ΚΑΡΟΤΟ-ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ / CARROT & POTATO SOUP

9.2.17

(scroll down for English) 

Το κρύο αν και με διαστήματα καλά κρατεί και μια δυναμωτική σουπίτσα είναι ότι πρέπει για να ζεσταθούμε. Ειδικά μάλιστα εάν σας έχει χτυπήσει και εσάς ο ιός της γρίπης, μια ζεστή και νόστιμη σουπίτσα είναι απαραίτητη.

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΚΑΡΟΤΟ-ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

4 Άτομα
Προετοιμασία: 1 ώρα - Μαγείρεμα: 35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
400 γρ. καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1½ λίτρο ζωμός κότας ή νερό 
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού, ψιλοκομμένα (αν δεν έχετε φρέσκο, μην βάλετε ξερό)
1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το ζωμό (ή το νερό). Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ, σε δόσεις (ή χρησιμοποιούμε το ραβδομπλέντερ). Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε το θυμάρι και σερβίρουμε, βάζοντας 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο κάθε πιάτου (εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε κρουτόν).

Cold weather asks for heart warming food and nothing's better than a hot, delicious soup. Especially if you are down with a flu, like we do! 

 Print the Recipe

CARROT & POTATO SOUP

4 Servings
Preparation: 1 hour - Cooking: 35 minutes

INGREDIENTS
500 gr. potatoes, peeled and diced
400 gr. carrots, peeled and cut into thin slices
2-3 tbsp olive oil
1 medium onion, chopped
1½ liter chicken broth or hot water
1 tbsp fresh thyme leaves, chopped (if you don't have fresh, don't use dry thyme)
1 cup Greek yoghurt

DIRECTIONS
In a large pot, saute the onion in the oil and add potatoes and carrots. Cook for 2-3 minutes, stirring with a wooden spoon and add the chicken broth (or hot water). Boil the vegetables over low heat for about 30 minutes or until tender. Remove from heat, and using the food processor blend the soup. Return the pureed soup to saucepan and cook over low heat, stirring until heated thoroughly. Add the fresh thyme and one tablespoon Greek yogurt in the center of each plate and serve. 


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr