ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ // EASY APPLE PIE

16.3.17

(scroll down for English)

Η μηλόπιτα είναι ανάμεσα στα 3 αγαπημένα μου γλυκά. Το απόλυτο συνοδευτικό του απογευματινού μου καφέ. Έχω ψάξει πολύ και έχω πειραματιστεί ακόμη πιο πολύ αναζητώντας την ιδανική συνταγή για μηλόπιτα πριν καταλήξω σ' αυτήν. Πραγματικά πρόκειται για την πιο εύκολη συνταγή μηλόπιτας και το crumb είναι απίθανο.

Συνιστάται αυστηρά να την γαρνίρετε με σιρόπι αλμυρής καραμέλας και παγωτό βανίλια ή καϊμάκι! Πραγματικά θεϊκή! 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΕΥΚΟΛΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
8 άτομα
Προετοιμασία: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
(για μια ταρτιέρα 28 εκ.)
1 φύλλο ζύμη για τάρτες ή κουρού
4 μέτρια μήλα, σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. κανέλα
1 φλ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Για την κρούστα
1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 φλ. ζάχαρη 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώστε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψετε και τα τοιχώματα. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και και την κανέλα. Προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν από το μείγμα.


Αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να βγάλει τα υγρά του το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στη ζύμη.


Για την κρούστα, σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ζυμώστε με το χέρι σας, ώστε να μοιάζει με ψίχουλα.


Ρίξτε το πάνω στην μηλόπιτα (φροντίστε να την ψήσετε αμέσως, για να μην μαλακώσει πολύ το βούτυρο). Ψήστε τους 200oC για 45 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Σερβίρετε ζεστή με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλας. 


Συνταγή ελαφρώς πειραγμένη από I Heart Naptime


Apple pie has been in my top 3 favorite desserts. I've done a lot of research and experienced with a bunch of different apple pie recipes before ending to this one. It's the easiest apple pie recipe you've ever need and the crumb topping is simply amazing. I highly recommend to serve it with some salted caramel and ice cream on top. Seriously divine!

 Print  the recipe

EASY APPLE PIE
8 servings
Preparation: 30 minutes - Baking: 45 minutes

INGREDIENTS
(for a 28 cm. pie dish)
1 refrigerated pie crust
4 medium sized apples, cubed
1 tbsp cinnamon
1 cup brown sugar
2 tbsp flour
1 tsp nutmeg

For the topping
1/2 cup flour
1/2 cup butter, softened
1/2 cup sugar

DIRECTIONS
Butter a 28 cm pie dish and press the pie crust, covering the sides. In a bowl, combine sugar, flour, nutmeg and cinnamon. Toss lightly with sliced apples.


Let sit 10 minutes for sugar mixture to melt onto the apples and then pour into the unbaked pie crust.


For the topping, combine flour, butter and sugar. Mix together with fingers until crumbly and sprinkle over pie (you'll need to bake soon before the butter mixture softens too much).


Bake at 200oC for 45 minutes until golden brown. Serve warm with vanilla ice cream and caramel on top.


Recipe adapted from I Heart Naptime

Happy Baking!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. This looks unbelievably good, I need to try it for myself some time! Keep up all the hard work with your blog lovely, you are doing amazing! x

    adelelydia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you for your sweet words! You should try this recipe soon. It's easy, delicious and most of all ... turns out great every time!

      Διαγραφή

myTaste.gr