ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ // GREEK BEETROOT CAPER SALAD

29.6.17

Beetroot Capers Salad Recipe - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)

Παντζάρια. Τόσο παραξηγημένα αλλά τόσο νόστιμα. Επιπλέον είναι άκρως υγιεινά και μπορείς να τα γευτείς με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους (βλ. παντζαροσαλάτα αλλά και τσιπς). Εμείς τα αγαπάμε πολύ τα παντζάρια, είναι τα αγαπημένο μας συνοδευτικό για τα ψητά ψάρια που τρώμε κάθε Σάββατο. Η κόρη μου, η οποία δεν τρώει καθόλου λαχανικά και φρούτα, τα λατρεύει! Είναι το αγαπημένο της φαγητό, μπορεί να φάει παντζάρια με οτιδήποτε ... ακόμα και με μπισκότα! 

Beetroot Caper Salad Recipe - Ioanna's Notebook

Η σημερινή συνταγή είναι μια από αυτές που φτιάχνω πολύ συχνά. Είναι εύκολη και αρκετά απλή. Απλά ψήνεται τα παντζάρια και τα προσθέτετε στο dressing. Για να γλιτώσετε χρόνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα παντζάρια στον ατμό που θα βρείτε στα μεγάλα σούπερμαρκετ.

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ
4 Άτομα 
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Μαγείρεμα: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φρέσκα παντζάρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κρασί
2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
1/2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκκομένος
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220oC. Πλένουμε τα παντζάρια σε μπόλικο, τρεχούμενο νερό και προσεκτικά τα τρίβουμε να φύγουν τυχόν χώματα. Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και κλείνετε καλά. Βάζετε το "πακέτο" με τα πατζάρια σε ένα ταψί και ψήνετε γαι περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν για 15 περίπου λεπτά. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε κομμάτια ή φέτες.  
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Προσθέστε τα παντζάρια και ανακατέψτε ελαφρά, να καλυφθούν από το dressing. Πασπαλίστε με την κάπαρη και το μαϊντανό και σερβίρετε. 

Σημ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα παντζάρια στον ατμό και να γλιτώσετε την διαδικασία του ψησίματος. 


Beetroots. We just feel they don’t get the appreciation they deserve. This vegetable is just delicious, healthy and absolutely versatile. My daughter doesn't like veggies (or fruits) at all but she absolutely loves beetroots. It's her favorite dish, she can have beetroots with anything, even biscuits! 

Beetroot Caper Salad Recipe - Ioanna's Notebook

Today's recipe is a staple in our house, it's easy and simple. It involves simply roasting the beets (or you can buy steamed beetroots) and then tossing them in a mixture of olive oil, red wine vinegar and capers. Enjoy!

 Print  the recipe

GREEK BEETROOT SALAD WITH CAPERS
4 Servings 
Preparation: 15 minutes - Cooking: 1 hour

INGREDIENTS
1 kilo fresh beets, trimmed
4 tbsp olive oil
2 tbsp red wine vinegar
2 tbsp capers, drained
1/2 cup parsley, chopped
Salt 
Freshly ground pepper

INSTRUCTIONS
Preheat oven to 220oC. Gently scrub the beets under running water with a soft brush to remove all particles of dirt. Wrap beets in foil and seal tightly. Place on a baking sheet and bake for 1 hour or until tender. Remove from the oven and let cool for 15 minutes. Peel and slice into desired pieces. 
In a big bowl, whisk together oil and vinegar. Season with salt and pepper. Add beetroots and gently toss. Sprinkle with capers and parsley. 

✓ Just a Note
You can use store-bought steam beetroots and skip the whole baking session.

Beetroot Caper Salad Recipe - Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr