ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΣΤΗ "ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" ΕΠΟΧΗ // AFTER CHRISTMAS WINTER HOME DECOR

10.1.18

Winter after Christmas home decor ideas| Ioanna's Notebook
(scroll down for English)
Άλλος ένας νέος μήνας πέρασε - ο οποίος σημειωτέον μου φάνηκε πολύ μεγάλος - ένας νέος ξεκίνησε και μαζί με αυτόν άλλος ένας γύρος projects από τις Creative Bloggers.

Τι συμβαίνει όταν μαζεύονται 6 blog που έχουν σαν κοινό τους στοιχείο την κατηγορία DIY & Decor;; Επτά Creative (δημιουργικές) bloggers που θα εμπνέονται κάθε μήνα από ένα τίτλο, θα δημιουργούν και θα παρουσιάζουν κάτι όμορφο για το σπίτι τους. Κατασκευή, διακόσμηση, ιδέες! Ξεκινώντας πάντα από τη πρώτη Δευτέρα του μήνα και για τις επόμενες 6 μέρες θα δημοσιεύει και από ένα blog που συμμετέχει στις Creative bloggers! Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά και στις κατασκευές αλλά πρέπει πάντα να ακολουθούμε τον τίτλο και φυσικά η ανάρτηση να αφορά το σπίτι!

Creative bloggers - Xmas Edition

Ο Δεκέμβριος δεν θα μπορούσε να έχει άλλο θέμα εκτός από κάτι γιορτινό "Στολίζει τα Χριστούγεννά μου" και όπως πάντα μπορείς να βρείς όλα τα project συγκεντρωμένα στην ανάρτηση του VioletMimosa.

Ο Ιανουάριος είναι ο μετά τις γιορτές μήνας, οπότε το θέμα μας είναι ''After Christmas εποχή" Όπως πάντα την αρχή των αναρτήσεων έκανε η Ρία από το blog La creme με Inspirational quotes wall art, την οποία ακολούθησε η Χριστίνα από το blog Art Decoration & Crafting με τα ευφάνταστα DIY κούτσουρα που μόνο αυτή θα μπορούσε να είχε σκεφθεί και σήμερα ήρθε η σειρά μου. 

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας-μυστήριο από πλευράς διακόσμησης καθώς μαζεύουμε οτιδήποτε χριστουγεννιάτικο και μένουμε με το ερώτημα "Πως διακοσμούμε τώρα για το υπόλοιπο του χειμώνα;" Εύκολα θα απαντήσω. Με 2-3 αλλαγές και μερικά κουκουνάρια έχεις έτοιμη την διακόσμησή σου για το υπόλοιπο του χειμώνα. Προσωπικά προτιμώ μετά τις γιορτές να κρατώ τη διακόσμηση απλή. Δεν παραλείπω να κρατώ βέβαια και μερικά γιορτινά διακοσμητικά, τα οποία δεν "φωνάζουν" Χριστούγεννα και με μερικές αλλαγές μας συντροφεύουν για την υπόλοιπη σεζόν.

Βέβαια το στυλ αλλά και οι προτιμήσεις καθενός είναι διαφορετικά αλλά σήμερα θα σου δείξω μερικές γωνιές του σπιτιού στη "μετά τα Χριστούγεννα" εποχή αλλά θα σου δώσω και μερικά tips ελπίζοντας να πάρεις ιδέες για να διακοσμήσεις τις δικές σου γωνιές.

Winter after Christmas home decor ideas| Ioanna's Notebook

1. Χρησιμοποίησε ουδέτερα χρώματα 

Η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι γεμάτη έντονα χρώματα και λαμπερά στολίδια σε αντίθεση με τη χειμωνιάτικη που έχει μια πιο ουδέτερη, ήσυχη, γήινη παλέτα. Αν το σκεφτείς νομίζω ότι αυτή την ησυχία μετά τη γιορτινή περίοδο τη θέλουμε όλοι ... Έτσι λοιπόν αντικατέστησα το περιεχόμενο από το αγαπημένο μου γιορτινό φαναράκι και το έκανα να μοιάζει σας καινούργιο με μερικά κουκουνάρια και ένα κερί σε γήινους τόνους.

Extra Tip
Τα κουκουνάρια είναι ένα πρώτης τάξεως διακοσμητικό το οποίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράσεις. Απλά κάνε μια βόλτα στο βουνό και μάζεψε μερικά. Πριν όμως τα χρησιμοποιήσεις στη διακόσμησή σου φρόντισε να τα απολυμάνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να ξεπηδήσει από αυτά. Άπλωσέ τα στη λαμαρίνα του φούρνου και "ψήστα" στη μεσαία σχάρα για περίπου 1 ώρα στους 100οC. Αυτό θα κάνει τα κλειστά κουκουνάρια να ανοίξουν αλλά θα σκοτώσει και όλα τα βλαβερά ζωήφια (αλλά και βακτήρια) που ενδεχομένως έχουν κάνει φωλιά μέσα τους. Άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς και μετά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε όποιο project θέλεις. 

Winter after Christmas home decor ideas| Ioanna's Notebook

2. Περιόρισε το κόκκινο

Ο χρωματικός συνδιασμός που προτιμώ για τα Χριστούγεννα είναι κόκκινο-πράσινο-χρυσό, οπότε μετά τις γιορτές απομακρύνω οτιδήποτε θυμίζει έντονα Χριστούγεννα. Φέτος κράτησα στην άκρη αυτό το όμορφο κόκκινο κερί που ήταν δωράκι με το τσάι μου από τη Lipton (και που ακόμα θα βρεις στα super market, εάν το θέλεις κι εσύ) αλλά και το βαζάκι και τα ασορτί σουβέρ (δες πως θα φτιάξεις και εσύ τα δικά σου με απλό χαρτί εκτύπωσης). Το φαναράκι αποτελεί all-time διακοσμητικό! Τα χριστουγεννιάτικα λουλούδια στο βάζο αντικαταστάθηκαν από κουκουνάρια που μαζέψαμε με τα παιδιά στη βόλτα μας στον Υμηττό και τα οποία φωτίστηκαν με λαμπάκια led.

3. Κράτησε τη διακόσμηση απλή

Τέλος προσπάθησε να κρατήσεις τη χειμωνιάτικη διακόσμησή σου απλή, μην το παρακάνεις. Δες το συμβολικά και ξεκινά τη νέα χρονιά απλά, απαλαγμένη από περιττά πράγματα. 

Winter after Christmas home decor ideas| Ioanna's Notebook

Αυτά από μένα, σειρά αύριο έχει η Ζωγραφιά από το blog Bisozozo.

Μην ξεχάσεις να δεις και τις υπόλοιπες αναρτήσεις των Creative Bloggers. 

Ιωάννα από Ioanna's Notebook 

Winter after Christmas home decor ideas| Ioanna's Notebook

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ μου αρέσει η γυάλα σου! Μικρές αλλαγές οι οποίες μας ανανεώνουν πολύ! Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Μετά την "φασαρία" των γιορτών νομίζω ότι όλοι την χρειαζόμαστε μια κάποια ηρεμία. Καλή Χρονιά με Υγεία!

      Διαγραφή
  2. Ωραια tips Ιωάννα! Ευχαριστουμε! Θα συμφωνησω απολυτα περι λιτοτητας μετα τις γιορτες, αν κ τις πρωτες μερες μετα το ξεστολισμα το σπιτι μας φαινεται τοσο αδειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αλήθεια. Μετά την υπερβολή των γιορτών ότι και να κάνεις το σπίτι φαίνεται άδειο.

      Διαγραφή
  3. Αυτά τα φωτάκια που τα κρατάμε όλες μετά τις γιορτές πολύ μου αρέσουν! Δεν χρειάζονται πολλά ... μικρές, έξυπνες αλλαγές και όλα δείχνουν διαφορετικά ! Καλή χρονιά Ιωάννα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Χριστίνα μου! Τα φωτάκια (μαζί με κάποια ξεχασμένα στολίδια) μας συντροφεύουν όλο τον χρόνο. Μου αρέσει ο τρόπος που φωτίζουν μικρές γωνιές, το βράδυ.

      Διαγραφή

myTaste.gr