BURGERS ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ & ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

28.6.18

Mushroom Burgers with avocado sauce| Ioanna's Notebook


Εάν αγαπάς τα burgers, είμαι σίγουρη ότι θα λατρέψεις τη σημερινή μου πρόταση. Πεντανόστιμα vegan burgers με μανιτάρια πορτομπέλο και σως αβοκάντο, την οποία σημειωτέον μπορείς άνετα να σερβίρεις και ως ντιπ με κριτσινάκια ή τραγανά τορτίγιας (το αγαπημένο μου!).

Μην φοβηθείς ούτε στιγμή να αντικαταστήσεις το μπιφτεκάκι με ένα μανιτάρι πορτομπέλο. Τα μανιτάρια αποτελούνται από 90% νερό ενώ το υπόλοιπο 10% είναι υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες τους μάλιστα λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών. Πιστέψτε με, η γεύση τους αλλά και η υφή τους είναι τόσο πλούσιες, που πολλές φορές θυμίζουν κρέας.

VEGAN BURGERS ΜΕ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΩΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

4 Άτομα 

ΥΛΙΚΑ
4 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα 
1/2 φλ. ελαιόλαδο 
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Για τη σως αβοκάντο
1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/4 φλ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γλ. ξύδι 
1 πρέζα μπούκοβο

Για το σερβίρισμα
4 ψωμάκια για burger
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες 
4 φύλλα μαρουλιού
4 κ.σ. τυρί Κατίκι 
αλάτι, πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζουμε την μαρινάδα για τα μανιτάρια. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι βάζουμε το λάδι, το μπαλσάμικο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Κλείνουμε και ανακινούμε να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα μανιτάρια, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. 
2. Όσο μαρινάρονται τα μανιτάρια, ετοιμάζουμε τη σως αβοκάντο. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τη σως και χτυπάμε για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και διατηρούμε στο ψυγείο. 
3. Στραγγίξτε τα μανιτάρια και μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί. Ψήστε τα στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν. Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέστε στο ταψί τα ψωμάκια κομμένα στη μέση για να ροδίσουν ελαφρά. 
4. Ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε τα burgers. Απλώστε στη βάση από τα ψωμάκια σως αβοκάντο, στη συνέχεια ντομάτα, κρεμμύδι, το μανιτάρι, τυρί και από ένα φύλλο μαρούλι. Κλείστε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρετε! 

Σημ.
* Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να παραλείψετε το μαρινάρισμα. Αλατοπιπερώστε τα μανιτάρια, ρίξτε λίγη ρίγανη και ψήστε τα. 
* Εννοείται, ότι μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε θέλετε στα burgers σας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο τυρί επιθυμείτε.

Καλή απόλαυση!


Mushroom Burgers with avocado sauce| Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr