MINION BIRTHDAY PARTY (PART 3) - DESSERTS & DRINKS
21.5.15
(scroll down for English)
Πω, πω! Φαίνεται ότι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με το μικρό μας πάρτι. Το ορκίζομαι είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος (βρείτε εδώ το πρώτο και το δεύτερο μέρος).
Μιας και είπαμε για τα φαγητά του πάρτι ας πούμε και για τα γλυκά μας, τα οποία τα "έστησα" σε ένα ξεχωριστό τραπεζάκι ώστε οι καλεσμένοι να μπορούν να σερβίρονται μόνοι τους.
Εκτός από την υπέροχη Minions τούρτα με γεύση μπισκότο που παραγγείλαμε σε γειτονικό ζαχαροπλαστείο, είχαμε ζελεδάκια, γλειφιτζούρια και mini Harribo για τους μικρούς μας καλεσμένους, ενώ οι μεγάλοι είχαν να διαλέξουν ανάμεσα στα σοκολατάκια με δημητριακά ρυζιού (coco pops) και σοκολατένια τρουφάκια με χρωματιστή τρούφα (δείτε παρακάτω την συνταγή).
Επίσης είχα οργανώσει τα ποτά σε ξεχωριστό τραπέζι (πάλι ξέχασα να βγάλω φωτογραφία) ώστε να είμαστε άνετα από θέμα χώρου. Για τα παιδιά υπήρχαν ατομικοί χυμοί σε 2 γεύσεις και για τους μεγάλους σπιτική λεμονάδα, κρασί, μπύρες και την δική μου σπιτική sangria (θα αναρτηθεί σύντομα).
Τελικά ήταν ένα επιτυχημένο πάρτι (σε γενικές γραμμές) το οποίο το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ τόσο ο μικρός όσο και όλοι οι υπόλοιποι. Ο μικρός δε έχει ήδη διαλέξει το θέμα για το επόμενο πάρτι του (Angry Birds Transformers)!
περίπου 800 γρ.
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 2 + 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα 60% - 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τρούφα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώνουν όλα τα κομμάτια, ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 2 + 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κουβερτούρα 60% - 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τρούφα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. Αν δεν λιώνουν όλα τα κομμάτια, ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 1 - 2 ώρες). Καθώς κρυώνει, θα αρχίσει να πήζει. Μόλις φτάσει σε σημείο που να στέκεται και να μπορεί να πλαστεί, παίρνουμε μικρές ποσότητες με τα χέρια και πλάθουμε μπαλάκια. Στην συνέχεια τα περνάμε από την τρούφα και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου, αλλά σε δροσερό μέρος (περίπου 2 ώρες).
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημ.
Η ανωτέρω συνταγή είναι βασική και μπορεί πολύ εύκολα να τροποποιηθεί. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο ποτό στο μείγμα μας όπως ρούμι ή κονιάκ (40-50 ml), τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς.
OMG! It seems that I really enjoyed planning this party! I swear it's the third and final part of our Minion Birthday Party (here you can find Part 1 & 2).
Since we talked about our food lets talk about our desserts. I set a small dessert buffet in a console table so as our guest could easily grab their candies.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Σημ.
Η ανωτέρω συνταγή είναι βασική και μπορεί πολύ εύκολα να τροποποιηθεί. Μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο ποτό στο μείγμα μας όπως ρούμι ή κονιάκ (40-50 ml), τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς.
OMG! It seems that I really enjoyed planning this party! I swear it's the third and final part of our Minion Birthday Party (here you can find Part 1 & 2).
Since we talked about our food lets talk about our desserts. I set a small dessert buffet in a console table so as our guest could easily grab their candies.
Apart from our delicious Minion Birthday Cake with biscuit flavor that we had ordered in a near-by Pastry Shop, we had fruit candies, lollipops and mini Harribo jellies for our little guests and the "grown-ups" had to choose between coco pops truffles and chocolate truffles with blue and yellow sprinkles (find the recipe below).
Also I had set up a Drink Station (I've - again - forgotten to take a photo) on our kitchen table so as guests could move around easily. We had juices in different flavors for the kids and homemade lemonade, wine, beers and my homemade sangria (recipe will be posted soon) for the "grown ups".
The bottom line is that it was a successful party that everybody seemed to enjoy and especially my little guy! He has even picked a theme for his next party (Angry Birds Transformers).
Preparation: 20 minutes - Waiting: 2 + 2 hours
INGREDIENTS
500 gr. dark chocolate chips
250 gr. heavy cream
250 gr. sprinkles
DIRECTIONS
Place the chocolate chips onto a bowl. In a pan heat the heavy cream until starts to boil, remove from heat and pure it over the chocolate chips, stir with a spoon until the chocolate melts.
Let the mixture aside to set (about 1-2 hours). As it will become to getting cold it will be getting firm. When it reaches the point that it can be shaped, take small amounts of the mixture and shape little balls. Then sprinkle them and place onto parcement paper. Allow them to dry - don't put them in the refridgetor - (about 2 hours).
Store them in an airtight container.
Note
The above recipe is basic and we can easily make additions. We can add alchool like rum or brandy (40-50 gr.), biscuit crumbs or crashed nuts.
CHOCOLATE TRUFFLES
approx. 800 gr.
Preparation: 20 minutes - Waiting: 2 + 2 hours
INGREDIENTS
500 gr. dark chocolate chips
250 gr. heavy cream
250 gr. sprinkles
DIRECTIONS
Place the chocolate chips onto a bowl. In a pan heat the heavy cream until starts to boil, remove from heat and pure it over the chocolate chips, stir with a spoon until the chocolate melts.
Let the mixture aside to set (about 1-2 hours). As it will become to getting cold it will be getting firm. When it reaches the point that it can be shaped, take small amounts of the mixture and shape little balls. Then sprinkle them and place onto parcement paper. Allow them to dry - don't put them in the refridgetor - (about 2 hours).
Store them in an airtight container.
Note
The above recipe is basic and we can easily make additions. We can add alchool like rum or brandy (40-50 gr.), biscuit crumbs or crashed nuts.
0 σχόλια