ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΣΟΡΙΘΟ // SPANISH FRITTATA WITH CHORIZO

4.5.17

Delicious Spanish Frittata with Chorizo - Ioanna's Notebook
(scroll down for English) 

Η ομελέτα είναι ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επιπλέον είναι ιδανική συνταγή τόσο για να κρύψεις λαχανικά τα οποία δύσκολα τρώνε τα παιδιά (εάν βέβαια αντιληφθούν την παρουσία τους στο πιάτο τους), όπως το σπανάκι και το μπρόκολο αλλά και για πειραματισμούς. Με λίγα λόγια με μια ομελέτα μπορείς να κάνεις εκκαθάριση ψυγείου! 
Ο τελευταίος μου ομελετο-πειραματισμός ήταν η σημερινή συνταγή. Ισπανική ομελέτα με τσορίθο. To τσορίθο (chorizo) είναι φρέσκο λουκάνικο, φτιαγμένο από ψιλοκομμένο χοιρινό και χοιρινό λίπος, καρυκευμένο με καπνιστή πάπρικα και αλάτι. Ανάλογα με τον τύπο της πάπρικας που έχει χρησιμοποιηθεί, μπορεί να είναι είτε πικάντικο είτε γλυκό. 
Η αυθεντική ισπανική ομελέτα (frittata), απαιτεί στρώσεις από λεπτοκομμένες πατάτες αλλά εγώ και το μαντολίνο έχουμε διακόψει τις σχέσεις μας εδώ και πολλά χρόνια οπότε χρησιμοποιώ τηγανητές πατάτες και γίνεται μιας πρώτης τάξεως χορταστική ομελέτα.

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΤΣΟΡΙΘΟ 
6 άτομα
Προετοιμασία: 45 λεπτά - Ψήσιμο: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πατάτες κομμένες σε μπαστουνάκια (για τηγάνι)
μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα (ή άλλο λάδι)
350 γρ. τυρί regato τριμμένο (ή ανάμεικτα)
250 γρ. λουκάνικο chorizo 
1/4 φλ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1/2 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
6 αυγά
1 & 1/2 φλ. γάλα
βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες. Όταν αυτές είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από την φωτιά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Όσο τηγανίζονται οι πατάτες, προετοιμάζουμε το τσορίθο. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το τσορίθο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε το τσορίθο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει, αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε και αυτό σε απορροφητικό χαρτί. 
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος. Ρίχνουμε το 1/2 φλ. γάλα και στην συνέχεια τις τηγανισμένες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τσορίθο, το κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες και το τυρί.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τις πατάτες και κουνάμε το σκεύος να πάει παντού. Κόβουμε μικρούς κύβους βούτυρο και τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω από την ομελέτα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Omelet is a quick and delicious dish, perfect for breakfast, brunch, lunch or even dinner. Besides that, it’s the best dish for hiding veggies that your kids refuse to it and for using up your fridge leftovers!
My recent omelet-experiment is today’s recipe. Spanish Frittata with Chorizo. Chorizo is a Spanish fresh sausage, made from chopped pork meat and pork fat, spiced with smoked paprika and salt. Depending on the paprika used it can be spicy or sweet.
Anyway, this is a Spanish frittata with a twist as the original recipe calls for thinly sliced potatoes but I and my mandoline don’t go well together after a horrible accident. So I use french fries instead.

 Print the recipe

SPANISH FRITTATA WITH CHORIZO 
6 servings
Preparation: 45 minutes - Cooking: 45 minutes

INGREDIENTS
500 gr potatoes cut into sticks
olive oil or other oil for frying
350 gr. Regato cheese, grated
250 gr. Chorizo, chopped
1/4 cup sundried tomatoes, roughly diced
1/2 Onion, thinly sliced
salt, pepper
6 eggs
1 + 1/2 cups milk
butter

DIRECTIONS
Heat the oil in a large frying pan and fry the potatoes. When they are ready, remove from the heat and preheat oven to 200oC.
Meanwhile, cook the chorizo. Heat olive oil in a sauté pan over medium heat. Add chorizo and season with salt and pepper. Cook until cooked through, about 5 minutes. Remove to a paper towel-lined plate and add the sliced red onions to the pan. Sauté until soft and translucent, about 3 minutes. Use a slotted spoon to transfer onions to plate with chorizo.
Butter a large non-stick pan. Pour 1/2 cup milk and add the french fries. Sprinkle with chorizo, onion, sundried tomatoes and the cheese.
In a large bowl, beat eggs, add milk, salt, and pepper to taste. Pour the egg mixture over the potatoes and shake the pan so as the mixture goes everywhere. Cut small cubes of butter and place in random spots onto the omelet.
Bake in preheated oven for about 45 minutes, until golden. Remove from the heat, allow to cool for 10 minutes, cut into pieces and serve.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr