ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ // HOMEMADE GINGER LEMONADE
28.7.18
(scroll down for English)
Just a Note
* For an individual serving, keep lemon syrup in the refrigerator and add about 5 cm. to each glass, fill with cold water and ice.
Τι καλύτερο από μια παγωμένη λεμονάδα; Δροσιστική και τόσο αναζωογονητική! Σας έχω δώσει ήδη τη συνταγή μου για σπιτική λεμονάδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης για να φτιάξετε και να απολαύσετε στο σπίτι σας Margarita, και σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια εξίσου αγαπημένη λεμονάδα που έχει γίνει must τον τελευταίο καιρό στο σπίτι μας. Λεμονάδα με τζίντζερ!
Όλοι γνωρίζουμε τα ωφέλη του τζίντζερ στον οργανισμό μας και η προσθήκη του σ' αυτή τη λεμονάδα δίνει μοναδική σπιρτάδα. Σας προτείνω να την δοκιμάσετε, περιμένω τις εντυπώσεις σας.
ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
6-8 Άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Μαγείρεμα: 20 λεπτά - Αναμονή: 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ
6+1 φλ. νερό
1 φλ. λευκή ζάχαρη
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ (περίπου 7 εκ.), ξεφλουδισμένη και κομμένη σε φέτες
2/3 φλ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι τζίντζερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1 φλ. νερό, η ζάχαρη και το τζίντζερ. Βράζουμε για 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ανθεκτικό δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει εντελώς προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την λεμονάδα μας σε κανάτα ανακατεύοντας το μείγμα του λεμονιού με τα υπόλοιπα 6 φλ. νερό και με μπόλικο πάγο στα ποτήρια. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με φύλλα δυόσμου.
Σημ.
* Για μικρότερη κατανάλωση, μπορούμε να κρατήσουμε τη λεμονάδα στο ψυγείο και να την σερβίρουμε ξεχωριστά βάζοντας περίπου 2 δακτυλα λεμονάδα και συμπληρώνοντας με παγωμένο νερό και παγάκια.
Καλή απόλαυση!
What a better way to beat the heat than an iced lemonade! Cold and refreshing, is my go-to drink for relaxing after a long day. I've already shared with you my recipe for Homemade Lemonade that you can easily turn into a Margarita Cocktail, so today I'm sharing another family favorite that has become a staple in our house recently. I'm talking about ... Homemade Ginger Lemonade!
We all know the benefits of ginger in our health and adding it into this lemonade recipe gives a unique kick to this classic summer drink. Give it a try and tell me what you think.
HOMEMADE GINGER LEMONADE
6-8 Servings
Preparation: 5 minutes - Cooking: 20 minutes - Waiting: 2 hours
INGREDIENTS
6+1 cups water
1 cup granulated sugar
1 piece fresh ginger (about 7 cm.), peeled and coarsely chopped
2/3 cup lemon juice
1 cup granulated sugar
1 piece fresh ginger (about 7 cm.), peeled and coarsely chopped
2/3 cup lemon juice
INSTRUCTIONS
In a saucepan, combine 1 cup water with sugar and chopped ginger. Bring to a boil over medium-high heat. Simmer for 5 minutes then remove from heat; cover and let steep for 30 minutes. Transfer to a heat-proof container and refrigerate until completely cool. Add lemon juice, stir well and refrigerate until serving.
In a pitcher, combine cooled lemon syrup, add remaining 6 cups of water and stir well. Serve chilled over ice, garnish with peppermint leaves.
In a pitcher, combine cooled lemon syrup, add remaining 6 cups of water and stir well. Serve chilled over ice, garnish with peppermint leaves.
Just a Note
* For an individual serving, keep lemon syrup in the refrigerator and add about 5 cm. to each glass, fill with cold water and ice.
Enjoy!
0 σχόλια