BURGER TIME
27.5.15
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα λαχταριστό burger και μια παγωμένη μπύρα! Και όταν το burger είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σου και το απολαμβάνεις στην βεράντα σου η απόλαυση είναι ακόμη μεγαλύτερη!
ΣΠΙΤΙΚΑ BURGERS
4 άτομα
Προετοιμασία: 15 λέπτά - Αναμονή: 30 λεπτά - Ψήσιμο: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ρίγανη ξερή
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το ψήσιμο
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
8 ψωμάκια για burgers
8 φέτες τυρί τσένταρ
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
8 φύλλα μαρουλιού
αγγουράκι τουρσί κομμένο σε λεπτές φέτες
κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Στο δοχείο του μπλέντερ βάζουμε το στραγγισμένο ψωμί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές, το προσθέτουμε στον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τα χέρια το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εάν το μείγμα μας είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο ή λίγο νεράκι. Εάν μας το επιτρέπει ο χρόνος, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να "δέσουν" τα υλικά και τα αρώματα.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου μας στους 200οC. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνειά τους και τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά γυρίζοντάς τα από την άλλη πλευρά στα μέσα του ψησίματος.
Μόλις τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε σε κάθε ένα μια φέτα τυρί τσένταρ. Κόβουμε στα δύο τα ψωμάκια και τα ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τα burgers. Αλείφουμε με μαγιονέζα το "κάτω" ψωμάκι, προσθέτουμε ένα φύλλο μαρούλι, το μπιφτέκι με το τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, πίκλες και καλύπτουμε με το "πάνω" ψωμάκι. Ιδανικά συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, κέτσαπ και μουστάρδα.
There is nothing better than enjoying a big juicy burger and a cold beer! And if the said burger is homemade and you're eating it at your back yard or porch the pleasure is bigger!
There is nothing better than enjoying a big juicy burger and a cold beer! And if the said burger is homemade and you're eating it at your back yard or porch the pleasure is bigger!
HOMEMADE BURGERS
4 servings
Preparation: 15 minutes - Waiting: 30 minutes (optional) - Cooking: 40 minutes
INGREDIENTS
500 gr. ground beef
250 gr. stale bread soaked and drained
1 large onion, grated
2-3 tbsp parsley, finely chopped
1 tbsp ketchup
2 tbsp dry oregano
1 egg
3 tbsp olive oil + extra for brushing the patties
Salt, pepper
for serving
8 burger buns sliced in halves
8 slices cheddar cheese
1 tomato, cut into thin slices
1 onion, thinly sliced
8 lettuce leaves
pickled cucumber, thinly sliced
ketchup, mustard, mayonnaise
DIRECTIONS
Put the ground meat into a bowl. In the food processor bowl, add the drained bread and beat until puree, add it to the meat along with all the other ingredients and knead with hands to mix until combine. If the mixture is too dry add a little extra olive oil or some water. If time allows, put the mixture in the refrigerator for about 30 minutes to "blend" the ingredients and scents.
Preheat oven grill at 200oC. Spread a large baking pan with parchment paper. Shape the mixture into patties and put them onto the pan. Brush their surface with olive oil and bake for about 40 minutes, turning them upside down in the middle of cooking time.
Once our patties are ready, remove from heat and add to each a slice of cheddar cheese. Bake the buns in the grill until golden.
Prepare the burgers. Spread mayonnaise on the "down" side bun, add lettuce leaf, patties with cheese, tomato, onion, pickles and cover with the "up" side bun. Serve with french fries, ketchup and mustard.
0 σχόλια