ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ // CINNAMON TWISTS
19.10.17
(scroll down for English)
Καλημέρα!
Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή. Στριφτάρια σφολιάτας με κανελοζάχαρη. Χρειάζεστε μόνο 4 βασικά υλικά, τα ενδεχομένως να έχετε ήδη στο ντουλάπι-ψυγείο αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που θα θέλετε να την πάτε λιγάκι παραπέρα και να χρησιμοποιήσετε εκτός από κανέλα & ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδα ή να κάνετε και αλμυρά στριφτάρια με τυρί, οι συνδιασμοί είναι αμέτρητοι ... όρεξη να υπάρχει.
Εμείς πάντως τα προτιμάμε με κανέλα. Την τελευταία φορά που τα έφτιαξα (για τους σκοπούς της σημερινής ανάρτησης) εξαφανίσθηκαν σε χρόνο μηδέν ... ούτε μια καθως πρέπει φωτογραφία δεν πρόλαβα να τραβήξω και μάλιστα είχα κάνει διπλή δόση! Τόσο νόστιμα είναι! Εάν θέλετε (εάν ... το τονίζω) μπορείτε να φτιάξετε και ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και γάλα και είτε να τα περιχύσετε είτε να το σερβίρετε σε μπολάκι σαν ντίπ, προσωπικά το θεωρώ υπερβολή αλλά περί ορέξεως ...
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
1 κ.σ. κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Αλείψτε με το βούτυρο τη σφολιάτα και πασπαλίστε με την κανελοζάχαρη. Πατήστε τη ζάχαρη στη σφολιάτα για να κολλήσει. Γυρίστε την σφολιάτα από την άλλη πλευρά και επαναλάβετε την διαδικασία. Κοψτε σε λωρίδες πάχους 3 εκ. περίπου (για ευκολία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο της πίτσας). Στρίψτε κάθε λωρίδα και τοποθετήστε τις στο ταψί. Φροντίστε να αφήσετε λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε τα στριφτάρια για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
Good Morning!
Today I have another easy and quick recipe for you. Cinnamon twists with puff pastry. Only four ingredients to make these light and flaky cinnamon sugar twists. This recipe is so easy and so versatile that you can make it with Nutella, jam or go a step further and make some cheesy twists. The combinations are unlimited!
I've tried some various combinations but the cinnamon twists are our family favorite. The last time I made them (for the purposes of this post) they disappeared in no time ... I never managed to take a decent photo! I HIGHLY recommend doubling this recipe because they will be eaten quickly. You can serve them plain or with a basic frosting as a side dip.
Today I have another easy and quick recipe for you. Cinnamon twists with puff pastry. Only four ingredients to make these light and flaky cinnamon sugar twists. This recipe is so easy and so versatile that you can make it with Nutella, jam or go a step further and make some cheesy twists. The combinations are unlimited!
I've tried some various combinations but the cinnamon twists are our family favorite. The last time I made them (for the purposes of this post) they disappeared in no time ... I never managed to take a decent photo! I HIGHLY recommend doubling this recipe because they will be eaten quickly. You can serve them plain or with a basic frosting as a side dip.
CINNAMON TWISTS
6 Servings
Preparation:10 minutes - Baking: 15 minutes
INGREDIENTS
1 sheet frozen puff pastry dough, thawed
3 tbsp butter, melted
1/4 cup sugar (white or brown)
1 tbsp ground cinnamon
DIRECTIONS
Preheat oven to 180oC and place parchment paper on a baking sheet. In a small bowl, mix together cinnamon and sugar.
Brush one side of puff pastry with melted butter. Sprinkle all over with sugar mixture. Press the sugar into the puff pastry so it will stick. Flip over and repeat with the other side. Cut into 3 cm strips (I use a pizza cutter to make it easy). Twist each strip and lay on prepared baking sheet. Make sure to leave some space in between each strip.Bake the twists for 12-15 minutes and then let them cool.
0 σχόλια