ΕΥΚΟΛΟ & ΓΡΗΓΟΡΟ DIY ADVENT CALENDAR // QUICK & EASY DIY ADVENT CALENDAR

13.12.17

Quick & easy DIY Advent Calendar | Ioanna's Notebook
(scroll down for English)
12 ημέρες για τα Χριστούγεννα!
Εσείς έχετε advent calendar για να μετράτε αντίστροφα τις ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα; Εμείς φέτος φτιάξαμε ένα και τα παιδιά έχουν κατενθουσιαστεί!
Τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή χρονιά γίνεται μεγάλη φασαρία για τα advent calendars, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση μην έχεις δει κάποιο ή να μην έχεις υιοθετήσει αυτό το  νέο"έθιμο".
Φέτος η αλήθεια είναι ότι όλα όσα έχω δει είναι άκρως δημιουργικά και εντυπωσιακά. Όλες υπέροχες ιδέες και εντυπωσιακές, πρωτότυπες κατασκευές. Άλλα με βιβλία, αλλά με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους άλλα με περίτεχνες διακοσμήσεις. Θυμάμαι στα 2α Χριστούγεννα του Βαγγέλη του είχα φτιάξει advent calendar με χριστουγεννιάτικα βιβλία και γιορτινές δραστηριότητες ... μέχρι και ζύμη με αλάτι είχαμε φτιάξει!
Ας προσγειωθούμε όμως στην πραγματικότητα ... γιατί πολύ ωραία όλα αυτά αλλά δεν είναι για μας πια.

Και θα σου πω γιατί:
* Γιατί έχω δύο παιδιά.
* Γιατί δουλεύω και λείπω από τις 7:30 έως τις 5:30 κάθε μέρα.
* Γιατί ο Βαγγέλης είναι στην 1η Δημοτικού και έχουμε διάβασμα τις καθημερινές (οπότε δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε και βιβλίο ή να κάνουμε κάποια γιορτινή δραστηριότητα).
* Γιατί το πρόγραμμα του μπαμπά μας δεν είναι σταθερό και έτσι δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε από πριν δραστηριότητες κλπ.
Με καταλαβαίνεις ελπίζω, σωστά;

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να σου δείξω το δικό μας advent calendar, για σένα που θέλεις κάτι απλό και έχεις δύο ή παραπάνω παιδάκια.

Quick & easy DIY Advent Calendar | Ioanna's Notebook

ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουτί
σακουλάκια
διάφορα γλυκίσματα

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Εκτύπωσα σακουλάκια με τα νούμερα 1-24 τα οποία βρήκα στο site Yellow Bliss Road Τα συγκεκριμένα με βόλεψαν πολύ γιατί ήταν σε δύο χρώματα (κόκκινο-πράσινο) οπότε ο καθένας πήρε από ένα χρώμα. Δεν είναι ανάγκη να το κάνεις και για τις 24 ημέρες, μπορείς να κάνεις advent calendar με 10 ή 15 ημέρες, ότι σε βολεύει.

2. Αφού τα έκοψα και τα κόλλησα σύμφωνα με τις οδηγίες τα γέμισα με διάφορα γλυκάκια. Πάντα τα ίδια σε κάθε αριθμημένο σακουλάκι για να γλυτώσω την γκρίνια και τα έκλεισα καλά.

3. Στη συνέχεια, πήρα ένα μεγάλο μεταλλικό κουτί από Panettone (το οποίο φάγαμε βεβαίως πρώτα) και το γέμισα με τα σακουλάκια.

4. Το κλειστό κουτί πήρε τη θέση του κάτω από το δέντρο και το ανοίγουμε κάθε μεσημέρι μετά το σχολείο.

Ελπίζω να βρεις την ιδέα μου χρήσιμη!

Quick & easy DIY Advent Calendar | Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr