5 ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

30.7.18

Διατροφή για τέλειο μαύρισμα: 5 Υγιεινές τροφές που θα σου χαρίσουν υπέροχο μαύρισμα και θα προστατέψουν το δέρμα σου από τον ήλιο - Ioanna's Notebook

Σύμφωνα με το γνωστό ρητό "ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι" αλλά το ήξερες ότι και το μαύρισμα "περνάει από το στομάχι"; Πολύ σωστά κατάλαβες! Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην προστασία του δέρματός μας.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει ο ήλιος, έτσι λοιπόν αντί να καταστρέφουμε το δέρμα μας με πολύωρη και επικίνδυνη για το δέρμα ηλιοθεραπεία, είναι καλύτερο να επιλέξουμε έναν πιο ασφαλή τρόπο για να αποκτήσουμε χρυσαφένιο χρώμα. Μερικές έξυπνες παρεμβάσεις στο καθημερινό μας διατροφολόγιο, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε αφενός να προστατέψουμε το δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και αφετέρου να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα. Όλα αυτά βέβαια με την απαραίτηση προϋπόθεση ότι το αντιηλιακό θα παραμείνει ο πιστός μας φίλος και αυτό το καλοκαίρι.

Για χρυσαφένιο μαύρισμα λοιπόν, φρόντισε να βάλεις τα ακόλουθα στην διατροφή σου: 

1. Καρότα

Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και καροτενοειδών, τα οποία βοηθούν με το μαύρισμα. Επίσης, έχει βρεθεί ότι τα συστατικά τους έχουν αντικαρκινική δράση για το δέρμα. Για να απολαύσεις στο έπακρο τις μοναδικές τους ιδιότητες, είναι καλύτερο να τα καταναλώνεις ωμά.

2. Σπανάκι

Το λαχανικό είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο, συστατικά που βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει το τέλειο μαύρισμα. Μια πράσινη σαλάτα λοιπον με μπόλικο φρέσκο σπανάκι είναι ότι καλύτερο και για την σιλουέτα σου αλλά και για το δέρμα σου. 

3. Ροδάκινα

Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού περιέχει καροτενοειδή, β-καροτένιο και λυκοπένιο, φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να σού προσφέρουν ένα ομοιόμορφο και υγιές μαύρισμα.

4. Nτομάτες

Αποτελούν εξαιρετική πηγή λυκοπένιου, ουσία που θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αποθηκεύεται στο λίπος που βρίσκεται κάτω από το δέρμα και παρέχει την απόλυτη προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που θαμπώνουν και προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει πανέμορφο καλοκαιρινό χρώμα στην επιδερμίδα. Καλοκαίρι χωρίς Χωριάτικη Σαλάτα γίνεται; 

5. Βερίκοκα

Πρόκειται για ένα ακόμη πορτοκαλί φρούτο, που χαρίζει εξαιρετικό φυσικό μαύρισμα, χάρη στη βιταμίνη Α και τα καροτενοειδή, που περιέχει.

Extra Tip: Για την καλύτερη απορρόφηση του β-καροτένιου από τον οργανισμό, καλό είναι να συνοδεύουμε τις τροφές και ιδιαίτερα τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Επίσης, είναι καλύτερο να καταναλώνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά φρέσκα, γιατί το β-καροτένιο είναι ευαίσθητο και χάνεται όταν τα τρόφιμα αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ή υπόκεινται σε μαγείρεμα.

Διατροφή για τέλειο μαύρισμα: 5 Υγιεινές τροφές που θα σου χαρίσουν υπέροχο μαύρισμα και θα προστατέψουν το δέρμα σου από τον ήλιο - Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr