ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ // MICROWAVE LEMON CURD

1.11.17

Microwave Lemon Curd couldn’t be easier, or more delicious. It’s perfect for topping yogurt, ice cream, cheesecake and so much more | Ioanna's Notebook
(scroll down for English)

Καλημέρα!
Εάν διαβάζετε αρκετό καιρό θα έχετε καταλάβει πόσο πολύ μου αρέσουν τα λεμονάτα γλυκά. Από λαχταριστό κέικ λεμόνι μέχρι την αγαπημένη μου lemon pie, λατρεύω το λεμόνι όλο το χρόνο. Εάν τα αγαπάτε κι εσείς είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψετε τη σημερινή συνταγή.

Σήμερα αγαπημένες μου φίλες (και φίλοι) ετοιμάζουμε λεμονόκρεμα. Την πιο απλή και εύκολη λεμονόκρεμα που έχεις φτιάξει ποτέ με τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων! Ναι πολύ σωστά διαβάσατε, ετοιμάζουμε λεμονόκρεμα στα μικροκύματα. Γι' αυτό λοιπόν πάρτε μερικά λεμόνια και ελάτε να φτιάξουμε λεμονόκρεμα!

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΛΕΜΟΝΟΚΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

Για 2 βαζάκια (περίπου 250 γρ. έκαστο)
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 φλ. άσπρη ζάχαρη
3 αυγά
1 φλ. φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού 
ξύσμα από 3 λεμόνια
1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο μικροκυμάτων, σε δυνατή ένταση για 1 λεπτό, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία φούρνος-ανακάτεμα για 3-5 λεπτά ανάλογα με την ένταση του φούρνου. Η λεμονόκρεμά θα είναι έτοιμη όταν στέκεται στην πίσω μερικά ενός κουταλιού.
Αποσύρεται από το φούρνο και περάστε την μέσα από μια σίτα. Αποθηκεύστε την σε αποστυρωμένα βάζα. Όταν κρυώσει εντελώς, κλείστε το καπάκι και διατηρήστε την στο ψυγείο (μέχρι 2 εβδομάδες). Έχετε υπόψη σας ότι όσο κρυώνει. πήζει.
Μπορείτε να την απολαύσετε ως άλειμμα στο ψωμί ή το τσουρέκι σας ή ως γέμιση σε τάρτα. Ακόμα μπορείτε να την συνδιάσετε ως topping σε γιαούρτι ή παγωτό.

If you’ve been following my blog for any length of time, you are well aware of the fact that I love lemon desserts. From lemon glazed cakes to lemon pies, I’m all about lemons – all year long. So if you too love lemons, I'm sure you are going to absolutely LOVE today's recipe.

Today my friends, we are making homemade lemon curd. But not any lemon curd, we are making the easiest homemade lemon curd you will ever make using our microwave! That's right Microwave Lemon Curd! So grab yourself a bunch of lemons and get to making this microwave lemon curd because when life gives you lemons ... make lemon curd!
Don't forget that while you’re at the store, be sure to also grab some vanilla ice cream and some mini tart shells because you’re going to eating this lemon curd spread on all the things! 

 Print the recipe

MICROWAVE LEMON CURD

Makes about 2 cups 
Preparation: 5 minutes - Cooking: 5 minutes

INGREDIENTS
1 cup granulated sugar
3 eggs 
1 cup fresh lemon juice 
zest of 3 lemons
1/2 cup unsalted butter, melted

DIRECTIONS
In a large microwave-safe bowl, whisk together the sugar and eggs until smooth and thoroughly combined. Whisk in lemon juice, lemon zest and melted butter. Cook in the microwave on full power for 1-minute intervals, stirring after each minute. This process will take about 3-5 minutes depending on the strength of your microwave. You will know the lemon curd is done cooking when it coats the back of a metal spoon.
Remove from the microwave, push through a fine, mesh sieve and pour into sterile jar or container. Once the curd has cooled to room temperature, cover it with a lid and store it in the refrigerator for about 2 weeks. The curd will thicken as it cools.

Microwave Lemon Curd couldn’t be easier, or more delicious. It’s perfect for topping yogurt, ice cream, cheesecake and so much more | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr