ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ / CHOCOLATE, CARAMEL AND COCONUT BARS
28.5.15
(scroll down for English)
Υπάρχουν συνταγές καινούργιες που αφού το "οικογενειακό συμβούλιο" δώσει την έγκρισή του, τις φτιάχνω αρκετά συχνά αλλά μετά για κάποιο - άγνωστο - λόγο ξεχνιούνται. Αυτό συνέβη και με αυτές τις μπάρες, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα τις έφτιαχνα αρκετά συχνά μετά απλά σταμάτησα. Και να φανταστείτε είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκάκια του "ποδηλάτη" μου.
Η γεύση και το άρωμα της καρύδας κυριαρχούν, οπότε εάν είναι φαν της καρύδας θα τις λατρέψετε, εάν όχι τότε απλά δοκιμάστε τις, ποτέ δεν ξέρεις!
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
4-6 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Ψήσιμο: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. μπισκότα digestives, αλεσμένα σε σκόνη
150 γρ. τρίμμα σοκολάτα κουβερτούρα
70 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (στο μούλτι)
1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα. Ανακατεύουμε ώστε να βραχούν όλα τα μπισκότα ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψάκι (20Χ20 εκ.). Απλώνουμε μέσα το μείγμα των μπισκότων και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το τρίμμα σοκολάτας, το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Περιχύνουμε την επιφάνεια με το ζαχαρούχο γάλα (δεν ανακατεύουμε).
Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το ταψάκι μας να κρυώσει αρκετά και κόβουμε σε κομμάτια.
Σημ.
1. Εάν δεν βρούμε έτοιμο τρίμμα σοκολάτας, απλά τρίβουμε την πλάκα της κουβερτούρας στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
2. Μπορούμε να προσθέσουμε και μια στρώση με ροδέλες μπανάνες ανάμεσα στην σοκολάτα και το ινδοκάρυδο.
There are some new recipes that after getting the approval of our "family board" are on rotation in our house but after a while for no reason at all we forget all about them. This happened to the following recipe, although we really like these bars, I stopped making them.
Coconut taste and flavor are all over this recipe so if you are a coconut fan, you are going to love this recipe, if you are not then give it a try, you never know!
CHOCOLATE, CARAMEL AND COCONUT BARS
4-6 servings
Preparation: 15 minutes - Baking: 40 minutes
INGREDIENTS
50 gr. butter
100 gr. digestives biscuits, grounded into powder
150 gr. dark chocolate flakes
70 gr. shredded coconut
150 gr. chopped walnuts (in the food processor)
1 can (397 g.) condensed milk
DIRECTIONS
Preheat oven to 180oC. Melt the butter and pour it over the grounded biscuits. Stir to have all the biscuits wet evenly.
Cover a square pan (20X20 cm) with wax paper. Spread the biscuit mixture and flatten with the back of a spoon. Sprinkle with the chocolate flakes, coconut and chopped walnuts . Drizzle the surface with condensed milk (do not stir).
Bake for about 35-40 minutes. Remove from our oven and let the bars cool before you cut into pieces.
Just a note
1. If you don't have any chocolate flakes, you can grate some chocolate barks instead.
2. We can add a layer of banana slices between chocolate and coconut.
0 σχόλια