3 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ POPCORN // 3 WAYS FOR HOMEMADE POPCORN

9.3.17

Choose one of these easy, fuss-free ways to make popcorn at home - Ioanna's Notebook
(scroll down for English) 

Δεδομένου ότι χθες μιλήσαμε για τηλεοπτικές σειρές, νομίζω ότι μια συνταγή για σπιτικό popcorn είναι ότι πρέπει για σήμερα. Άλλωστε εάν οι ταινίες (και η τηλεόραση) είχαν γεύση και άρωμα αυτό θα ήταν σίγουρα βουτυράτο popcorn. Σήμερα λοιπόν σας έχω 3 διαφορετικούς τρόπους για πεντανόστιμο σπιτικό popcorn ώστε να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αγοράσετε έτοιμο, εκτός και εάν είστε στον κινηματογράφο! 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

#1. ΣΠΙΤΙΚΟ POPCORN (Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ) 
Για 1 μεγάλο μπολ 

ΥΛΙΚΑ
1/3 φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού για popcorn
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ρίχνουμε 3-4 σπόρους καλαμποκιού στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι. Όταν σκάσουν τα λίγα σποράκια που βάλαμε αρχικά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα φροντίζοντας να απλωθούν σε 1 στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετράμε μέχρι το 30! (με αυτόν τον τρόπο πρώτα ζεσταίνεται το λάδι, ενώ στη συνέχεια η αναμονή των 30 δευτερολέπτων φέρνει όλους τους σπόρους στη σωστή θερμοκρασία, ώστε όταν τα επαναφέρουμε στη φωτιά να σκάσουν όλα μαζί ταυτόχρονα και να μη μείνει κανένα πίσω). Μόλις τελειώσουμε με το μέτρημα, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και οι σπόροι καλαμποκιού θα αρχίσουν να σκάνε. Μόλις αρχίσουν να σκάνε, κουνάμε απαλά την κατσαρόλα μπρος-πίσω πάνω στο μάτι της κουζίνας (για να αποφύγουμε τη δημιουργία ατμού, η οποία θα κάνει το popcorn λιγότερο τραγανό, αφήνουμε λίγο ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας). Όταν αραιώσουν τα σκασίματα, απομακρύνουμε από τη φωτιά, ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε το popcorn μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Για να αποκτήσει το popcorn το χαρακτηριστικό άρωμα βουτύρου, αφού το βγάλουμε από την καυτή κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει, το ρίχνουμε πάνω από το popcorn, ανακατεύουμε καλά, αλατίζουμε και αυτό ήταν! Το popcorn μας είναι έτοιμο!


#2. POPCORN ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
Προσθέστε 1/3 φλ. σπόρους καλαμποκιού σε μια χάρτινη σακούλα (σαν αυτές του μανάβη), τυλίξτε τη σακούλα δύο φορές και βάλτε την με το κλείσιμο προς τα κάτω στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά. Αυτό ήταν! Αρωματίστε όπως επιθυμείτε και σερβίρετε. 


#3. POPCORN ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ
Βάλτε 1/4 φλ. σπόρους καλαμποκιού στον πάτο από ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων (εάν έχετε pyrex με καπάκι είναι ιδανικό). Καλύψτε με ένα πιάτο κατάλληλο για μικροκύματα το οποίο θα καλύπτει καλά το μπολ και θα προεξέχει από το χείλος του. Ζεστάνετε για περίπου 2 λεπτά & 45 δεύτερα. Να είστε πολύ προσεκτικοί διότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία το μπολ και το πιάτο θα είναι πάρα πολύ ζεστά και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήστε μια πιάστρα. Αφαιρέστε αμέσως το πιάτο για να αποφύγετε τη δημιουργία ατμού. Σε περίπτωση που μερικοί σπόροι δεν σκάσουν, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ξανά. 

Σημ.
1. Μπορείτε να αρωματίσετε το popcorn όπως προτιμάτε. Δοκιμάστε το με καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, τσίλι, κύμινο, τριμμένη παρμεζάνα ακόμα και με λιωμένη σοκολάτα.

2. Σε περίπτωση που έχει περισσέψει popcorn μην το πετάξετε. Απλά απλώστε το σε μια λαμαρίνα και βάλτε το στον φούρνο στους 200oC για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί εξ' ολοκλήρου. Απλά φροντίστε να το ελέγχετε συνεχώς για να μην αρπάξει. Μόλις ζεσταθεί και γίνει τραγανό ξανά, ρίξτε από πάνω λίγο φρεσκολιωμένο βούτυρο και αλάτι και σερβίρετε.


Since yesterday's post was all about tv series, a homemade popcorn recipe was appropriate for today. As a matter of fact I have 3 recipes for homemade popcorn for you to choose so you never have to buy popcorn again, unless you are at the movies!

 Print the recipe

#1. HOMEMADE POPCORN (THE OLD-FASHIONED WAY) 
For 1 big bowl

INGREDIENTS
1/3 cup pop corn kernels
3 tbsp olive oil or vegetable oil
1 tbsp butter
salt

DIRECTIONS
Heat oil over medium to high heat on a large pot with a lid, add 3-4 kernels and place the lid. When these kernels pop, add the remaining kernels in the bottom of the pot. Cover with the lid, remove from heat and count to 30! (this way all the kernels will have the same temperature so as to pop all together). After you finish with the counting, bring the pot back on the stove and the kernels will begin to pop. Once the popping starts shake the pot (to avoid steam bath, which will make your popcorn shoggi leave a small opening on the lid). When the popping is done, remove immediately the lid and place onto a big bowl. Melt the butter using the hot pot and pour it over popcorn, add salt and there you go! Your popcorn is ready!

#2. MICROWAVE POPCORN USING A PAPER BAG
Add 1/3 cup popcorn kernels to a brown paper bag, fold the bag over twice then heat in a microwave for 2 minutes with the folded side down. That’s it! You can flavor it as desired. 

#3. MICROWAVE POPCORN ON THE BOWL
Place 1/4 cup popcorn kernels in the bottom of a microwave-safe glass bowl (pyrex is a great choice). Place a microwave-safe plate on top of the bowl. Plate should be wide enough to go beyond the rim of the bowl. Microwave for 2 minutes & 45 seconds. Just keep in mind that bowl and plate will be very hot when time is up. Use a pot holder to remove from microwave. To avoid a steam bath, remove plate immediately after the timer ends. In case there are any unpopped kernels, you can re-microwave them again, same way!

Just some notes
1. You can flavor your popcorn any way you want. Try it with smoked paprika, pepper, chili, cumin, grated Parmesan cheese or even melted chocolate. 

2. You can refresh leftover popcorn by tossing it in the oven to warm it up and re-crisp it. Simply spread it out in an even layer on a baking sheet and place it in the oven at 200oC for about five minutes, until it's warmed through. Just keep in mind to check it frequently so it doesn't begin to burn. Once warmed and crisp again, pour it into a bowl and finish it with a fresh drizzle of melted butter some salt.



You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr