BOOK CLUB: JAMIE OLIVER "5 ΥΛΙΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΕΣ & ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ"

20.6.18

Book Club: Jamie Oliver "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός | Ioanna's Notebook


Αλήθεια πως μπορεί κανείς να παρουσιάσει το νέο βιβλίο του αγαπημένου μου Jamie Oliver; Θα ξεκινήσω απλά με το προφανές ... αυτό το βιβλίο πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε στη βιβλιοθήκη σας! Εαν αγαπάτε την μαγειρική, εάν δεν αγαπάτε την μαγειρική αλλά πρέπει να μαγειρέψετε, εάν αναζητάτε έμπνευση για νέες μαγειρικές δημιουργίες, εάν λατρεύετε να πειραματίζεστε και να δοκιμάζετε νέες γεύσεις, το νέο βιβλίο του Jamie Oliver "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες συνταγές" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας!


Ο Jamie Oliver, ο πλέον ευπώλητος συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής όλων των εποχών στη Μεγάλη Βρετανία, επιστρέφει και εντυπωσιάζει. Βασιζόμενος σε απίστευτους συνδυασμούς μόλις 5 υλικών, δημιουργεί 130 ολοκαίνουργιες συνταγές! Από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι κοτόπουλο, κόκκινο κρέας, ψάρι αλλά και γλυκά, ο Jamie έχει καλύψει όλες τις ανάγκες. Το αποτέλεσμα είναι ένα βιβλίο με πολλές διατροφικές επιλογές και μπόλικη φαντασία, που εγγυάται τη μεγαλύτερη γευστική απόλαυση με τον λιγότερο δυνατό κόπο.

Book Club: Jamie Oliver "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός | Ioanna's Notebook
Χοιρινό Σνίτσελ με καραμελωμένα ντοματίνια και φέτα
Το βιβλίο "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" του Jamie Oliver είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής των τελευταίων ετών. Εύκολες, οικονομικές και γρήγορες συνταγές με μόλις 5 υλικά θα σας λύσουν τα χέρια όσο πολυάσχολη κι αν είστε. Περιέχει πάνω από 130 δοκιμασμένες συνταγές, χωρισμένες σε κεφάλαια Κοτόπουλο, Μοσχάρι, Χοιρινό, Θαλασσινά, Αυγά, Λαχανικά, Σαλάτες, Ζυμαρικά, Ρύζι ... μέχρι και ξεχωριστή ενότητα για Γλυκά έχει! Επιπλέον για κάθε συνταγή υπάρχει άψογη φωτογραφία του τελικού πιάτου και των υλικών και σαφή αναφορά στην διατροφική αξία της, στις μερίδες αλλά και στον χρόνο που κάθε μια απαιτεί.

Ο άψογος συνδυασμός των υλικών και η απλότητα των συνταγών σε κάνουν πραγματικά να αναρωτιέσαι εάν όντως χρειάζεται να μαγειρεύεις με περισσότερα υλικά. Όπως σε όλες τις συνταγές, υπάρχει το περιθώριο να γίνουν μικρές αλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις (ή την έμπνευση της στιγμής) αλλά κάθε μια από αυτές τις συνταγές είναι τόσο άψογα δομημένη που πραγματικά δεν χρειάζεται να μπει κανείς σ' αυτή τη διαδικασία, παρά μόνο για να αντικαταστήσει κάποιο υλικό που δεν έχει διαθέσιμο. Τα υλικά από την άλλη που χρησιμοποιούνται μπορεί αρχικά να μοιάζουν λίγο "ξενόφερτα" αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι σπάνιο και μπορείτε να τα βρείτε με μεγάλη ευκολία στα super markets.

Όπως σας είπα και παραπάνω στο βιβλίο "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" του Jamie Oliver θα βρείτε πάνω από 130 συνταγές, οι περισσότερες από τις οποίες απαιτούν 10-30 λεπτά από τον χρόνο σας. Πέρα από την έξυπνη κατηγοριοποίηση των συνταγών, υπάρχει επιπλέον στο τέλος του βιβλίου αναλυτικό ευρετήριο για να μπορέσει κανείς να εντοπίσει την ιδανική συνταγή ανάλογα με τα υλικά που έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου, το 70% των συνταγών που περιέχονται στο βιβλίο είναι υγιεινές, μόνο η ενότητα των γλυκών ξεφεύγει λιγάκι αλλά τι να κάνουμε ... γλυκά είναι!

Book Club: Jamie Oliver "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός | Ioanna's Notebook
Σορτμπρεντ με Σοκολάτα και Πορτοκάλι

Δεν είναι υπερβολή εάν σας πω ότι ξεφυλλίζοντάς το, τελείωσα μια ολόκληρη συσκευασία αυτοκόλλητα χαρτάκια! Μέχρι τώρα έχω δοκιμάσει μερικές συνταγές και έχω πολλές άλλες στα υπόψη μου για τις ημέρες που έρχονται.

Το βιβλίο "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" του Jamie Oliver είναι τρανή απόδειξη ότι μπορείτε να απολαύσετε γρήγορα και με μόνο 5 υλικά, υπέροχα πιάτα, ακόμα και τις πιο busy ημέρες της εβδομάδας. Άλλωστε ένα νόστιμο γεύμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ατελείωτες λίστες με συστατικά.

Μπορείτε να το βρείτε στο e-shop των Εκδόσεων Ψυχογιός και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Επίσης εάν θέλετε να δείτε τον Jamie Oliver να δημιουργεί τις συνταγές του βιβλίου, δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στο Fox Greece και να παρακολουθήσετε την νέα του εκπομπή "Jamie’s Quick & Easy Food".
Fun Fact: Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο παιχνίδι στο σπίτι. Τα παιδιά μόλις ανακαλύψουν στο zapping την εκπομπή μαγειρικής του Jamie Oliver, ανατρέχουν στο βιβλίο και προσπαθούν να εντοπίσουν την συνταγή που παρουσιάζει! 

*PR Sample


Book Club: Jamie Oliver "5 Υλικά - Γρήγορες & Εύκολες Συνταγές" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr