7 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ // 7 BOOKS TO READ BEFORE WATCHING THE MOVIE

12.4.17

(scroll down for English)

Μου αρέσει πολύ το διάβασμα και όταν κάποιο βιβλίο γίνει ταινία, πρώτα το διαβάζω και μετά βλέπω την ταινία. Βέβαια τις περισσότερες φορές η ταινία με απογοητεύει καθώς έχει αρκετές διαφορές από το βιβλίο αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εάν λοιπόν σας αρέσει πολύ το διάβασμα, σας έχω 7 υπέροχα βιβλία που έγιναν ταινιές. Διάβαστε τα λοιπον και μετά παρακολουθήστε την ταινία.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο υπέροχος γκάτσμπυ βιβλιο

Βρισκόμαστε στη Ν. Υόρκη τη δεκαετία του 1920. Είναι η εποχή της τζαζ, μια εποχή θαυμάτων, τέχνης, υπερβολής, όπου κυριαρχεί ακόμα η πεποίθηση ότι τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία. Ο Γκάτσμπυ είναι πάμπλουτος, μένει σε μια έπαυλη, έχει μπάτλερ, υπηρέτες, μια Ρολς-Ρόις και διοργανώνει θρυλικά πάρτι. Κανείς δεν ξέρει από πού έρχεται, ούτε πώς κατέχει μια τόσο μεγάλη περιουσία, ωστόσο όλοι γοητεύονται από το μυστηριώδες παρελθόν και τον τρόπο ζωής του. Εκείνος έχει κάτι ακόμα. Έναν απόλυτο, ανεκπλήρωτο, ρομαντικό έρωτα για την εύθραυστη αλλά πανέμορφη Νταίζη. Ο Γκάτσμπυ ξεχωρίζει. Και είναι τόσο αθεράπευτα ιδεαλιστής που γίνεται πραγματικά υπέροχος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με τον Leonardo di Caprio (2012)

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας με τους Robert Redford & Mia Farrow (1974)


Βοστόνη, 1926. 
Η Ποτοαπαγόρευση γέννησε ένα ατέλειωτο δίκτυο από υπόγεια αποστακτήρια, παράνομα κέντρα, γκάνγκστερ και διεφθαρμένους αστυνομικούς. Ο Τζο Κόγκλιν, μικρότερος γιος ενός επιφανούς αστυνομικού διευθυντή της Βοστόνης, έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη του στην αυστηρή και καθωσπρέπει ανατροφή του και απολαμβάνει τα λάφυρα, τις συγκινήσεις και την κακή φήμη ενός ανθρώπου εκτός νόμου. Ο Τζο ξεκινάει μια ιλιγγιώδη ανάβαση στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος, που τον φέρνει από τη λάμψη της Βοστόνης της εποχής της τζαζ στο αισθησιακό τρεμοφέγγισμα της Λατινικής Συνοικίας της Τάμπας και στους καυτούς δρόμους της Κούβας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για το κοριτσι από τη δανια

«Θα μου κάνεις μια χάρη;» Αυτή η απλή παράκληση που απευθύνει μια γυναίκα στο σύζυγό της καθώς ζωγραφίζουν και οι δυο στο ατελιέ τους, πυροδοτεί μια αλλαγή που κανείς τους δεν μπορεί να προβλέψει. 
Κάπως έτσι ξεκινάει η αληθινή ιστορία από την οποία εμπνέεται αυτό το βιβλίο: η απίστευτη διαδρομή της Λίλης Έλμπε, μιας πρωτοποριακής φιγούρας στην ιστορία της τρανσεξουαλικότητας και μιας γυναίκας διχασμένης ανάμεσα στο γάμο της και στις ιδιαίτερες προσωπικές της επιθυμίες. 
Με φόντο τη λάμψη και την αίγλη της Κοπεγχάγης, του Παρισιού και της Δρέσδης στη δεκαετία του 1920, το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα εξερευνά τα όρια του φύλου και της σεξουαλικότητας, του έρωτα και του γάμου, και το ταξίδι που ξεκινάει κανείς για να γίνει ο εαυτός του.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για το κοριτσι του τρενου βιβλιο

Κάθε μέρα τα ίδια. Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Σχετική εικόνα

Λυρικό όσο και τρομακτικό, τo μυθιστόρημα Κάθε Στιγμή Μετράει αποτελεί μια συγκινητική αλλά ρεαλιστική αποτύπωση της ζωής, μιας διακεκριμένης καθηγήτριας, η οποία μαθαίνει ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ και συνειδητοποιεί στην πορεία ότι η αξία της δε μετριέται απλά από την ικανότητά της να θυμάται.
Η Άλις Χάουλαντ είναι περήφανη για τη ζωή που οικοδόμησε με σκληρή δουλειά. Στα πενήντα της, είναι καθηγήτρια γνωστικής ψυχολογίας στο Χάρβαρντ και διεθνούς φήμης γλωσσολόγος, παντρεμένη με έναν επίσης φημισμένο βιολόγο, μητέρα τριών ενήλικων παιδιών. Όμως, όταν έρχεται αντιμέτωπη με ολοένα και συχνότερα περιστατικά αμνησίας και έντονο αποπροσανατολισμό, μια τραγική διάγνωση αλλάζει τη ζωή της –καθώς και τη σχέση της με την οικογένειά της και τον υπόλοιπο κόσμο– για πάντα.
«Χίλιες φορές καλύτερα να είχε καρκίνο. Θα αντάλλαζε το Αλτσχάιμερ με τον καρκίνο χωρίς δεύτερη σκέψη. Ντράπηκε που ευχόταν κάτι τέτοιο, άλλωστε ήταν μια ανούσια ευχή, όμως ακόμη κι έτσι επέτρεψε στον εαυτό της να το φανταστεί. Η νόσος Αλτσχάιμερ ήταν ένα ολότελα διαφορετικό θηρίο. Κανένα όπλο δεν ήταν ικανό να το σκοτώσει.
Αυτή τη στιγμή όσοι νοσούσαν από το Αλτσχάιμερ βρίσκονταν αντιμέτωποι με την ίδια κατάληξη, είτε ήταν ογδόντα είτε πενήντα χρονών. Κι ενώ ένα φαλακρό κεφάλι και σταυρωτή κορδέλα θεωρούνταν σύμβολα θάρρους και ελπίδας, το σκάλωμα της ομιλίας και η σταδιακή εξαφάνιση των αναμνήσεων προμήνυαν νοητική αστάθεια και επικείμενη παράνοια. Οι καρκινοπαθείς μπορούσαν να προσβλέπουν στη στήριξη της κοινότητάς τους. Η Άλις αντιμετώπιζε τον παραγκωνισμό. Ακόμη και οι πλέον καλοπροαίρετοι και μορφωμένοι άνθρωποι είχαν την τάση να φοβούνται τους πνευματικά ασθενείς και να κρατούν τις αποστάσεις τους.
Δεν ήθελε να καταλήξει μια γυναίκα την οποία οι άνθρωποι απέφευγαν και φοβούνταν».

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για το φως ανάμεσα στους ωκεανούς βιβλιο

Στον φάρο ενός μικροσκοπικού νησιού μισή μέρα με καράβι από τις ακτές της δυτικής Αυστραλίας, εργάζεται ο Τομ Σέρμπουρν, που έχει επιζήσει από τη φρίκη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου. Στο πλευρό του έχει τη νεαρή γυναίκα του, την Ίζι, με την οποία ζει την απόλυτη ευτυχία του έρωτα, που μόνο ένα πράγμα φαίνεται να σκιάζει, η συνειδητοποίηση ότι δε θα μπορέσουν να κάνουν τελικά παιδιά...
Ώσπου ένα απριλιάτικο πρωινό στην παραλία εξοκέλλει μια βάρκα. Μέσα στη βάρκα αυτή υπάρχει το άψυχο σώμα ενός άντρα κι ένα μωρό που κλαίει γοερά... Ξεκομμένοι από τον έξω κόσμο, ο Τομ και η Ίζι θ’ αψηφήσουν τους κανόνες της λογικής και τους νόμους των ανθρώπων και θα ακολουθήσουν την καρδιά τους...

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πριν ερθεις εσυ

Η Λου Κλαρκ ξέρει ένα σωρό πράγματα. Ξέρει πόσα βήματα μπορεί να κάνει κάποιος για να διασχίσει την απόσταση που χωρίζει τη στάση του λεωφορείου από το πατρικό της. Ξέρει ότι απολαμβάνει τη δουλειά της και ότι πιθανότατα δεν είναι στ’ αλήθεια ερωτευμένη με το αγόρι της, τον Πάτρικ. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι πολύ σύντομα θα χάσει τη δουλειά της. Δεν ξέρει, επίσης, ότι όλα όσα ήξερε, τα οποία την έκαναν να νιώθει ισορροπημένη και λογική, πρόκειται να ανατραπούν και να αλλάξουν για πάντα.
Ο Γουίλ Τρέινορ ξέρει πολύ καλά ότι το ατύχημά του και η καταδίκη του σε ισόβια αναπηρία τού έχουν στερήσει κάθε ίχνος πάθους για ζωή. Ξέρει, ακόμα, ότι τα πάντα τού φαίνονται αδιάφορα, όπως επίσης με ποιον ακριβώς τρόπο θα βάλει ένα τέλος σε αυτή την ανυπόφορη φάρσα. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι η Λου θα εισβάλει στη ζωή του σαν έκρηξη από χρώμα και φως. Δεν ξέρει ότι, άθελά της, αυτή η παράξενη γυναίκα θα κάμψει τις αντιστάσεις του.
Τελικά, κανένας από τους δύο δεν μπορεί να φανταστεί πόσο βαθιά θα είναι η αλλαγή που θα προκαλέσουν ο ένας στον άλλο, πόσο ανεξίτηλα θα σφραγίσει την ύπαρξη του καθενός η συνάντηση, η γνωριμία, ο έρωτάς τους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Ποια βιβλία που έγιναν ταινίες θα προτείνατε; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω!


I love reading a good book and when a book becomes a movie, I can't watch it until I've read the book. Most of the times I'm disappointed by the movie and stick to the book but that's another story. Anyway, If you are like me, make sure to add these 7 books to your reading list before watching the film.



Invited to an extravagantly lavish party in a Long Island mansion, Nick Carraway, a young bachelor who has just settled in the neighboring cottage, is intrigued by the mysterious host, Jay Gatsby, a flamboyant but reserved self-made man with murky business interests and a shadowy past. As the two men strike up an unlikely friendship, details of Gatsby's impossible love for a married woman emerge, until events spiral into tragedy.Regarded as Fitzgerald's masterpiece and one of the greatest novels of American literature, The Great Gatsby is a vivid chronicle of the excesses and decadence of the "Jazz Age", as well as a timeless cautionary critique of the American dream.

Watch the movie trailer with Leonardo di Caprio (2012)

Watch the movie trailer with Robert Redford & Mia Farrow (1974)


Joe Coughlin is nineteen when he meets Emma Gould. A smalltime thief in 1920s Boston, he is told to cuff her while his accomplices raid the casino she works for. But Joe falls in love with Emma - and his life changes forever.

That meeting is the beginning of Joe's journey to becoming one of the nation's most feared and respected gangsters. It is a journey beset by violence, double-crossing, drama and pain. And it is a journey into the soul of prohibition-era America...

Watch the movie trailer


http://web.webstorage.gr/MEDIA/books/bookdata/largeImages/9781474601573.jpg

Inspired by the remarkable true story of Lili Elbe Copenhagen,1925. American painter Greta Waud is anxious to put the finishing touches to her latest portrait. But when her model - the beautiful singer Anna Fonsmark - cancels yet another sitting, she asks her husband Einar to pose, stirring his desires in a way that neither could anticipate. And so, in their sunlit studio, with a whisper of white silk, the Danish Girl is born. With her comes terrible confusion and fear of what the world might think. Torn between her love for Greta and her true identity, can she find the courage to be herself without sacrificing her marriage?

Watch the movie trailer


http://webstorage.public.gr/Product-Images/1146398/9781784161101-1000-1146398.jpg

Rachel catches the same commuter train every morning. She knows it will wait at the same signal each time, overlooking a row of back gardens. She’s even started to feel like she knows the people who live in one of the houses. ‘Jess and Jason’, she calls them. Their life – as she sees it – is perfect. If only Rachel could be that happy.
And then she sees something shocking. It’s only a minute until the train moves on, but it’s enough.
Now everything’s changed. Now Rachel has a chance to become a part of the lives she’s only watched from afar.
Now they’ll see; she’s much more than just the girl on the train… 
Watch the movie trailer


http://web.webstorage.gr/MEDIA/books/bookdata/largeImages/9781471140822.jpg

Alice Howland is proud of the life she worked so hard to build. At fifty, she's a cognitive psychology professor at Harvard and a renowned expert in linguistics, with a successful husband and three grown children. When she begins to grow forgetful and disoriented, she dismisses it for as long as she can until a tragic diagnosis changes her life - and her relationship with her family and the world around her - forever.
Unable to care for herself, Alice struggles to find meaning and purpose as her concept of self gradually slips away.
But Alice is a remarkable woman, and her family learns more about her and each other in their quest to hold on to the Alice they know.
Her memory hanging by a frayed thread, she is living in the moment, living for each day. But she is still Alice.

Watch the movie trailer

http://web.webstorage.gr/MEDIA/books/bookdata/largeImages/9781784161071.jpg

A boat washes up on the shore of a remote lighthouse keeper's island. It holds a dead man - and a crying baby. The only two islanders, Tom and his wife Izzy, are about to make a devastating decision. They break the rules and follow their hearts. What happens next will break yours.

Watch the movie trailer



http://webstorage.public.gr/Product-Images/1150093/me-before-you-9780718184001-1000-1150093.jpg

They had nothing in common until love gave them everything to lose . . .
Louisa Clark is an ordinary girl living an exceedingly ordinary life—steady boyfriend, close family—who has never been farther afield than their tiny village. She takes a badly needed job working for ex–Master of the Universe Will Traynor, who is wwheelchair-boundafter an accident. Will has always lived a huge life—big deals, extreme sports, worldwide travel—and now he’s pretty sure he cannot live the way he is.
Will is acerbic, moody, bossy—but Lou refuses to treat him with kid gloves, and soon his happiness means more to her than she expected. When she learns that Will has shocking plans of his own, she sets out to show him that life is still worth living.

Watch the movie trailer


What books that turned into movies do you recommend?  Share in the comments below!


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr