ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ / LEMON GARLIC SHRIMPS

15.9.16

Lemon Garlic Shrimp Skewers - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)

Φέτος το καλοκαίρι ανακάλυψα την πιο εύκολη και πιθανότατα μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για γαρίδες. Γαρίδες σουβλάκι! Πρόκειται για ένα πανεύκολο πιάτο, ιδανικό για καλέσματα. Το μόνο πράγματα πιθανότατα να σας δυσκολέψει είναι το καθάρισμα των γαρίδων. Η επιλογή ανάμεσα στο ψήσιμο στο grill ή στα κάρβουνα είναι δική σας αλλά μην τολμήσετε να παραλείψετε το βούτυρο καθώς αυτό είναι που δίνει όλη την νοστιμιά. Τα ψητά λεμόνια θα σας καταπλήξουν! Δοκιμάστε την συνταγή και μοιραστείτε τις εντυπώσεις σας. 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

6 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
3 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
αλάτι, φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλ. φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
1/2 κ.γλ. βασιλικός αποξηραμένος
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC και λαδώνουμε ελαφρά μια λαμαρίνα. Περνάμε τις γαρίδες και τα λεμόνια εναλλάξ στα ξυλάκια. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια στο ταψί και ψήνουμε μέχρι οι γαρίδες να μαγειρευτούν και να αποκτήσουν ροζ χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά). 
Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν ωραία (περίπου 2 λεπτά), αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. 
Αποσύρουμε τα σουβλάκια από τον φούρνο, αλείφουμε με το μείγμα του βουτύρου, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως. 

Σημ. 
Μπορείτε αντί να ψήσετε τα σουβλάκια στον φούρνο, να τα ψήσετε στα κάρβουνα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γαι 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.


This summer I've discovered the easiest, most flavorful way to cook shrimps. Shrimp kabobs! This dish is so easy to come together and it's perfert for gatherings, the only difficult task is peeling the shrimps. Grilling or roasting the skewers is up to you, but make sure not to skip the buttering part. The flavors are just amazing and the lemon wedges are absolutely phenomenal. 


 Print the recipe

LEMON GARLIC SHRIMPS

6 Servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 10 minutes

INGREDIENTS
500 gr. medium shrimps, peeled and deveined
3 lemons, thinly sliced and halved
salt, freshly ground black pepper, to taste
50 gr. butter, melted
1/4 cup freshly squeezed lemon juice
4 cloves garlic, minced
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp dried thyme
1/2 tsp dried basil
2 tbsp chopped fresh parsley leaves
wooden skewers

DIRECTIONS
Preheat oven to 220oC and lightly oil a baking sheet. Thread shrimp and lemon halves onto skewers. Place skewers onto the prepared baking sheet and roast just until pink, firm and cooked through (about 5-7 minutes). 
Meanwhiles, melt butter in a medium skillet over medium to high heat. Stir in lemon juice, garlic, oregano, thyme and basil until it starts to smell nice (about 2 minutes), season to taste with salt and pepper. 
Remove shrimp skewers from the oven, brush with butter mixture, garnish with parsley and serve immediately. 

Just a note
Instead of roasting you can grill the skewers over medium-high heat, about 3-4 minutes per side.


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr