ΟΥΓΓΑΡΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ / HUNGARIAN POTATO SOUP

11.11.15

Ioanna's Notebook - Hungarian Potato Soup
(scroll down for English)

Παρόλο που επισκέφτηκα την Βουδαπέστη τον Ιούνιο (μπορείτε να διαβάσετε τα σχετικά εδώ), έφαγα μέσα σε 5 ημέρες όσες σούπες δεν είχα φάει στην Ελλάδα όλο τον χειμώνα. Και ήταν όλες νοστιμότατες. Η αγαπημένη μου ήταν (και είναι) η πατατόσουπα η οποία σερβίρεται με sour cream και μπόλικο ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό και άνηθο.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα την συνταγή, η οποία γευστικά είναι πολύ κοντά σ' αυτήν που έφαγα στο εστιατόριο Paprika.
Εκτυπώστε την συνταγή

ΟΥΓΓΑΡΕΖΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

2 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
50 γρ. βούτυρο
1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
4 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σέλινο, ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ.γλ. πάπρικα
2 κ.σ. αλεύρι 
6 φλ. ζεστό ζωμό λαχανικών ή κότας
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, τις πατάτες και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας καλά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε ξανά στην φωτιά να πάρουν μια βράση, προσέχωντας όμως να μην την παραβράσουμε διότι θα "κόψει" το γιαούρτι.

Even though I visited Budapest last June (you can read all about here), I ate in 5 days all the soups I'd eaten in Greece all winter long. And every single one was delicious. My favorite was (still is) the potato soup that is served with sour cream and plenty of smoked salmon and dill.
I did my research and found the recipe. It quite close to taste to the one that I ate at the Paprika restaurant.

 Print the recipe

HUNGARIAN POTATO SOUP

2 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 30 minutes

INGREDIENTS
50 gr butter
1 carrot, chopped in small cubes
4 potatoes, cubed
1 onion, hopped
1 celery stalk, chopped
1 green pepper, chopped
1 tsp paprika
2 tbsp all purpose flour
6 cups hot vegetable or chicken stock
4 tbsp sour cream or Greek yogurt

DIRECTIONS
In a pot melt the butter and add the chopped onions, carrots and celery. Sauté on medium to high heat for a few minutes, stirring often, until the veggies begin to soften. Remove the pot from heat and add flour, paprika, potatoes and peppers. Stir well.
Put the pot back on the stove and add hot stock, stirring well. Bring to boil and reduce heat. Cook for about 30 minutes, until potatoes are soft. Remove from heat and add in sour cream or yogurt, salt and pepper. Reheat carefully, make sure not over boil.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr