ΕΥΚΟΛΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ // EASY GLUTEN-FREE BANANA PANCAKES
21.9.17
(scroll down for English)
Εάν έχεις αποφασίσει να προσέξεις τον εαυτό σου και να κάνεις μια στροφή σε μια πιο υγιεινή διατροφή, σήμερα σου έχω μια υπέροχη συνταγή που θα αγαπήσεις. Ως γνήσια λάτρης του φαγητού, ξέρεις καλά πόσο πολύ μου αρέσει να ανακαλύπτω συνταγές αλλά και να τις δοκιμάζω. Λοιπόν όταν ανακάλυψα τη συγκεκριμένη συνταγή ήμουν λιγάκι δυστακτική για το έαν θα "έβγαινε κάτι" και εάν όντως "έβγαινε κάτι", εάν θα ήταν νόστιμο. Ευτυχώς έκανα λάθος γιατί πρόκειται για μια γρήγορη, νόστιμη και άκρως υγιεινή συνταγή, η οποία κέρδισε τους πάντες στο σπίτι.
Εφόσον αγαπάς τις μπανάνες, είμαι σίγουρη ότι αυτή η συνταγή για γίνει μια αγαπημένη συνήθεια. Εάν από την άλλη πλευρά δεν είσαι fan της μπανάνας, μπες στον κόπο να τη δοκιμάσεις αλλά πρόσθεσε κανέλα, κομματάκια σοκολάτας και εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα, για να κόψεις την "μπανανίλα".
2 Άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 μπανάνα, ώριμη
2 αβγά
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπόλ, λιώστε την μπανάνα με ένα πηρούνι. Προσθέστε τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοιηθεί το μείγμα. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας τηγανήτες. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας τις τηγανίτες προσεκτικά με μια σπάτουλα. Σερβίρουμε με μέλι. Καλή απόλαυση!
Σημ.
* Όσο πιο μικρές είναι οι τηγανίτες, τόσο πιο εύκολο είναι να τις γυρίζετε.
If you’re on a health kick, you’re trying to cut out carbs or you just love the taste of banana, then this breakfast recipe is for you. Being a food lover, I like to look up recipes and try to cook up something new at least once in a week. When I first discovered this pancake recipe, I thought there was no way it could work and even if it did work, there was no way it could be good. But I was SO wrong, everyone loved these pancakes, and now this recipe is one of our breakfast staples.
On a side note, you must like bananas in order to enjoy this recipe. If you aren’t the biggest fan, try adding cinnamon, vanilla extract or chocolate chips to cut down the banana-y flavor.
2 Servings
Preparation: 5 minutes - Cooking: 10 minutes
INGREDIENTS
1 banana, ripe
2 eggs
Olive oil
DIRECTIONS
In a little bowl, mash the banana using a fork. Add the eggs into the bowl and mix well. Heat up a pan with a little bit of olive oil. Using a spoon, pour the mixture into the pan, forming pancakes. Cook on both sides. Serve with honey and enjoy!
Note
4 σχόλια
Yummy!! :D
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://julesonthemoon.blogspot.it
Τέλειο και πανεύκολο!Μου έφεραν μερικές μπανάνες χτες και λέω να το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το δοκιμάσεις! Είναι πολύ νόστιμο και θρεπτικό πρωϊνό!
ΔιαγραφήΑν και ειμαι vegan, η συνταγή μου άρεσε πάρα πολύ και σίγουρα θα την κάνω σε αγαπημένα πρόσωπα <3
ΑπάντησηΔιαγραφή