10 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΓΛΥΚΑ / MY TOP 10 BAKING TIPS

14.4.16

Photo: Unsplash
(scroll down for English)

Η σημερινή ανάρτηση είναι λίγο διαφορετική. Σήμερα θα μιλήσουμε για οτιδήποτε έχει να κάνει με γλυκά. Σκοπός μου είναι μοιραστώ μαζί σας τα βασικά που έχω μάθει έως σήμερα (διότι όσο ζεις μαθαίνεις) σχετικά με τα γλυκά. Ελπίζω βρείτε τις συμβουλές μου χρήσιμες.

# 1 ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΜΟΡΦΗ

Το βούτυρο είναι το κύριο συστατικό των περισσότερων γλυκών και είναι σημαντικό να είναι στην μορφή που απαιτεί η συνταγή. Μόνο και μόνο η θερμοκρασία του βουτύρου μπορεί να επηρεάσει δραματικά την υφή και την δομή των γλυκών. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές μορφές βουτύρου που απαιτούνται συνήθως στις συνταγές: μαλακό, κρύο και λιωμένο.

# 2 Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Εάν μια συνταγή απαιτεί τα αυγά ή άλλο γαλακτοκομικό συστατικό όπως γάλα ή γιαούρτι, να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τότε θα πρέπει να είναι. Απλά σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να χτυπήσετε κρύο βούτυρο σε σχέση με το μαλακό. Το ίδιο ισχύει και για τα αυγά και ιδιαίτερα για τα ασπράδια, τα οποία όταν είναι σε θερμοκρασία δωματίου κάνουν την ιδανική μαρέγκα. 

# 3 ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται χαζό αλλά πριν ξεκινούσε να δουλεύουμε μια συνταγή πρέπει οπωσδήποτε να την διαβάσουμε ολόκληρη προκειμένου να ξέρουμε τα επόμενα βήματα. Θα σας πάρει το πολύ 5 λεπτά από τον χρόνο σας αλλά θα σας γλυτώσει από το να πάνε χαμένα τα υλικά σας και να καταλήξετε με ένα γλυκό που δεν θα τρώγεται. 

# 4 ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ

ΠΡΙΝ ξεκινήσουμε να δουλεύουμε την συνταγή. Διαβάζουμε τα υλικά προσεκτικά, τα προετοιμάζουμε και διαβάζουμε την συνταγή ολόκληρη. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούμε το περιθώριο λάθους.  

# 5 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ

Σίγουρα θα ξέρετε ότι η ακρίβεια των υλικών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην ζαχαροπλαστική. Ακρίβεια στη θερμοκρασία, ακρίβεια στην εκτέλεση της συνταγής, ακρίβεια στα υλικά. Η επιτυχία ή η αποτυχία του γλυκού σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ακρίβεια των υλικών. Χρησιμοποιήστε  για τα υλικά σας (υγρά ή στερεά) τα ειδικά κουτάλια ή δοχεία μετρήματος. Εάν δεν διαθέτετε, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο φλυτζάνι ή κουτάλι για όλα τα υλικά. Ειδικά για τα στερεά υλικά όπως είναι το αλεύρι φροντίστε να γεμίσετε το δοχείο μέτρησης και να το πατήσετε με ένα κουτάλι ώστε να φύγει ο περιττός αέρας.

# 6 ΖΥΓΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ 

Η πιο πολυχρησιμοποιημένη συσκευή στην κουζίνα μου (μαζί με το μίξερ) είναι μια μικρή επιτραπέζια ψηφιακή ζυγαριά. Επειδή όπως έχουμε ήδη πει, η ακρίβεια είναι πολύ σημαντική στην ζαχαροπλαστική ... το γραμμάριο είναι πάντα γραμμάριο αλλά τα φλυτζάνια δεν είναι όλα ίδια. 

# 7 Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗ

Η θερμοκρασία του φούρνου και μόνο μπορεί επίσης να καταστρέψει μια συνταγή. Αυτό που αλλάζει την θερμοκρασία του φούρνου είναι το ανοιγόκλεισμα του φούρνου είτε για να θαυμάσουμε το φούσκωμα του κέικ ή το ψήσιμο των κουλουριών. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να επιτρέπουμε στον κρύο αέρα να εισέλθει στον φούρνο και να διακόψει το ψήσιμο του γλυκού μας. Εάν πρέπει να δοκιμάσουμε το ψήσιμο του κέικ με μια οδοντογλυφίδα το κάνουμε γρήγορα και μετά τα πρώτα 30 λεπτά του ψησίματος. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, κλείνουμε την πόρτα γρήγορα, δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο το ξαναβάζουμε γρήγορα στον φούρνο. 

# 8 ΚΡΥΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Εάν η συνταγή το αναφέρει ή εάν η ζύμη σας είναι μαλακή και κολλώδης ή εάν θέλουμε να ψήσουμε τα κουλουράκια μας αργότερα, βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο, η ζύμη σφίγγει και μειώνετε η πιθανότητα να απλώσουν πολύ τα κουλουράκια κατά το ψήσιμο. Επιπλέον τα κουλουράκια θα έχουν πιο συμπαγή υφή και θα είναι πιο νόστιμα. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 10 λεπτά (ή περισσότερα, εάν είναι πολύ παγωμένη) και μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μας. 

# 9 ΔΕΝ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΨΙΑ ΜΑΣ

Αντ' αυτού χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί το οποίο κάνει και το καθάρισμα εύκολο αλλά και τα κουλουράκια πιο εμφανίσιμα.  

# 10 ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ

Μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά μέσα στη φόρμα του πάνω σε μια σχάρα αλλά στην περίπτωση του ψήσαμε muffins ή cupcakes τα αφαιρούμε αμέσως από το ειδικό ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν μόνα τους πάνω στην σχάρα. 
Today's post is a different one. Today we will talk about anything and everything related to baking. My goal is to share with you all the baking basics I’ve learned so far. Hoping that you'll find useful this post, here are my Top 10 Baking Tips. 

# 1 ALWAYS HAVE THE CORRECT CONSISTENCY OF BUTTER

Butter is the starting point for most of baked goods, so it’s important to have it prepped as the recipe suggests. The temperature of butter can dramatically affect the texture of baked goods. There are three different stages of butter that recipes usually call: softened, chilled and melted.

# 2 ROOM TEMPERATURE IS THE KEY

If a recipe calls for room temperature eggs or any dairy ingredients such as milk or yogurt, make sure you follow. Think of rock hard butter – it’s not so easy to cream that into a soft consistency is it? Same goes for eggs, especially the egg whites. They give so much more volume to the batter at room temperature. 

# 3 ALWAYS READ THE RECIPE IN FULL BEFORE BEGINNING

This sounds silly but I can’t tell you how many times I’ve had a complete and total disaster in the kitchen because I didn’t realize a certain step was coming up. Reading ahead will help you know the how, why, where, and when of what you are about to do. It will take you 1-5 minutes max and could save you from wasting your ingredients on a failed dessert.

# 4 ALWAYS HAVE THE INGREDIENTS PREPARED

BEFORE beginning a recipe. So, read through the ingredients, get them prepared and ready on your counter, then read the recipe in full. There is very little room for error when you begin recipes this way. 

# 5 LEARN HOW TO MEASURE

By now you know the importance of precision in baking. Precise temperatures, precise preparation. Well, one of the most crucial parts of baking is to measure your ingredients properly. Much of baking depends on precisely measured ingredients and problems are common if measurements are incorrect. Having a good grasp of measuring techniques is essential when it comes to baked goods. Measure dry or liquid ingredients in measuring cups or spoons. If you don't have a measuring cup make sure to measure your ingredients using for all the same cup or spoon. Spoon and level your dry ingredients. Use a spoon to fill the cup and level it off. This is especially important with flour. 

# 6 WEIGH THE INGREDIENTS

I have a small kitchen scale and it is the most used tool in my kitchen. A gram is always a gram but a cup isn’t always a cup. Precision is everything in baking.

# 7 KEEP THE OVEN DOOR CLOSED

By now you should know how the oven’s temperature can ruin a recipe. What can completely change the oven temperature is constantly opening and closing that door to peek at your baking goods. It’s tempting to keep the oven door open to see your cake rising or your cookies baking but that can let cool air in, which will interrupt your good from baking or how they are rising. If you need to test your cake with a toothpick, do so quickly and after the first 30 minutes of baking. Remove it from the oven, close the door immediately, test it and put it back in as quickly as you can if more bake time is needed.

# 8 CHILL COOKIE DOUGH

If the recipe calls for it or if you find the cookie dough incredibly sticky and soft or if you want to bake the cookies at a later time, chilling firms up cookie dough and decreasing the possibility of spreading. Chilling cookie dough not only ensures a thicker, more solid cookie but an accentuated flavor. After chilling, let your cookie dough sit at room temperature for about 10 minutes (or more, deepening how long the dough has chilled) before rolling into balls and baking. 

# 9 DON'T GREASE COOKIE SHEETS

Use parchment paper instead. Makes cleaning easier and your cookies come out looking beautiful. 

# 10 COOLING IS IMPORTANT

You have to let cakes cool in pans on wire racks for 20 minutes before removing from pans but you have to remove cupcakes from pan immediately, placing them on wire rack to cool.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr