LIFE LATELY: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

16.11.17


Καλημέρα! Πάλι εδώ για να σας πω τα νέα μου για τον μήνα που πέρασε.
Ο Νοέμβριος με βρήκε σε full working mode και η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι αρκετά κουρασμένη. Ο Οκτώβριος ήταν ένας μήνας που με κούρασε πολύ και βγήκα αρκετές φορές εκτός προγράμματος πράγμα που με έκανε "να χάσω την μπάλα" τελικά. Νομίζω ότι προκειμένου να επιβιώσω τους επόμενους μήνες θα χρειαστώ έξτρα δόση βιταμινών και καλύτερο προγραμματισμό! Δεν έχω καμία όρεξη να κρεβατωθώ μέρες που έρχονται!


Ο Οκτώβριος ξεκίνησε με την καθιερωμένη επίσκεψη στη γυναικολόγο μου για το ετήσιο check up μου, το οποίο παραδέχομαι ότι είχα παραλείψει για 2 ολόκληρα χρόνια! Μεγάλο λάθος!!! Εγώ που πάντα ήμουν τυπική και τηρούσα το ιατρικό μου πρόγραμμα με θρησκευτική ευλάβεια ... απλά το ξέχασα! Γιατί; Ούτε καν ξέρω ... μερικές φορές εμείς οι γυναίκες αφιερωνόμαστε τόσο πολύ στη φροντίδα των άλλων (σύζυγος, παιδιά, οικογένεια, σπίτι κλπ.) που παραμελούμε τον εαυτό μας. Μην κάνετε αυτό το λάθος. Μπορεί να ακουστεί εγωιστικό αλλά πάνω από όλους και όλα βάλτε τον εαυτό σας, φροντίστε τον εαυτό σας όσο καλύτερα μπορείτε. Αγαπήστε τον εαυτό σας!


Το highlight του Οκτωβρίου ήταν οι Creative Bloggers. Μαζί με άλλες bloggers δημιουργήσαμε την παρέα των Creative Bloggers. Έχοντας ως κοινό μας στοιχείο την κατηγορία DIY & Decor θα εμπνεόμαστε κάθε μήνα από ένα τίτλο, θα δημιουργούμε και θα παρουσιάζουμε κάτι όμορφο για το σπίτι μας. Κατασκευή, διακόσμηση, ιδέες! Ξεκινώντας πάντα από τη πρώτη Δευτέρα του μήνα και για τις επόμενες 6 μέρες θα δημοσιεύει και από ένα blog που συμμετέχει στις Creative bloggers! Δεν υπάρχει περιορισμός στα υλικά και στις κατασκευές αλλά πρέπει πάντα να ακολουθούμε τον τίτλο και φυσικά η ανάρτηση να αφορά το σπίτι! Το θέμα του Οκτωβρίου ήταν "Πέσε φθινόπωρο να σε διακοσμήσω" και μπορείς να δεις όλες τις αναρτήσεις συγκεντρωμένες στην ανάρτηση του VioletMimosa.


Τον μήνα που πέρασε επιτέλους επισκέφθηκα το Beauty Festival στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Η φίλη μου η Μαίρη, μου πρότεινε να τη συνοδέψω και δεν έχασα την ευκαιρία. Πραγματικά απόλαυσαμε την βόλτα μας παρά την πολυκοσμία. Είδαμε και δοκιμάσαμε αρκετά προϊόντα (νέα και μη) αλλά η αλήθεια είναι ότι έδειξα αυτοσυγκράτηση και δεν αγόρασα και πολλά πράγματα.
Πρώτα από όλα γιατί δεν χρειαζόμουν πραγματικά τίποτα αλλά (να σημειωθεί ότι το είπα αυτο!) και επιπλέον γιατί παρατήρησα ότι αρκετές εταιρείες είχαν λιγάκι τσιμπιμένες τιμές, πράγμα που με ενόχλησε ιδιαίτερα. Διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά είχα την εντύπωση ότι στις εκθέσεις οι τιμές είναι καλύτερες απ' ότι στα καταστήματα.
Βέβαια δεν έφυγα και με άδεια χέρια. Επισκέφθηκα το περίπτερο της Natura Siberica (η οποία είχε φοβερές τιμές!) και αγόρασα από τη σειρά ORGANIC SHOP ένα υπέροχο scrub σώματος με Λεμονόχορτο, το οποίο μυρίζει απίστευτα. Από την συγκεκριμένη εταιρεία η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάρω αρκετά πράγματα αλλά γίνονταν της κακομοίρας (γιατί άραγε!) και η ημικρανία που με ταλαιπωρούσε δεν βοήθησε.
Ανάμεσα στα άλλα επισκέφθηκα και το περίπτερο της εταρείας Lovie και έριξα μια ματιά στα νέα τους προϊόντα. Τα φθινοπωρινά χρώματα στα βερνίκια νυχιών ήταν φοβερά και έτσι δεν μπόρεσα να αντισταθώ (είδες άλλωστε και το mini review μου στο Instagram).

Return to the main poster page for Sing (#9 of 11)

Με τα παιδιά η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε πολλά πράγματα. Κάτι ένα μικρόβιο που ταλαιπώρησε τον Βαγγελάκη κάτι το περίεργο ωράριο του Ηλία και παρόλο που είχαμε σχεδιάσει πολλά δεν κάναμε σχεδόν τίποτα πέρα από κάποιες εξόδους για φαγητό και βόλτες στο πάρκο.
Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των μαμάδων που είναι συνέχεια στο δρόμο το Σαββατοκύριακο και πηγαίνουν τα παιδιά από δραστηριότητα σε δραστηριότητα (και καλά κάνουν!). Το καθημερινό πρόγραμμα όλων μας είναι τόσο φορτωμένο που το Σαββατοκύριακο είναι η μόνη μας ευκαιρία τόσο για ξεκούραση και χαλάρωση όσο και για να φέρουμε σε μια σειρά τις δουλειές του σπιτιού, τις οποίες πάντα παραμελώ μέσα στην εβδομάδα.
Αυτό πάντως που κάναμε ήταν να παρακολουθήσουμε την προβολή της ταινίας "Sing" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου του Βαγγέλη. Μια υπέροχη ταινία γεμάτη μουσική και τραγούδια, η οποία μας είχε ξεφύγει και δεν την είχαμε παρακολουθήσει. Άρεσε πολύ στα παιδιά, αν δεν την έχετε δει σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στο σημείο αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στο Σύλλογο Γονέων και στις μαμάδες που τον "τρέχουν" καθώς έχουν απίστευτες ιδέες και παρόλο την έλλειψη συνεργασίας από την πλειοψηφία των γονέων (να τα λέμε αυτά, είναι η αλήθεια!) αλλά και το περιορισμένο bugdet φροντίζουν πάντα να διοργανώνουν υπέροχες, φροντισμένες εκδηλώσεις. Υπόσχομαι μέσα από εδώ να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ το έργο τους!


Ένα από τα καλά του blogging είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται να γνωρίζεις καινούργια πράγματα. Έτσι λοιπόν παρευρέθηκα στην εκδήλωση-γνωριμία που διοργάνωσε το ChildrenCare.gr. Μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, δημιούργημα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και μιας δυναμικής ομάδας δημιουργικών ανθρώπων, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων. Το ChildrenCare.gr με τεκμηριωμένα άρθρα, συνεντεύξεις, έρευνες αλλά και προσωπικές ιστορίες φιλοδοξεί να ενημερώσει γονείς, ιατρούς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών αλλά και τη σημασία των εμβολιασμών και την πρόληψη λοιμώξεων. Στα θετικά του όλου εγχειρήματος - που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα τουλάχιστον - είναι ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη συλλογική οντότητα -κοινότητα με έμφαση στην ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας υποστήριξης, στην οποία οι χρήστες μοιράζονται κοινά βιώματα, απορίες, προσωπικές ιστορίες, καθώς και τις αγωνίες τους.
Εγχειρήματα τέτοιου είδους είναι πολύ σημαντικά και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα του ChildrenCare.gr Σε επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε αναλυτικά για το ChildrenCare.gr αλλά και τη σπουδαιότητά του.

Εσείς πως περάσατε τον Οκτώβριο; Αφήστε μου ένα σχόλιο και πείτε μου τα νέα σας!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. καλως σε βρίσκω! συγχαρητηρια για το ομορφο blog!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ! Αν και γνωριστήκαμε "στα πεταχτά" στη Χειροτέχνικα, χαίρομαι που να λέμε και ηλεκτρονικά!

      Διαγραφή

myTaste.gr