BOOK CLUB: Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ

7.3.18

Book Club: Η καρδιά του βράχου της Μαρίας Τζιρίτα| Ioanna's Notebook

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, εκμεταλλεύτηκα την αργία και άρχισα το διάβασμα ξανά. Πόσο πολύ μου είχε λείψει δεν φαντάζεστε. Επέλεξα να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα "Η καρδιά του βράχου" από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και κυριολεκτικά το "ξεκοκάλλισα". Το τελείωσα μέσα σε τρεις ημέρες μιας και δεν μπορούσα με τίποτα να το αφήσω.

Πρόκειται για ένα υπέροχο βιβλίο, το οποίο μας δείχνει την αξία της αγάπης και της συγχώρεσης αλλά περιέχει και τα δικά του κρυφά μηνύματα και νοήματα. Ένα βιβλίο που παρόλο το γεγονός ότι δεν γίνεται ρητή αναφορά ότι είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία, στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και χαρακτήρες γύρω από τους οποίους η συγγραφέας έπλεψε τον μύθο της. Η πλοκή του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέσα από την οποία ξετυλίγονται οι προσωπικότητες των διαφορετικών χαρακτήρων του βιβλίου αλλά και οι μεταξύ τους σχέσεις, οι αδυναμίες τους, η διαφορετικότητά τους, τα λάθη και τα πάθη τους. Πραγματικά καθηλωτικό από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο αλλά και την αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας στα ύψη.

Book Club: Η καρδιά του βράχου της Μαρίας Τζιρίτα| Ioanna's Notebook

"Ο Μάξιμος γεννιέται σε ένα χωριό της ορεινής Κορινθίας. Η αδυναμία που του δείχνει ο πατέρας του προκαλεί τη ζήλια και τελικά το μίσος του μεγαλύτερου αδελφού του προς το πρόσωπο του. Η ζωή θα τα φέρει έτσι που τα δυο αδέλφια μεγαλώνοντας θα χαθούν ο ένας από τη ζωή του άλλου. Ο Μάξιμος θα διαμορφώσει έναν τίμιο και ακέραιο χαρακτήρα, στηρίζοντας τους γονείς του στο χωριό, αλλά η ζωή θα του δείξει το σκληρό της πρόσωπο και σύντομα οι απώλειες που θα βιώσει θα τον μεταμορφώσουν σε έναν σκληρό βράχο.
Όταν μερικά χρόνια αργότερα γνωρίζει τη Σαβίνα, η καρδιά του θα ζωντανέψει και πάλι. Όμως εκεί που οι πληγές του παρελθόντος δείχνουν να έχουν επουλωθεί, η επιστροφή του άσωτου αδελφού του θα ανατρέψει για ακόμα μια φορά όλες τις ισορροπίες στη ζωή του.
Μετά από τόσα χτυπήματα θα καταφέρει τελικά ο Μάξιμος να μείνει πιστός στα λόγια του αγαπημένου του παππού που τον στοιχειώνουν μια ζωή;

«Ποτέ να μην αδικήσεις κανέναν άνθρωπο. Η αδικία είναι ό,τι χειρότερο στη ζωή, αγόρι μου. Και να πληγωθείς και να πονέσεις, πόνο μη δώσεις. Και ν’ αδικηθείς, μην αδικήσεις. Να είσαι ταπεινός. Την καρδιά σου βράχο να κάνεις αν χρειαστεί, μα στην αδικία μην παραδοθείς...»

Εσείς τι καλό διαβάζετε αυτόν τον καιρό; Αφήστε μου ένα σχόλια με τις προτάσεις σας για το επόμενο βιβλίο που πρέπει να διαβάσω!

Book Club: Η καρδιά του βράχου της Μαρίας Τζιρίτα| Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr