ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ "ΤΡΕΛΑ" / CHOCOLATE CRAZY CAKE

11.2.16

Chocolate cake without dairies

(scroll down for English)

Όταν είδα το video αυτής της συνταγής στο Tip Hero, το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι σωστά το ονόμασαν Chocolate Crazy Cake. Κέικ χωρίς αυγά και γάλα γίνεται; Και μετά σκέφτηκα ... γιατί να μην γίνεται; Πως φτιάχνουμε άλλωστε την Φανουρόπιτα;
Έτσι λοιπόν αφού εκείνο το απόγευμα δεν είχα τίποτα "γλυκό" να συνοδέψω τον καφέ μας, στρώθηκα να το φτιάξω. Δεν είχα να χάσω και τίποτε άλλωστε! Και όντως όχι μόνο δεν έχασα αλλά κέρδισα μια ακόμη νόστιμη και γρήγορη συνταγή, από αυτές που τόσο αγαπώ. Το μόνο που άλλαξα ήταν ότι αντικατέστησα το φυτικό λάδι με ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα ζουμερό και αφράτο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα που όμοιό του δεν έχετε ξαναφάει, εάν μάλιστα κάνετε τον κόπο και του απλώσετε και ένα σοκολατένιο γλάσο ... δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την νοστιμιά του.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ "ΤΡΕΛΑ"

4-6 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 35 λεπτά


ΥΛΙΚΑ
1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 φλ. ζάχαρη λευκή
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. λευκό ξύδι
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Κάνουμε τρεις μικρές λακκούβες και προσθέτουμε στην μια το ξύδι, στην δεύτερη το εκχύλισμα βανίλιας και στην τρίτη το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και απλώνουμε γλάσο σοκολάτας ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
 
When I bump into this recipe video from Tip Hero, the first thing I thought was OK this is crazy! How can you make a cake without any eggs or milk? And then it came to me ... Well why? This is how we make Fanouropita.
So since that afternoon I'd nothing on stock for my sweet tooth craving, I decided to give it a try, I had nothing to loose. The only thing I change was that I use olive oil instead of vegetable oil (I'm Greek, I don't have any vegetable oil in my pantry!) We have a winner here! It's a delicious cake recipe full of chocolate and if you apply some chocolate frosting ... well words are not enough to describe how great this cake is.
Print the recipe

CHOCOLATE CRAZY CAKE

4-6 servings
Preparation: 5 minutes - Baking: 35 minutes

INGREDIENTS
1 1/2 cup all purpose flour
3 tbsp cocoa powder
1 tsp baking soda
1 cup white sugar
1/2 tsp salt
1 tsp white vinegar
1 tsp vanilla extract
5 tbsp olive oil
1 cup water

DIRECTIONS
In a small pan mix together flour, cocoa, soda, sugar and salt using a fork. Create 3 wells and put vinegar in the first well, vanilla in the second and olive oil in the third well. Pour over the water and mix with a fork. Bake in preheaten oven at 175oC for 35 minutes. Allow to cool and apply some chocolate frosting or dust it with some sugar powder. 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr