BANOFFEE ΣΤΟ ΒΑΖΑΚΙ // BANOFFEE IN A JAR

27.7.17

(scroll down for English)
Το Banoffee είναι ένα από τα πολλά αγαπημένα μου γλυκά αλλά δεν το φτιάχνω συχνά γιατί δεν αρέσει σε κανέναν άλλο στο σπίτι και τελικά καταλήγω να το τρώω όλο μόνη μου. Βέβαια, που το κακό σ' αυτό θα μου πείτε ... θα συμφωνήσω αλλά εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου προσπαθώ να απέχω απ' οτιδήποτε παχυντικό. Είχα δει λοιπόν (στο Pinterest, που αλλού!), διάφορες συνταγές cheececake σε βαζάκι και επειδή άδεια βαζάκια "δόξα το Θεό" έχω πολλά (πάρα πολλά) στο σπίτι σκέφτηκα να φτιάξω banoffee σε βαζάκι! 

Χρειάζεται λιγάκι περισσότερος κόπος σε σχέση με την απλή τάρτα Banoffee αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Η λογική είναι η ίδια, βουτυρένιο τρίμμα μπισκότου, αλμυρή (ναι!) καραμέλα, μπανάνες και σαντιγί. Το καλό με τα βαζάκια είναι ότι βάζεις δύο στρώσεις από το καθένα, πράγμα που το κάνει πολύ λαχταριστό! 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

BANOFFEE ΣΤΟ ΒΑΖΑΚΙ

Για 4 βαζάκια (αναλόγως το μέγεθος)
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: - 

ΥΛΙΚΑ
10 μπισκότα digestive 
70 γρ. βούτυρο
1 κονσέρβα καραμέλα γάλακτος (dulce de leche)
1/2 κ.γλ. αλάτι
2 μπανάνες
1 φάκελος σαντιγύ στιγμής + όσο γάλα αναγράφει η συσκευασία
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα βανίλιας)
Νιφάδες σοκολάτας για πασπάλισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρησιμοποιώντας τον πολυκόφτη (multi), χτυπήστε τα μπισκότα σε σκόνη. Εάν θέλετε μπορείτε να αφήσετε κάποια κομμάτια πιο μεγάλα. Λιώστε το βούτυρο και περιχύστε τα τριμμένα μπισκότα, ανακατέψτε να καλυφθούν καλά. Ρίξτε την καραμέλα γάλακτος σε ένα μπόλ, προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές και προετοιμάστε τη σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Για το μοντάρισμα, ξεκινήστε ρίχνωντας 2-3 κουταλιές από το μείγμα μπισκότου στο βαζάκι, προσθέστσε 2-3 κουταλιές καραμέλα γάλακτος και ισιώστε όσο μπορείτε την επιφάνεια. Προσθέστε μερικές φέτες μπανάνας και 2-3 κουταλιές σαντιγύ, ισιώνοντας και πάλι την επιφάνεια. Επαναλάβετε την διαδικασία ξανά μέχρι να γεμίσει το βαζάκι σας. 
Πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας και είτε κλείστε τα και διατηρήστε τα στο ψυγείο είτε απολαύστε το αμέσως! 

Καλή απόλαυση! 





Banoffee pie is one of my (many) favorite desserts but I don't make it so often because other than me, nobody else likes it. Well more for me ... but in the middle of bikini season, I try to stay away from this kind of temptations. Anyway, I'd seen (on Pinterest) some great cheesecake in-a-jar recipes and since I have plenty of empty jars, I thought I'd be a good idea to try to make Banoffee in-a-jar! 

It involves very little effort but no big deal. It's the same thing buttery biscuits, salted (yes!) caramel, bananas and whipped vanilla cream all layered into an old jam jar! Best of all, you get two layers of each which make this Banoffee amazing! 

 Print the recipe

BANOFFEE IN-A-JAR

Makes 4 jars (depending on the size of the jars)
Preparation: 10 minutes - Baking: -

INGREDIENTS
10 digestive biscuits
70 gr. butter
1 can Dulce de leche 
1/2 tsp salt
2 bananas
1 sachet whipped cream + milk
1 tsp vanilla extract
chocolate flakes for decoration (optional)

DIRECTIONS
Using a food processor, bash the digestives into crumbly rubble, making sure to leave a few chunky crumbs for extra crunch. Melt the butter and mix it with the biscuits. Put dulce de leche into a bowl, add the salt and mix until smooth. Slice your bananas into coin sized slices. Prepare the whipped cream according to package instructions. 
To assemble, begin by spooning 2-3 spoonfuls of the biscuit mixture into the jar. Add 2-3 spoonfuls of dulce de leche and smooth it out a little. Top the caramel layer with a few slices of banana and add 2-3 spoonfuls of whipped cream on top and smooth it out a little. Repeat the layers of biscuit, dulce de leche, banana and cream until the jars are full. 
Sprinkle with some chocolate flakes and either close them and refrigerate until you need it or just dive right in!

Enjoy!

Banoffee pie in-a-jar recipe - Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr