ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ

9.8.18

Ροζ Μαγιονέζα: Μια πανεύκολη συνταγή για μαγιονέζα παντζάρι, copycat του Estrella Athens | Ioanna's Notebook


Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα κάνει ένα review για το Estrella Athens, το γνωστό all-day εστιατόριο του κέντρου, το οποίο αγαπώ πολύ. Εκεί είχα δοκιμάσει και την περίφημη ροζ μαγιονέζα ή αλλιώς μαγιονέζα παντζάρι και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Δοκίμασα λοιπόν να φτιάξω την δική μου παραλλαγή της συνταγής στο σπίτι. Μετά από αρκετούς πειραματισμούς, νομίζω ότι κατάφερα να δημιουργήσω την copycat συνταγή του Estrella Athens.

Ροζ Μαγιονέζα: Μια πανεύκολη συνταγή για μαγιονέζα παντζάρι, copycat του Estrella Athens | Ioanna's Notebook

Αν αγαπάτε και εσείς τα παντζάρια, σας προτείνω να την δοκιμάσετε. Είναι υγιεινή και δεν περιέχει καθόλου αυγό.

ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟ

Περίπου 250 γρ. 
Προετοιμασία: 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
50 γρ. ηλιέλαιο
25 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 γρ. αλάτι
5 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. παντζάρια, βρασμένα και καθαρισμένα*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα. Βάζουμε το γάλα σόγιας, το ηλιέλαιο και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ωραία κρεμώδης μαγιονέζα.
2. Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και τα πολτοποιούμε στο μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
3. Ταιριάζει τέλεια με τηγανητά ή ποσέ αυγά και ψάρια, ενώ από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένας πρώτης τάξεως dip για κάθε λογής κριτσίνια και πιτούλες. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε κλειστό βαζάκι έως 4 ημέρες.

Σημ.
* Μπορείτε να παραβλέψετε την παρασκευή της μαγιονέζας και να χρησιμοποιήσετε έτοιμη. Θα χρειαστείτε περίπου 1 μικρό βαζάκι. Επίσης, εάν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε την μαγιονέζα χωρίς παντζάρι. 
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα παντζάρια (βρασμένα στον ατμό), τα οποία θα βρείτε στο τμήμα των λαχανικών στα μεγάλα super market, και να γλιτώσετε την όλη διαδικασία του βρασίματος. Από την άλλη, για τη συγκεκριμένη συνταγή δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου παντζάρια κονσέρβας (τουρσί) και δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα.

Καλή απόλαυση!

Ροζ Μαγιονέζα: Μια πανεύκολη συνταγή για μαγιονέζα παντζάρι, copycat του Estrella Athens | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr