ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ / HOMEMADE PIZZA DOUGH
2.9.15photo source: Picjumbo
(scroll down for English)
Τα παιδιά μου - όπως και τα περισσότερα άλλωστε - λατρεύουν την πίτσα. Έτσι, λοιπόν, όταν το "οικογενειακό συμβούλιο" το αποφασίσει ετοιμάζουμε όλοι μαζί πίτσα για βραδυνό. Λέω όλοι μαζί, διότι πραγματικά συμμετέχουν όλοι. Ο μπαμπάς απλώνει το ζυμάρι, η μαμά ψιλοκόβει τα υλικά και τα ζουζούνια αναλαμβάνουν να τα βάλουν στην ζύμη, όσα δεν φάνε τουλάχιστον.
Η συνταγή που ακολουθεί ανήκει στην πεθερά μου, δεν θα βρείτε νοστιμότερη ζύμη πίτσας.
ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ
προετοιμασία: 10 λεπτά - Αναμονή: 2 ώρεςΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Εάν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να μην κολλάει πια.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να "ξεκουραστεί" και να φουσκώσει.
Σημ.:
Η ανωτέρω δοσολογία είναι αρκετή για 2 μεγάλα ταψιά (λαμαρίνες) φούρνου (λεπτή ζύμη).
My kids love pizza. So, whenever the "Family Council" votes pizza for dinner, we make pizza all together. Everyone is involved. Dad makes the dough, mom (me) chops the ingredients and the kids put the ingredients.
The following recipe belongs to my mother in-law and its the most delicious pizza dough you will ever make.
HOMEMADE PIZZA DOUGH
Preparation: 10 minutes - Waiting: 2 hoursINGREDIENTS
1 kg all purpose flour
500 ml lukewarm water
2 sachets dry yeast
1/4 cup. olive oil
salt
HOW TO MAKE
Put into the mixer the flour and make a small hole in the middle, add in the hole all the other ingredients and knead. If the dough is sticky, add a little more flour. Knead until the mixture does not stick anymore.
Cover with a clean towel and let the dough in a warm place to "rest" and to rise.
Just a note
This recipe is enough for 2 large baking pans (thin dough).
0 σχόλια