ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ / TSOUREKI (CHALLAH) BREAD PUDDING WITH CHOCOLATE CHIPS

28.4.16

(scroll down for English) 

Παρόλο που ακόμα διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, σίγουρα θα αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να φαγωθούν όλα αυτά τα τσουρέκια και άλλα πασχαλινά γλυκά που έχετε ήδη συγκεντρώσει. Η αλήθεια είναι, ότι μετά το Πάσχα καταλήγουμε να έχουμε έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό από τσουρέκια, κουλουράκια και αυγά, τα οποία λόγω κορεσμού φαγώνονται πλέον με δυσκολία! 
Δεν πετάμε τίποτα καθώς για όλα υπάρχει λύση. Τα κόκκινα βραστά αυγά μπορείτε να τα προσθέσετε στις σαλάτα ή τα σάντουιτς σας ή ακόμα και να δημιουργήσετε "πειραγμένα" αυγά, τα οποία θα συνοδέψουν ιδανικά τη μπύρα ή το κρασί σας. 
Με τα κουλουράκια που σας περίσσεψαν μπορείτε να φτιάξετε ένα μπισκοτογλυκό, όπως αυτό εδώ με 3 μόνο υλικά. 
Όσο για το τσουρέκι και τα σοκολατένια αυγά μην ανησυχείτε, φτιάξετε αυτή την υπέροχη πουτίγκα με τσουρέκι και σοκολάτα που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. 


 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

6 άτομα 
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Αναμονή: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ 
200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε φέτες ή κύβους
2 1/2 φλ. γάλα
1/3 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.γλ. βανίλια
100 γρ. κομματάκια σοκολάτας
2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τις φέτες τσουρεκιού (είτε να υπερκαλύπτει η μια την άλλη είτε στη σειρά). 
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα μας ομογενοποιηθεί το ρίχνουμε πάνω από το τσουρέκι. Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και στην συνέχεια πασπαλίζετε με τα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι η πουτίγκα να ροδοκοκκινίσει. Δοκιμάζουμε το ψήσιμο εισάγοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα ξύλινο καλαμάκι, εάν βγεί καθαρό, το γλυκό μας είναι έτοιμο, εάν όχι ψήστε το λιγάκι παραπάνω. 
Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε περιχύνοντας  το αγαπημένο μας γλάσο. 

Σημ. 
1. Μπορείτε να πασπαλίσετε και με χοντροκομμένα καρύδια (περίπου 1/2 φλ.). 
2. Εάν θέλετε, μπορείτε να προετοιμάσετε το γλυκό αποβραδίς και να το αφήσετε στο ψυγείο να απορροφήσει το γάλα. Το επόμενο πρωί απλά αφήστε το εκτός ψυγείου για 15 λεπτά, πριν το ψήσετε. 


We may still are in the middle of Holy Week but I'm sure you've already started to wonder how to recycle all those leftover Easter treats. 
Well since nothing should go wasted, you can slice your Red Easter Eggs and add them to your salad or sandwitch or make some delicious deviled eggs
You can use your leftover Easter cookies for a cheesecake or this 3-ingredient dessert
As long as leftover tsoureki (aka challah) bread and chocolate eggs, don't worry. Make this delicious Bread Pudding. I'm sure everyone will love it. 


 Print the recipe

TSOUREKI (CHALLAH) BREAD PUDDING WITH CHOCOLATE CHIPS

6 servings
Preparation: 10 minutes - Waiting: 30 minutes - Baking: 1 hour

INGREDIENTS
200 gr. tsoureki (challah) bread, cut into slices or small cubes
2 1/2 cups milk
1/3 cup white sugar
4 eggs
1 tsp vanilla extract 
100 gr. chocolate chips (dark or milk)
2 tbsp butter, melted

DIRECTIONS 
Preheat the oven to 180oC. Grease a baking pan with the melted butter and arrange the bread slices (or cubes) tightly.
In a large bowl, beat together eggs and milk and add vanilla and sugar. Mix until dissorlved. Pour liquid over the bread and let it rest for 30 minutes, until the bread absorves the liquid. Sprinkle with chocolate chips and bake for about 1 hour or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Remove from the oven, let it rest for 5 minutes, cut into slices and serve with your favorite icing. 

Just some notes
1. If you like, you can sprinkle with pecans (about 1/2 cup). 
2. You can prepare the Bread Pudding ahead and leave it in the fridge overnight to absorved the liquids. Just make sure to leave it at room temperature for 15 minutes before baking.  


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr