ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ // GREEK PASTA SALAD
17.8.17
(scroll down for English)
Είναι γνωστό πόσο πολύ αγαπώ τα ζυμαρικά, σε κάθε μορφή, σχέδιο και συνταγή. Επίσης αγαπώ πολύ τις σαλάτες, οπότε όταν κάποια συνταγή συνδυάζει και τα δύο, απλά την λατρεύω. Έχω μοιραστεί μαζί σας αρκετές συνταγές για νόστιμες σαλάτες ζυμαρικών και πρόσφατα έκανα και ένα round up με αγαπημένες σαλάτες ζυμαρικών. Σήμερα σας έχω άλλη μια συνταγή που αγαπάμε πάρα πολύ οικογενειακώς. Δροσερή, χωριάτικη σαλάτα με ζυμαρικά!
4 Άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ζυμαρικά (εγώ χρησιμοποίησα φιογκάκια)
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μέτριο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1/3 φλ. ελιές Καλαμών
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Για τη βινεγκρέτ:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι
1 κ.σ. ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και ρίξτε κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Πασπαλίστε με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη για να κρυώσουν.
Στη συνέχεια ετοιμάστε τη βινεγκρέτ. Σε ένα μικρό μπόλ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ντοματίνια, το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Ρίξτε από πάνω τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε να πάει παντού. Γαρνίρετε με ρίγανη και σερβίρετε.
Σημ.
1. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές Καλαμών με οποιεσδήποτε άλλες ελιές θέλετε. Επίσης, για ένα χορταστικό πιάτο, μπορείτε να προσθέσετε ψητό κοτόπουλο κομμένο σε κύβους.
2. Προσέξτε το αλάτι που θα προσθέσετε γιατί τόσο οι ελιές όσο και το τυρί είναι ιδιαίτερα αλμυρά.
3. Μπορείτε να προετοιμάσετε τη σαλάτα σας από την προηγούμενη ημέρα και να την διατηρήσετε σε κλειστό σκεύος, στο ψυγείο έως 3 ημέρες.
Εάν αγαπάτε τα ζυμαρικά, θα την λατρέψετε αυτή τη συνταγή. Περιμένω τα σχόλιά σας.
It's no secret that I absolutely love pasta in any form, shape and recipe. Especially during summer, pasta salads are my go-to dish and this one is a family favorite! A yummy traditional greek salad loaded with pasta. It’s light yet filling with the perfect balance of flavors and textures and everybody love it. Best of all? This salad is great for making ahead and feeding a crowd (aka picnics, barbecues, or outdoor parties)!
4 Servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 10 minutes
INGREDIENTS
250 gr. dry pasta (I used farfalle)
1-2 tbsp olive oil
1 cup cherry tomatoes, sliced into halves
1 medium cucumber, thinly sliced
1 green bell pepper, sliced
1/2 medium red onion, thinly sliced
1/3 cup Kalamata olives
150 gr. feta cheese, crumbled
For the vinaigrette:
4 tbsp olive oil
1 tbsp red wine vinegar
1 clove garlic, minced
salt
1 tsp dried oregano
DIRECTIONS
Cook the pasta according to package instructions. Drain and rinse under cold running water to stop the cooking process. Toss it with some olive oil (about 1-2 tablespoons) and set aside to cool.
Then prepare the vinaigrette. In a small bowl, whisk together olive oil, vinegar, garlic, and salt.
In a large salad bowl, combine the pasta with the tomatoes, cucumber, green bell pepper, onion, olives, and feta cheese. Pour over the vinaigrette and toss. Sprinkle the salad with oregano and serve.
Just some notes
1. You can substitute the Kalamata olives with any black olives you like. Also, you can add some grilled chicken to turn this salad into a complete meal.
2. Be careful not to add too much salt, as the feta cheese and olives are salty enough.
3. You can definitely make this pasta salad in advance. Just put it in a sealed container and refrigerate for up to 3 days.
If you love pasta salads give this one a try and let me know what you think!
0 σχόλια