FLOURLESS BLUEBERRY MUFFINS ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΪΝΟ

9.5.19

Flourless Blueberry Muffins με βρώμη για τις ημέρες εκείνες που ο χρόνος για πρωινό στο σπίτι δεν είναι αρκετός, αλλά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να παραλείψουμε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας - Ioanna's Notebook


Floorless Blueberry Muffins με βρώμη για τις ημέρες εκείνες που ο χρόνος για πρωινό στο σπίτι δεν είναι αρκετός, αλλά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να παραλείψουμε το πιο απαραίτητο γεύμα της ημέρας. Φτιάχνονται κυριολεκτικά σε 5 λεπτά, δεν χρειάζονται μίξερ και δεν έχουν ζάχαρη! Χρειάζεστε κάποιο αλλο επιχείρημα για να πειστείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή; Δεν νομίζω! 

 Εκτυπώστε τη συνταγή

FLOURLESS BLUEBERRY MUFFINS ΜΕ ΒΡΩΜΗ

Για 8 Muffins  
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 20-25 λεπτά 

ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. βρώμη, αλεσμένη σαν αλεύρι
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα βανιλίνη)
2 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. βούτυρο (ή λάδι καρύδας)
4 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. νερό
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. μύρτιλλα*

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μαζί τα αβγά, το μέλι και το νερό. Προσθέτουμε τη βρώμη, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά (στο σημείο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κουτάλι).
2. Βάζουμε τα απαραίτητα χάρτινα θηκάκια και γεμίζουμε 8 muffin cups με το μείγμα σας. 
3. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Για ασφάλεια, στα 15 λεπτά ελέγχουμε τα muffins χρησιμοποιώντας το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι*. Εφόσον είναι έτοιμα, αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
4. Μπορούμε να τα φάμε σκέτα ή να τα πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη.

Σημ.
1. Αν δεν βρείτε φρέσκα μύρτιλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ή να τα αντικαταστήσετε με βατόμουρα. 
2. Για να ελέγξουμε τα muffins αλλά και κάθε παρασκευή σε μορφή κέικ χρησιμοποιούμε το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι ή ένα ξύλινο καλαμάκι στη ζύμη και εάν βγει «καθαρό», αποσύρουμε από τον φούρνο, αν βγει υγρό συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακομη και ελέγχουμε ξανά.

Καλή απόλαυση!

Flourless Blueberry Muffins με βρώμη για τις ημέρες εκείνες που ο χρόνος για πρωινό στο σπίτι δεν είναι αρκετός, αλλά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να παραλείψουμε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας - Ioanna's Notebook


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr