ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ / MARINATED MUSHROOMS
3.2.16
(scroll down for English)
Εάν σας αρέσουν τα μανιτάρια, θα την αγαπήσετε αυτήν την συνταγή. Εύκολα μαριναρισμένα μανιτάρια χωρίς κόπο, ιδανική συνταγή για να ταϊσετε πολύ κόσμο. Μπορείτε να τα φτιάξετε από την προηγούμενη ημέρα και να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό μαζί με ποικιλία τυριών, ελιών και τραγανά κριτσίνια ή να τα προσθέσετε σε μια απλή πράσινη σαλάτα. Ότι και εάν επιλέξετε είναι πεντανόστιμα!
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
4 άτομα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Μαγείρεμα: 5 λεπτά - Αναμονή: 1 νύχτα
Προετοιμασία: 15 λεπτά - Μαγείρεμα: 5 λεπτά - Αναμονή: 1 νύχτα
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λευκά μικρά μανιτάρια, καθαρισμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. λευκό ξύδι
1/4 φλ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γλ. ξερή ρίγανη
1/2 κ.γλ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
1/4 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3-4 λεπτά), αποσύρουμε από το νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μανιτάρια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ζάχαρη, την ρίγανη, το πιπέρι, το μπούκοβο και το φύλλο δάφνης και αλατοπιπερώνουμε. Μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες (προτιμότερο για όλη την νύχτα). Γαρνίρουμε με τον φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.
If you love mushrooms, you are going to love this recipe. Easy marinated mushrooms perfect to feed a large crowd. You can make these ahead and serve them as appetizer on a platter with some cheese, olives and crunchy breadsticks or you can add them to your green salad to give it a boost! Either way they are delicious!
MARINATED MUSHROOMS
4 servingsPreparation: 15 minutes - Cooking: 5 minutes - Waiting: Overnight
INGREDIENTS
500 gr. white mushrooms
1/4 cup olive oil
1/4 cup white wine vinegar
1/4 cup diced red onion
2 cloves garlic, minced
2 tsp brown sugar
1/2 tsp dried oregano
1/2 tsp whole black peppercorns
1/4 tsp crushed red pepper flakes, optional
1 bay leaf
salt and freshly ground black pepper, to taste
2 tbsp chopped fresh parsley leaves
DIRECTIONS
In a large pot of boiling salted water, cook mushrooms just until tender, about 3-4 minutes, remove and drain well. In a large bowl, combine mushrooms, olive oil, vinegar, red onion, garlic, sugar, oregano, peppercorns, red pepper flakes and bay leaf and season with salt and pepper, to taste. Transfer to an airtight container and place in the refrigerator for at least 8 hours and up to 5 days.
Garnished with parsley and serve at room temperature.
0 σχόλια