ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ & ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

19.7.18

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα | Ioanna's Notebook


Σήμερα σας έχω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σαλάτα γεμάτη χρώματα και αρώματα. Πολύχρωμη, ελαφριά μεξικάνικη σαλάτα με δύο διαφορετικά είδη φασολιών, τοματίνια, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι και καλαμπόκι.

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα | Ioanna's Notebook

Αγαπώ πολύ την μεξικάνικη κουζίνα και δεν χάνω ευκαιρία να πειραματιστώ με κάποια νέα συνταγή. Έτσι λοιπόν έγινε και με αυτή τη συνταγή, μετά από μικρούς πειραματισμούς σας την παρουσιάζω. Είναι γρήγορη, εύκολη και αποτελεί ένα πρώτης τάξεως συνοδευτικό για σχεδόν όλα τα κρεατικά σας. Επιπλέον είναι μια συνταγή χωρίς γλουτένη, γεμάτη πρωτεϊνες και φυτικές ίνες.

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα | Ioanna's Notebook


ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

6-8 Άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα, βρασμένα
250 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
1 φλ. τοματίνια, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση ανάλογα με το μέγεθός τους*
3/4 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3/4 φλ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
1/3 φλ. μαϊντανός, ψιλομμένος* 

για το dressing
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λάιμ*
1 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μέλι
1 1/2 κ.γλ. τσίλι σκόνη
1 κ.γλ. κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε απαλά, να ανακατευθούν. 
2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το Dressing. Σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε και χτυπάμε να αναμειχθούν. 
3. Περιχύνουμε τη σαλάτα και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι αλλά και τα υπόλοιπα υλικά. 
4. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστουν 3 ώρες (ιδανικά, όλη τη νύχτα) ώστε να μαριναριστούν τα λαχανικά και να βγάλουν τα αρώματά τους. 
5. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο έως 4 ημέρες.

Σημ. 
* Σε αυτή τη σαλάτα ταιριάζει πολύ το φρέσκο κόλιαντρο, εάν βρείτε στην αγορά δοκιμάστε το. 
* Εάν δεν βρείτε λάιμ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι.
* Εάν δεν έχετε τοματίνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους. 

Καλή απόλαυση!

Ελαφριά Μεξικάνικη Σαλάτα με Φασόλια και Καλαμπόκι: Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για γευστική σαλάτα γεμάτη χρώματα | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. λατρευω τις σαλατες και η προταση σου , μοναδικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι πολύ νόστιμη σαλάτα. Είναι ιδανική για ψητά κρέατα αλλά και για καλέσματα, όταν έχεις να φροντίσεις πολύ κόσμο!

      Διαγραφή

myTaste.gr