MINION BIRTHDAY PARTY (PART 2) - THE FOOD
20.5.15
(scroll down for English)
Καλωσήρθατε στο δεύτερο μέρος του Minion Party μας (μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος εδώ).
Αφού λοιπόν το θέμα διακόσμηση κανονίστηκε, ασχολήθηκα με το φαγητό. Το θέμα "Φαγητό για παιδικό πάρτι" χωρά πολλή κουβέντα και όλοι έχουν τη δική τους άποψη για το τι πρέπει να περιέχει ένας μπουφές. Προσωπικά πιστεύω ότι το φαγητό πρέπει να είναι σε μικρές μερίδες, να μην απαιτεί την χρήση μαχαιροπίρουνων και οι συνταγές να είναι απλές. Προσπάθησα να φτιάξω φαγητά εύκολα που θα μπορούσαν να προετοιμαστούν από την προηγούμενη ημέρα
(όπως η μακαρονοσαλάτα) ώστε να μην τρέχω την τελευταία στιγμή.
Μια καλή συμβουλή για όταν ετοιμάζεται μόνοι σας το φαγητό του πάρτι είναι να γράψετε σε ένα χαρτί όλα τα φαγητά που σκοπεύετε να ετοιμάσετε και δίπλα τον χρόνο προετοιμασίας τους καθώς και τον χρόνο ψησίματός τους. Κάνοντας ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα της ημέρας του πάρτι τοποθετήσετε τα φαγητά σας με την σειρά την οποία σκέφτεστε να τα προετοιμάσετε / ψήσετε ώστε να κάνετε ένα πρόχειρο υπολογισμό του απαιτούμενου χρόνου.
Τα παιδικά πάρτι είναι μια καλή ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουμε πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα χωρίς να παραπονεθεί κανείς. Εγώ μάλιστα χρησιμοποίησα και πιατέλες μιας χρήσης.
Για τον μπουφέ με τα φαγητά είχαμε:
- Ρολάκια πίτσας με γαλοπούλα και τυρί*
- Σαντουιτσάκια με τρεις γεύσεις - κοτοσαλάτα, τονοσαλάτα, τυρί κρέμα με γαλοπούλα (δείτε παρακάτω την συνταγή)
- Μίνι κεφτεδάκια ψημένα στον φούρνο
- Στικς λαχανικών με dip γιαουρτιού*
- Καλαμάκια με παριζάκι & τυρί
- Μακαρονοσαλάτα*
- Πατατάκια σε χωνάκια
* Οι συνταγές θα αναρτηθούν σύντομα
MINI ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ 3 ΓΕΥΣΕΙΣ
1. ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
10 φέτες πολύσπορο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
3 φλυτζ. στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι
4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες) ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο (στο μπλέντερ)
1 κ.σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι λευκό
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. μαγιονέζα
2-3 κ.σ. μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το κοτόπουλο, το χυμό λεμονιού, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ ομογενοποιούμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για το σερβίρισμα, αλείφουμε με το μείγμα τις μισές φέτες ψωμιού και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Κόβουμε σε κομμάτια.
2. ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
10 φέτες μαύρο ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κ.σ. πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο
3-4 κ.σ. μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αλείφουμε τις μισές φέτες του ψωμιού και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
3. ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ & ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
10 φέτες λευκό ψωμί για τόστ χωρίς κόρα
5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
250 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
2 κ.γλ. φρέσκος χυμός λεμόνι
1/2 φλ. μαγιονέζα
1 μικρό φρέσκο αγγουράκι τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.σ. λιωμένο κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την μαγιονέζα και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την γαλοπούλα. Αλείφουμε όλες τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα, απλώνουμε την γαλοπούλα στις μισές και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σημ.
1. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε όλη την ποσότητα της γέμισης, μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο σε κλειστό αεροστεγές δοχειο για περίπου 2 ημέρες. Φροντίστε πριν την χρήση να ανακατεψετε το μείγμα καλά.
2. Εάν σκοπεύετε να έχετε σαντουιτσάκια με πολλές γεύσεις, δοκιμάστε να κόψετε το καθένα με διαφορετικό τρόπο ή χρησιμοποιήστε διαφορετικό είδος ψωμιού ώστε να ξεχωρίζουν οι γεύσεις και οι καλεσμένοι να μπορούν εύκολα να επιλέξουν.
Συνεχίζεται ...
Welcome to part 2 of our Minion Birthday Party (you can read part 1 here).
As soon as I had planned the decor it was time to decide on the food. The topic "Kid Party Food Buffet" has room for a lot of discussion and everyone has their own opinion on the subject but personally I believe that the food should be in bite size portions to minimize the use of cutlery and simplest the better. I tried to make dishes that could easily be prepared ahead (like pasta salad) so as not to run like crazy around the house the very last minute.
A good tip for when preparing the party food yourself is to write on a paper all the dishes that you plan to make and note next to them their preparation and cooking times. Make a draft timeline of the party day and write down the food in the order you are planning to prepare and cook, so as to have a draft plan of the total time required.
Kid's parties is a great opportunity to use plastic plates, cups and cutlery without anyone complain. Grab it! I even used disposable serving platters.
For the food buffet we served:
- Pizza pinwheels with deli turkey and cheese*
- Quick mini cheese bites
- Mini sandwiches with 3 spreads - chicken salad, tuna salad, cream cheese & deli turkey (find the recipe below)
- Oven baked mini meatballs
- Oven baked ready made potatoes with mediteranean herbs
- Vegetable sticks with yogurt dip*
- Ready made mini sausage piroski
- Ham and Edam cheese cubes on a stick
As soon as I had planned the decor it was time to decide on the food. The topic "Kid Party Food Buffet" has room for a lot of discussion and everyone has their own opinion on the subject but personally I believe that the food should be in bite size portions to minimize the use of cutlery and simplest the better. I tried to make dishes that could easily be prepared ahead (like pasta salad) so as not to run like crazy around the house the very last minute.
A good tip for when preparing the party food yourself is to write on a paper all the dishes that you plan to make and note next to them their preparation and cooking times. Make a draft timeline of the party day and write down the food in the order you are planning to prepare and cook, so as to have a draft plan of the total time required.
Kid's parties is a great opportunity to use plastic plates, cups and cutlery without anyone complain. Grab it! I even used disposable serving platters.
For the food buffet we served:
- Pizza pinwheels with deli turkey and cheese*
- Quick mini cheese bites
- Mini sandwiches with 3 spreads - chicken salad, tuna salad, cream cheese & deli turkey (find the recipe below)
- Oven baked mini meatballs
- Oven baked ready made potatoes with mediteranean herbs
- Vegetable sticks with yogurt dip*
- Ready made mini sausage piroski
- Ham and Edam cheese cubes on a stick
- Pasta salad*
- Potato chips in paper cones
* Recipes will be posted soon
MINI SANDWICHES WITH 3 SPREADS
1. CHICKEN SALAD SPREAD
INGREDIENTS
10 slices crust less toast bread
3 cups chicken breast (shredded)
1 tbsp fresh lemon juice
4 pickles (chopped)
1 tbsp onion mashed (in the blender)
1 tbsp green pepper (chopped)
salt, white pepper
3 tbsp parsley (finely chopped)
1 cup mayonnaise
2-3 tbsp yellow mustard
DIRECTIONS
In a bowl mix the chicken, lemon juice, pickles, onion and green pepper. Season with salt and pepper to taste and add the parsley, mix well. In a separate bowl combine the mayonnaise with the mustard and add the mayo-mustard mixture to the chicken. Mix well.
For serving just spread the mixture on the half of the bread slices and cover with the remaining slices. Cut into pieces.
2. TUNA SALAD SPREAD
INGREDIENTS
10 slices of crust less toast bread
1 tuna can
1 tbsp fresh lemon juice
1 tbsp green pepper (chopped)
2 tbs parsley (finely chopped)
1 tbsp onion mashed (in the blender)
3-4 tbsp mayonnaise
DIRECTIONS
In a bowl mix all ingredients until combine. Spread half the slices of bread with the mixture and cover with the remaining slices. Cut into pieces and serve.
3. CREAM CHEESE & DELI TURKEY SPREAD
INGREDIENTS
10 slices of crust less toast bread
5 slices deli smoked turkey
250 gr cream cheese (like Philadelphia)
2 tsp fresh lemon juice
1/2 cup mayonnaise
1 small fresh cucumber (grated)
1 tbsp onion mashed (in the blender)
DIRECTIONS
In a bowl, mix the cream cheese with mayonnaise and then add all the other ingredients, minus the turkey. Spread all the bread slices with the mixture, lay a deli turkey slice in half of the slices and cover with the remaining slices. Cut into pieces and serve.
Notes
1. You can keep leftover spreads in a sealed airtight container in the refrigerator for up to two days. Make sure to stir the mixture well before you spread it.
2. If you plan to serve sandwiches with different spreads, cut each spread in a different shape or use different kinds of toast bread.
To be continued ...
0 σχόλια