ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ DRESSING ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ // POTATO SALAD WITH MUSTARD DRESSING
18.5.17
(scroll down for English)
Το Καλοκαίρι λίγο-πολύ είναι εδώ και αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Ψησταριές στον κήπο ή τη βεράντα και ας αρχίσει το ψήσιμο! Τι καλύτερο από κρεατικά κάθε είδους αλλά και ψαρικά στη σχάρα παρέα με αγαπημένους φίλους.
Μια από τις συνταγές που φτιάχνω πάντα σε αυτά τα "ψησίματα" είναι η πατατοσαλάτα. Είναι απλή και φτιάχνετε πολύ εύκολα. Απλά βράζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγη βινεγκρέτ ... τόσο απλά! Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Απλή, γρήγορη, μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και σίγουρα θα την αγαπήσουν όλοι.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ DRESSING ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
6 Άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Μαγείρεμα: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατατούλες baby (ή κανονικές)
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (ή κύβους)
1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή φρέσκο κόλιανδρο)
επιπλέον φρεσκοκομμένο πιπέρι
Το Καλοκαίρι λίγο-πολύ είναι εδώ και αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Ψησταριές στον κήπο ή τη βεράντα και ας αρχίσει το ψήσιμο! Τι καλύτερο από κρεατικά κάθε είδους αλλά και ψαρικά στη σχάρα παρέα με αγαπημένους φίλους.
Μια από τις συνταγές που φτιάχνω πάντα σε αυτά τα "ψησίματα" είναι η πατατοσαλάτα. Είναι απλή και φτιάχνετε πολύ εύκολα. Απλά βράζουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με κρεμμύδι, μαϊντανό και λίγη βινεγκρέτ ... τόσο απλά! Η σαλάτα μας είναι έτοιμη. Απλή, γρήγορη, μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα και σίγουρα θα την αγαπήσουν όλοι.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ DRESSING ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
6 Άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Μαγείρεμα: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατατούλες baby (ή κανονικές)
αλάτι
χυμός από 1 λεμόνι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/4 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (ή κύβους)
1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (ή φρέσκο κόλιανδρο)
επιπλέον φρεσκοκομμένο πιπέρι
επιπλέον ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατατούλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό έως 2 εκ. πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και βάσουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα πηρούνι. Αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίξτε το νερό. Εαν θέλετε να αφαιρέστε τη φλούδα τους, αφήστε τις να κρυώσουν για μερικά λεπτά πριν το δοκιμάσετε. Κόψτε στα τέσσερα τις πατάτες και βάλτε τις στην άκρη.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό (ή το κόλιανδρο) και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθεί όλη η σαλάτα με το dressing μουστάρδας.
Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε. Μπορείτε εάν θέλετε να την φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα. Απλά καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πατατούλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό έως 2 εκ. πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και βάσουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται εύκολα με ένα πηρούνι. Αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίξτε το νερό. Εαν θέλετε να αφαιρέστε τη φλούδα τους, αφήστε τις να κρυώσουν για μερικά λεπτά πριν το δοκιμάσετε. Κόψτε στα τέσσερα τις πατάτες και βάλτε τις στην άκρη.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατέψτε καλά με τον αυγοδάρτη το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το πιπέρι. Προσθέστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό (ή το κόλιανδρο) και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθεί όλη η σαλάτα με το dressing μουστάρδας.
Γαρνίρετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό και σερβίρετε. Μπορείτε εάν θέλετε να την φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα. Απλά καλύψτε την με διάφανη μεμβράνη και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι 2 ημέρες.
Summer is finally here and that means one thing! It's BBQ time. What's best than grilling some meat and fish and having a get-together!
One of my go-to recipes for any grilling occasion is my potato salad. It's easy and the instructions to make it are quite simple. Just boil up a bunch of potatoes, add them to a bowl with some onion, parsley, and some vinaigrette ... and then ..voila! Your salad is ready. So good, so simple to make, and SO guaranteed to be a crowd-pleaser.
POTATO SALAD WITH MUSTARD DRESSING
6 Servings
Preparation: 15 minutes - Cooking: 25 minutes
INGREDIENTS
1-kilo baby potatoes
salt
juice from 1 lemon
1/2 cup olive oil
1 tbsp Dijon mustard
1/4 tsp freshly ground black pepper
1/2 onion, thinly sliced (or diced)
1/2 cup chopped fresh parsley (or fresh cilantro)
extra black pepper and chopped parsley for serving
DIRECTIONS
Place the potatoes in the bottom of a large stockpot. Fill the pot with cold water until it reaches 2 cm. above the potatoes, then add a tbsp of salt to the water. Heat the potatoes over high heat until the water reaches a boil. Reduce heat to medium, and simmer for 15-20 minutes, or until the potatoes are fork-tender and cooked through. Remove from heat and strain out the water. If you like to remove the potato skins, wait a few minutes to cool before you do it. Dice the potatoes into quarters, and set aside.
In a large mixing bowl, whisk together olive oil, lemon juice, Dijon mustard and black pepper until combined. Add the diced potatoes, onion, parsley (or cilantro) and very gently toss the potato salad until all of the ingredients are combined and evenly coated with the mustard dressing.
Garnish with some extra black pepper and serve. This is a recipe that you can make ahead of time. Just cover it with plastic wrap and refrigerate for up to 2 days.
One of my go-to recipes for any grilling occasion is my potato salad. It's easy and the instructions to make it are quite simple. Just boil up a bunch of potatoes, add them to a bowl with some onion, parsley, and some vinaigrette ... and then ..voila! Your salad is ready. So good, so simple to make, and SO guaranteed to be a crowd-pleaser.
POTATO SALAD WITH MUSTARD DRESSING
6 Servings
Preparation: 15 minutes - Cooking: 25 minutes
INGREDIENTS
1-kilo baby potatoes
salt
juice from 1 lemon
1/2 cup olive oil
1 tbsp Dijon mustard
1/4 tsp freshly ground black pepper
1/2 onion, thinly sliced (or diced)
1/2 cup chopped fresh parsley (or fresh cilantro)
extra black pepper and chopped parsley for serving
DIRECTIONS
Place the potatoes in the bottom of a large stockpot. Fill the pot with cold water until it reaches 2 cm. above the potatoes, then add a tbsp of salt to the water. Heat the potatoes over high heat until the water reaches a boil. Reduce heat to medium, and simmer for 15-20 minutes, or until the potatoes are fork-tender and cooked through. Remove from heat and strain out the water. If you like to remove the potato skins, wait a few minutes to cool before you do it. Dice the potatoes into quarters, and set aside.
In a large mixing bowl, whisk together olive oil, lemon juice, Dijon mustard and black pepper until combined. Add the diced potatoes, onion, parsley (or cilantro) and very gently toss the potato salad until all of the ingredients are combined and evenly coated with the mustard dressing.
Garnish with some extra black pepper and serve. This is a recipe that you can make ahead of time. Just cover it with plastic wrap and refrigerate for up to 2 days.
1 σχόλια
Yummy and easy. The perfect combination!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή