ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ / QUICK AND EASY HAM & CHEESE PIE

13.4.16

(scroll down for English)

Όπως θα έχετε καταλάβει, αγαπάμε πολύ τις πίτες. Έτσι λοιπόν δεν χάνω ευκαιρία να τις προσθέτω στο μενού της εβδομάδας καθώς εκτός από εύκολες είναι και χορταστικές. Ειδικά τώρα που έχουμε μπεί για τα καλά στην Άνοιξη και τα μαγειρέματά μας είναι ελαφρά. 
Μια από τις πολύ αγαπημένες μας πιτούλες είναι αυτή η Ζαμπονοτυρόπιτα που όχι μόνο ετοιμάζετε πολύ γρήγορα αλλά είναι μπορεί πολύ εύκολα να "πειραχθεί" καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι αλλαντικό θέλετε, όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο και ότι τυράκι σας αρέσει. Επίσης μπορείτε αντί για κέτσαπ ή σάλτσα πίτσας να χρησιμοποιήστε την σαλτσούλα από το κοκκινιστό που σας περίσσεψε. Ιδανικά τρώγεται ζεστή αλλά και ξαναζεσταμένη την επόμενη ημέρα είναι το ίδιο νόστιμη. 

 Εκτυπώστε την συνταγή

ΓΡΗΓΟΡΗ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

4-6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα σφολιάτας
15 φέτες ζαμπόν για τόστ
30 φέτες τυρί για τόστ (gouda, κασέρι ή edam)
1 φλ. κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας για πίτσα
1 αυγό, χτυπημένο με 1 κ.σ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου και ξεδιπλώνουμε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε την κέτσαπ (ή την σάλτσα ντομάτας) σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Βάζουμε τις μισές φέτες τυριού την μια δίπλα στην άλλη. Από πάνω βάζουμε τις φέτες ζαμπόν και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες τυριού. Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και την πιέζουμε καλά γύρω - γύρω για να κολλήσει η ζύμη στις άκρες. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το μείγμα αυγού και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίζει η επιφάνεια. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν την κόψουμε σε κομμάτια. 
As you may have notice we are a big fun of savory pies. So since pies are not only quick and easy but delicious too, I put them quite often into our Weekly Meal Plan. Especially now, in Springtime that we want to eat light. 
One of our family's favorites is this Ham & Cheese Pie. It's easy and quick and you can adjust it to your taste by using whatever deli meat and cheese you like. Instead of ketsup you can use pizza tomato sauce or any leftover pasta tomato sauce. 

 Print the recipe

QUICK HAM & CHEESE PIE

4-6 servings
Preparation: 10 minutes - Baking: 30 minutes

INGREDIENTS
2 sheets of puff pastry
15 slices deli ham
30 slices cheese (gouda, edam or cheddar)
1 cup ketchup or pizza tomato sauce
1 egg, beaten with 1 tbsp water

DIRECTIONS
Preheat the oven to 180oC. Grease a large baking pan and cover the bottom with puff pastry sheet. Spread ketchup (or tomato sauce) evenly across the surface of the puff pastry. Arrange half of the cheese slices cover with the ham slices and finish with the remaining cheese slices. Cover with the second puff pastry sheet and seal the edges. Brush the surface with the egg wash and bake for about 30 minutes until golden brown. Remove from the oven and let it cool for 5 minutes, before cutting.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr