ΣΠΙΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΣΙΑ
20.9.18"Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" και ένα σωστό και ισορροπημένο πρωινό είναι το Α και το Ω για να ξεκινήσουμε σωστά την ημέρα μας, γεμάτες ενέργεια και καλή διάθεση. Βέβαια οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας αφήνουν το περιθώριο να απολαύσουμε με την ησυχία μας ένα πλούσιο πρωινό αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην τρεφόμαστε υγιεινά. Εύκολα μπορούμε να ξεκλέψουμε 5 λεπτά για να απολαύσουμε ένα μπολ δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι.
Προσωπικά τον τελευταίο χρόνο αγαπώ πολύ την Γκρανόλα την οποία φτιάχνω μόνη μου και σήμερα θα σου δώσω τη βασική συνταγή για να φτιάξεις και εσύ την δική σου. Πραγματικά είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις την δική σου σπιτική, υγιεινή, γευστική Γκρανόλα. Θα σου πάρει μόλις 30 λεπτά από τον χρόνο σου και μπορείς πολύ εύκολα να την "πειράξεις" προσθέτοντας ή αφαιρόντας υλικά (π.χ. αποξηραμένα φρούτα, κομματάκια σοκολάτας, ξηροί καρποί κλπ.).
ΥΓΙΕΙΝΗ, ΣΠΙΤΙΚΗ, ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΚΡΑΝΟΛΑ ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΣΙΑ
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
4 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. φιλέ αμυγδάλου
1/4 φλ. σπόροι τσία
2 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ. μέλι
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2/3 φλ. τρίμμα καρύδας
1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC και καλύπτουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τους σπόρους τσία, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέστε το στο μπολ με τη βρώμη και ανακατέψτε καλά.
4. Απλώστε ομοιόμορφα την γκρανόλα στην λαμαρίνα. Ψήστε για 20 λεπτά, φροντίζοντας στον ενδιάμεσο χρόνο να την ανακατέψετε. Στη συνέχεια, αποσύρετε από το φούρνο, προσθέστε το τρίμμα καρύδας και ανακατέψτε εκ νέου. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
5. Αποσύρετε τη λαμαρίνα από το φούρνο και αφήστε την γκρανόλα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τότε προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα (και οτιδήποτε άλλο έξτρα επιθυμείτε) και ανακατέψτε καλά.
6. Μπορείτε να την απολαύσετε αμέσως ή να την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για περίπου 1 μήνα.
Σημ.
* Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ή να αντικαταστήσετε οτιδήποτε δεν σας αρέσει, μερικές προτάσεις περιλαμβάνουν:
- Αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερις, βερίκοκα, ανανά, χουρμάδες, μπανάνες κλπ.).
- Κομματάκια Σοκολάτας
- Φυστικοβούτυρο (προσθέστε 1/3 φλ. φυστικοβούτυρο στο μείγμα του μελιού)
- Μπαχαρικά (τριμμένο τζίντζερ, μοσχοκάρυδο)
- Ξηροί καρποί (κάσιους, καρύδια, φυστίκια, ηλιόσπορος, λιναρόσπορος κλπ.)
Καλή απόλαυση!
2 σχόλια
Φαινεται πολυ νόστιμη! οπότε θα δοκιμαστεί άμεσα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πραγματικά πολύ νόστιμη και τραγανή. Ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι! Αναμένω τις εντυπώσεις σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή