ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

27.11.18

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's NotebookΛαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook



Πόσες φορές δεν έχουμε κοιτάξει τον καθρέπτη μας και βλέπουμε όλη την κούραση και το stress αποτυπωμένα στο πρόσωπο μας; Θαμπό, άτονο και αφυδατωμένο δέρμα, αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συχνά καλούμαστε να λύσουμε. Αν νομίζεις πως με το καθιερωμένο βαθύ καθαρισμό στην αισθητικό μας, μία με δύο φορές τον χρόνο ξεμπερδέψαμε, κάνεις λάθος. Η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ πιο συχνά.  Σήμερα θα δούμε πως με 3 απλά βήματα, που θα κάνουμε σε εβδομαδιαία βάση, μπορούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέχρι το επόμενο ραντεβού μας με την αισθητικό. 

Σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε έναν ισχυρό σύμμαχο με πολλά «πρόσωπα». Αναφέρομαι στις μάσκες ομορφιάς που οι εταιρείες καλλυντικών μας προσφέρουν σε απίστευτα μεγάλη ποικιλία για κάθε τύπο επιδερμίδας και για κάθε ανάγκη. Είναι απλές στην εφαρμογή τους, δεν χρειάζονται πολύ χρόνο και το βασικότερο κάνουν δουλίτσα. Θα τις βρεις σχεδόν σε όλα τα brand (οικονομικά και ακριβά) στα καταστήματα καλλυντικών, στα φαρμακεία αλλά και στα σούπερ μάρκετ. Κάποιες είναι για καθαρισμό, κάποιες για ενυδάτωση και λάμψη, κάποιες για απολέπιση και πλέον υπάρχουν και για αντιγήρανση. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές και με διαφορετικές ιδιότητες και δυνατότητες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα. 

Ναι το ξέρω κάπου εδώ αρχίζεις να μπερδεύεσαι αλλά μην ανησυχείς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από ότι νομίζεις. Πρώτο και κυριότερο είναι να δούμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Αν και αυτό σε δυσκολεύει, παρακάτω σου έχω έναν εύκολο οδηγό που θα σε βοηθήσει.

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook

Αρκεί λοιπόν να επιλέξεις 3 διαφορετικούς τύπους μασκών, με διαφορετικές ιδιότητες και αμέσως θα δεις την διαφορά. 

1ο Βήμα: Απολέπιση

Μάσκα απολέπισης για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας και να βοηθήσουμε την ανάπλαση των κυττάρων. Θα πρότεινα ένα προϊόν ήπιας απολέπισης που δεν περιέχει έντονους κόκκους και δεν χρειάζεται τριβή, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε τραυματισμό της επιδερμίδας, κυρίως αν έχουμε ευαίσθητο, ξηρό ή δέρμα με ακμή. Ιδανικές για αυτό τον σκοπό είναι οι μάσκες με ήπια οξέα φρούτων, σαλικυλικό οξύ ή πολύ λεπτοκομμένους κόκκους peeling. 

2ο Βήμα: Καθαρισμός 

Μάσκα Καθαρισμού για να καθαρίσει και να αποτοξινώσει το δέρμα και τους πόρους σε βάθος, από το σμήγμα και τις ακαθαρσίες που εισχωρούν και δεν το αφήνουν να αναπνεύσει. Πολύ καλό καθαρισμό πετυχαίνουν κυρίως μάσκες που περιέχουν άργιλο και ενεργό άνθρακα καθώς και τα δύο αυτά φυσικά συστατικά είναι γνωστό πως τραβάνε σαν μαγνήτης οτιδήποτε βλαβερό και τοξικό από την επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα μας παραμένει καθαρή και υγιής, έτοιμη να δεχτεί όλα τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. 

3ο Βήμα: Ενυδάτωση

Μάσκα ενυδάτωσης γιατί η ενυδάτωση είναι το κλειδί για λαμπερό δέρμα που θα δείχνει όμορφο κάθε στιγμή. Δίνει ζωντάνια και ελαστικότητα, το κάνει πιο ανθεκτικό ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και δημιουργεί τον τέλειο καμβά για το καθημερινό μας μακιγιάζ. Το δέρμα μας διψάει και αυτό όπως ο οργανισμός μας. Όμως κάποιες φορές η απλή ενυδατική κρέμα δεν αρκεί. Εδώ λοιπόν έρχονται συστατικά όπως το τζελ αλόης, το ιαματικό νερό, το αγγούρι και άλλα πολλά, που αναπληρώνουν αμέσως την χαμένη υγρασία και θωρακίζουν την επιδερμίδα από τις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται. 

Επέλεξε μάσκες που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες και ακολούθησε αυτά τα 3 βήματα κάθε εβδομάδα και τα Χριστούγεννα δεν θα πιστεύεις ούτε εσύ η ίδια ότι αυτή η επιδερμίδα είναι δική σου!!! 

Tip για βιαστικές και πολυάσχολες

Πριν προλάβεις να γκρινιάξεις πως δεν έχεις χρόνο για κάτι τέτοιο θα σου πω πως μπορείς να βάλεις τις μάσκες σου όσο κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, μιλάς με την κολλητή σου στο τηλέφωνο, σερφάρεις στο διαδίκτυο ή διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Δουλεύουν το ίδιο με το αν ήσουν ξαπλωμένη σε ένα spa ή χώρο αισθητικής, αν είναι πρωί ή βράδυ, αν έχεις παρέα στο σπίτι ή όχι.

EXTRA TIP !!!

Βάλε άλλο ένα βήμα στην εβδομαδιαία φροντίδα της επιδερμίδας σου στο σπίτι με μία επιπλέον μάσκα με διαφορετική δράση. Επέλεξε μία για extra λάμψη όταν νιώθεις παραπάνω κουρασμένη και όταν έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο λόγο να λάμπεις, ή μία αντιγηραντική / συσφικτική αν θέλεις να προλάβεις ή να μειώσεις τα σημάδια του χρόνου πάνω σου.

Μην σταματήσεις μετά τα Χριστούγεννα!!! Βάλε την εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς στις αγαπημένες σου συνήθειες και ακολούθησε την όλο τον χρόνο. Όρισε μία μέρα της εβδομάδας που σε βολεύει και κάντο σαν ιεροτελεστία ή ακόμη καλύτερα προσκάλεσε την κολλητή σου αντί για καφέ έξω να κάνετε «μποτέ» στο σπίτι πίνοντας υγιεινά αφεψήματα και φυσικούς χυμούς λέγοντας ταυτόχρονα τα νέα σας.

Κάποιες από τις δικές μου αγαπημένες μάσκες ομορφιάς

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook

Θα χαρώ να μου πεις κάτω στα σχόλια, τις δικές αγαπημένες μάσκες ομορφιάς και τι περιλαμβάνει η δική σου εβδομαδιαία ρουτίνα ομορφιάς !!!

Λαμπερή επιδερμίδα σε 3 βήματα μέχρι τα Χριστούγεννα: Ακολούθησε αυτά τα απλά βήματα που θα σου χαρίσουν μοναδική λάμψη στις Γιορτές | Ioanna's Notebook


You Might Also Like

4 σχόλια

  1. ΠΟλυ ωραιες συμβουλες!!! Χρειαζεται παντα να αφιερωνουμαι χρονο για τον εαυτο μας. Νιωθουμε πρωτα εμεις καλα και το βγαζουμε προς τα εξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια! Όταν είμαστε καλά μέσα μας, αυτό βγαίνει και προς τα έξω!

      Διαγραφή

myTaste.gr