ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ / BALSAMIC CHICKEN WITH PEPPERS

17.2.16

Ioanna's Notebook - Balsamic chicken with peppers - Κοτόπουλο με μπαλσάμικο και πιπεριές
(scroll down for English)
 
Οτιδήποτε μαγειρέψει κανείς με το κοτόπουλο είναι εγγύηση ότι θα είναι επιτυχία. Όπως αυτή εδώ η συνταγή για πεντανόσιμο κοτόπουλο με πιπεριές και μπαλσάμικο. Γρήγορη συνταγή θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε κάτι νόστιμο και γρήγορο. Το μειονέκτημά της είναι ότι πρέπει να καταναλωθεί άμεσα και όχι την επόμενη ημέρα διότι χάνει πολλή από την νοστιμιά της. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ

4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Μαγείρεμα: 15 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
1/4 φλ. ελαιόλαδο
4 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. ξερός βασιλικός
1/4 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνει. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 2 κ.σ. μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο και σερβίρουμε αμέσως και ρύζι. 

No matter what you cook with chicken it's a guarantee for success. Like today's recipe for yummy balsamic chicken with peppers. It's the perfect recipe for a quick and easy dinner dish. The only disadvantage is that you have to serve it right away otherwise it looses its flavors. 

Print the recipe

BALSAMIC CHICKEN WITH PEPPERS

4 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 15 minutes


INGREDIENTS
1/4 cup olive oil
4 chicken breasts, cut into stripes
1 red pepper, thinly sliced
1 yellow pepper, thinly sliced
1 orange pepper, thinly sliced 
1 green pepper, thinly sliced
1 medium onion,thinly sliced
4 cloves garlic, finely chopped
1 tbsp dried basil
1/4 cup balsamic vinegar
salt, pepper

DIRECTIONS
Cook chicken in 2 tbsp olive oil until cooked through. Season with salt and pepper. Remove chicken and set aside.
Cook peppers and onions for 5 minutes or until they are tender in the remaining oil. Mix in garlic and cook for extra 1 minute. Mix in basil and 2 tbsp balsamic vinegar. Reduce heat to low and combine chicken with peppers. Stir in the remaining balsamic vinegar just before serving. Serve with some rice on the side. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr