ΤΑΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ // CHOCOLATE MOUSSE CARAMEL PIE
7.12.17(scroll down for English)
Καλημέρα!
Σήμερα σας έχω την πιο εύκολη και ταυτόχρονα πιο εντυπωσιακή συνταγή για τάρτα σοκολάτας που θα φτιάξετε ποτέ! Το καλύτερο; Χρειάζονται μόνο ΤΕΣΣΕΡΑ υλικά. Εάν θέλετε να την κάνετε ακόμα πιο γρήγορα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τόσο την καραμέλα με έτοιμο Dulce de Leche που θα βρείτε στα μεγάλα super market όσο και τη μους σοκολάτας με στιγμής.
Τέσσερα υλικά για τρεις στρώσεις απόλαυσης: Το πρώτο μια πεντανόστιμο μους σοκολάτας. Το δεύτερο μια σπιτική καραμέλα γάλακτος και τέλος μια βάση με μπισκότα Oreo. Τι λένε; Πάμε να την φτιάξουμε;
ΤΑΡΤΑ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: - Αναμονή: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα Oreo
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 κονσέρβα Dulce de leche (εδώ θα βρείς τη συνταγή μου για γρήγορο και εύκολο Dulce de leche με 2 τρόπους)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα μπισκότα ολόκληρα (με τη γέμιση) στο μπλέντερ και κάντε τα ψίχουλα. Ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο και στρώστε τα σε μια ταρτιέρα, πιέζοντάς τα και στα πλαϊνά τοιχώματα. Βάλτε το στην κατάψυξη για 10 λεπτά "να δέσει".
Ετοιμάστε την καραμέλα γάλακτος σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήστε την να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου (αποφύγετε να την αφήσετε παραπάνω γιατί θα σφύξει και δεν θα απλώνετε εύκολα). Απλώστε την καραμέλα πάνω στη βάση με τα Oreo και βάλτε την ξανά στην κατάψυξη για 30 λεπτά, μέχρι να κρυώσει (όχι να παγώσει εντελώς).
Όσο η τάρτα παγώνει, ετοιμάστε τη μους σοκολάτας σύμφωνα με τη συνταγή και ρίξτε την πάνω από την καραμέλα. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή μέχρι να την σερβίρετε για να σφίξει. Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίστε την με νιφάδες σοκολάτας. Διατηρείτε το ψυγείο, σκεπασμένη για περίπου 3 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Today I have for your one of the easiest, most impressive desserts ever. The best part? There are only FOUR ingredients. If you need to speed things up, you can use store-bought Dulce de Leche and ready-made made chocolate mousse.
There are three layers of decadent lusciousness here: The first is a bliss-inducing chocolate mousse. Second, a homemade, fool-proof caramel filling. And finally, an extra thick Oreo cookie crust. Let's make it, shall we?
CHOCOLATE MOUSE CARAMEL PIE
Preparation: 10 minutes Baking: - Waiting: 30 minutesINGREDIENTS
1 package whole Oreos
120 gr. butter, melted
1 tin Dulce de leche (here's my recipe for super quick & easy Dulce de leche)
chocolate mousse (here you can find the recipe for easy, 3-ingredient chocolate mousse)
DIRECTIONS
Finely crush the Oreos (with filling) using your food processor. Stir crumbs together with the melted butter until well combined. Press into the bottom and sides of a pie pan. Freeze crust for 10 minutes until set.
Prepare Dulce de leche according to my recipe and let it cool for about 15 minutes. Pour the caramel over the Oreo crust, then return to freezer for about 30-45 minutes until just chilled and set (you don’t want the caramel to fully freeze.)
Prepare the chocolate mousse according to the recipe and pour over the caramel. Refrigerate for 30 minutes, until set or until ready to serve. Before serving, sprinkle the top with chocolate flakes. Leftovers should be stored, covered, in the refrigerator for up to 3 days.
Enjoy!
0 σχόλια