ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ // GREEK COUSCOUS SALAD
30.3.17
(scroll down for English)
H σημερινή συνταγή είναι μια από τις αγαπημένες μου. Χωριάτικη σαλάτα με πλιγούρι (κουσκούς). Είναι πανεύκολη, γρήγορη και μπορείτε να την τροποποιήσετε ανάλογα με τα γούστα και την όρεξή σας. Τις περισσότερες φορές την φτιάχνω μόνο με ντομάτα και αγγούρι γιατί την βάζω ως συνοδευτικό στο φαγητό του μικρού στο νηπιαγωγείο (νομίζει ότι είναι ρύζι!) και ο πρίγκιπας δεν τρώει "περίεργα" λαχανικά! Μπορείτε όμως να προσθέσετε και ελιές, τυρί φέτα και ροδέλες κρεμμυδιού. Το κουσκούς είναι υπέροχο υλικό, είναι υγιεινό, νόστιμο και δεν χρειάζεται βράσιμο.
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
6 άτομα
Προετοιμασία: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. πλιγούρι
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
6 άτομα
Προετοιμασία: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. πλιγούρι
2 φλ. ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κρεμμύδι, σε ροδέλες
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κρεμμύδι, σε ροδέλες
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράστε τον ζωμό και ρίξτε μέσα το πλιγούρι. Αποσύρετε από τη φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι, αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει και αφήστε το να κρυώσει ξεσκέπαστο για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το αγγούρι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και το πλιγούρι. Ανακατέψτε να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.
Today I'm sharing one of my favorite recipes. Greek couscous salad. It's super easy, quick and can be customized according to your taste. I usually make it only with tomato and cucumber since I put it in my son's lunch box (he thinks it's rice!) but you can add onion slices, feta cheese, peppers and Kalamata olives. I love couscous, it's healthy, delicious and requires no cooking at all.
INGREDIENTS
2 cups plain couscous
2 cups vegetable broth
2 tbsp lemon juice
4 tbsp olive oil
1/2 cucumber, diced
2 tomatoes, diced
1 cup fresh parsley, chopped
1/2 onion, sliced
zest of 1 lemon
salt to taste
DIRECTIONS
Bring broth to a boil and stir in couscous. Remove from heat, cover and let stand for 10 minutes. Remove lid, fluff with a fork, and allow to cool uncovered for about 15 minutes.
In a large salad bowl, put lemon juice, zest, olive oil, cucumber, tomatoes, onions, parsley, cooked couscous and stir together to combine. Season with salt and serve chilled.
0 σχόλια