5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

23.10.18

5 Ways to restart your life this fall | Ioanna's Notebook


Ο Οκτώβριος είναι κάτι σαν τον Ιανουάριο, ένας μήνας ιδανικός και νέα ξεκινήματα. Όσο κεφάτο, ξέγνιαστο ή στενάχωρο και αν ήταν το φετινό καλοκαίρι ας το αφήσουμε πια πίσω μας και ας προχωρήσουμε μπροστά, νέα πράγματα, νέες εμπειρίες και νέες ευκαιρίες μας περιμένουν όλους. Ας κάνουμε μια επανεκκίνηση λοιπόν, ένα restart.
Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους τόσο για ανανέωση όσο και για να υποδεχθείς με τον καλύτερο τρόπο το φθινόπωρο.

1. Οργανωθείτε

Οργανωθείτε και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε. Έτσι όχι μόνο θα γλιτώσετε από τα περιττά αλλά θα κάνετε χώρο και για νέα πράγματα. Επίσης τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε μια "γενική" σε όλο το σπίτι, όπως κάνετε και την άνοιξη.
Διαβάστε επίσης: Αλλαγή σεζόν στα ρούχα 

2. Επενδύστε σε φθινοπωρινά ρούχα 

Αφού λοιπόν κάνετε την αλλαγή σεζόν στα ρούχα σας και έχετε οργανώσει την ντουλάπα σας,  αποφασίστε τι σας λείπει ή τι χρειάζεστε και κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινάς τη νεά σεζόν με μερικά νέα ρούχα, παπούτσια και αντικείμενα. Είναι ωραίο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με κάτι καινούργιο, ακόμα και αν είναι κάτι μικρό. Πέρα λοιπόν από ρούχα και παπούτσια εγώ προσωπικά τέτοια εποχή αγοράζω πάντα κάποιο νέο σημειωματάριο, χρωματιστά στυλό και φέτος αγόρασα για πρώτη φορά ένα ακαδημαϊκό ημερολόγιο ώστε να είμαι ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τον προγραμματισμό των εργασιών μου.
Διαβάστε επίσης: Φθινόπωρο 2018, οι Top-10 τάσεις της μόδας 

3. Ανανεώστε τη διακόσμηση

Στο πρόσφατο άρθρο μου για το Edityourlife Magazine μοιράστηκα μερικούς εύκολους και γρήγορους τρόπους για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε μια χουχουλιάρικη, ζεστή φωλιά. Πίστευω ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος για να βιώσει κανείς την αλλαγή των εποχών είναι η διακόσμηση του σπιτιού. Μια καλή αρχή είναι να κάνετε αλλαγή σε διακοσμητικά και υφάσματα (μαξιλάρια, ριχτάρια κλπ.). Τελεταία μου έχουν γίνει εμμονή τα αρωματικά χώρου. Τίποτα δεν σε βάζει σε φθινοπωρινή διάθεση από το άρωμα της κανέλας.
Διαβάστε επίσης: 5 εύκολες και γρήγορες ιδέες για να υποδεχθείτε το φθινόπωρο στο σπίτι  

4. Απολαύστε φθινοπωρινές λιχουδιές

Το φθινόπωρο αγαπώ οτιδήποτε έχει να κάνει με κανέλα και καραμέλα. Πίνω αρκετό καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά φροντίζω να έχω μια ποικιλία. ¨Ετσι λοιπόν πέρα από τους αρωματικούς καφέδες φίλτρου που στοκάρω κανονικά, φροντίζω να φτιάχνω και αρκετά φθινοπωρινά γλυκά όπως αυτή την εύκολη μηλόπιτα, μηλοπιτάκια με αλμυρή καραμέλα αλλά και σπιτικό σιρόπι gingerbread για τους latte μου αλλά και τις τηγανίτες μας!
Διαβάστε επίσης: 10 Φθινοπωρινά γλυκά

5. Θέστε νέους στόχους (μόνο όμως αν το θέλετε) 

Μερικές φορές είναι εύκολο να πιστέψουμε οτι το να θέτεις στόχους είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνεις ένα βήμα μπροστά και "ταλαιπωρούμε" τους εαυτούς μας θέτωντας συνεχώς καινούργιους στόχους σε στενά χρονικά περιθώρια. Όμως είναι γεγονός ότι καμιά φορά δεν χρειάζονται στόχοι για να προχωρήσουμε, μιας και το "τρένο" έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς έχουμε πάρει φόρα. Προσωπικά μου αρέσει να έχω μακροχρόνιους στόχους, πιο γενικούς, χωρίς συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο έτσι ώστε να μπορώ να τους πετύχω μεν αλλά χωρίς πίεση ότι πρέπει να το κάνω. Το φθινόπωρο είναι επίσης μια καλή εποχή για να επαναπροσδιορίσετε τυχόν στόχους που είχατε θέσει στην αρχή της χρονιάς και δεν πήγαν όπως θέλατε. Γενικά επικεντρωθείτε στα θέλω σας και όχι στα πρέπει σας, δείτε τα γεγονότα με αντικειμενική ματιά, αξιολογήστε την κατάσταση και κινηθείτε ανάλογα.

Εσείς με ποιό τρόπο έχετε σκοπό να ανανεωθείτε αυτό το φθινόπωρο; Αφήστε το σχόλιό σας παρακάτω.

5 Ways to restart your life this fall | Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr