουμε ελαφρά με την ράχη του κουταλιού για να κολλήσει. Βάζουμε τα ανοιχτά πακέτα με τα φιλέτα στο φούρνο για άλλα 7-10 λεπτά, ώστε να ροδίσει ελαφρά η κρούστα. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Σερβίρουμε με παντζάρια σαλάτα ή πατατοσαλάτα.


I don't know about you but in our house, we love sea food. Everyone knows how nutritious they are and how important are for a balanced diet, especially when it comes to children. Normally, Saturday is fish/sea food day. We love all kinds of sea food, but fish fillets are our favorite. 

So today I'm sharing a delicious and super easy recipe for a fish fillet that I'm sure you're going to love. Give it a try and let me know what do you think about it.

Baked fish fillets recipe - Ioanna's Notebook

 Print the recipe

BAKED FISH FILLETS WITH SEASONED BREAD CRUMBS CRUST
4 Servings
Preparation: 10 minutes - Baking: 40 minutes

INGREDIENTS
2 Perch fillets 
4 tbsp olive oil
2 tbsp oregano
salt, fresh ground black pepper

For the crust:
1/2 cup bread crumbs 
2 tbsp chopped fresh parsley 
1 tsp grated lemon zest 
salt, fresh ground black pepper 
2 tbsp olive oil
1/2 tsp garlic powder 

DIRECTIONS
Preheat oven to 180οC. Rinse perch fillets and dry them using a towel. If the fillets are too large, you can cut them vertically. Sprinkle with salt, pepper and oregano. Cut some aluminum foil and layer them with baking paper. Place each fillet on an aluminum piece and generously brush it with 2 tbsp olive oil. Close aluminum into a package and place it on a baking sheet. Repeat for the remaining perch fillets and bake for 30 minutes. 
Meanwhile, in a small bowl combine all the crust ingredients. Remove fish packages from oven, open carefully and let them cool down for 5 minutes. Spread the crust mixture on top and press lightly with the back of a spoon to stick onto the fillet. Place open packages in the oven and bake for 7-10 minutes until the crust becomes golden. 
Remove from the oven and let them cool. Serve with beetroot salad or potato salad.

Baked perch fillets recipe - Ioanna's Notebook

You Might Also Like

2 σχόλια

myTaste.gr