ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ / OVEN BAKED CRISPY BACON

24.2.16

Ioanna's Notebok - Oven baked crispy bacon
(scroll down for English) 

Έχω να κάνω μια εξομολόγηση. Έχω μεγάλη αδυναμία στο μπέικον. Όσο και προσπαθώ να τρώω υγιεινά δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα (με τίποτα όμως!) σε ένα κομμάτι λαχταριστό τραγανό μπέικον. Είμαι ικανή να βάλω μπέικον στα πάντα ... άλλωστε αν το καλοσκεφτείς ταιριάζει με όλα. Το μόνο ενοχλητικό με το μπέικον είναι ότι όταν το μαγειρεύεις "πιτσιλάει" παντού και μετά πρέπει να καθαρίσεις τα πάντα. Ευτυχώς όμως, υπάρχει τρόπος να γλυτώσεις όλο αυτόν τον χαμό! Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο.

ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ 
Μπέικον σε φέτες (όσο θέλουμε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου με αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον την μια δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε στους 200οC για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα το πάχος του μπέικον και πόσο ξεροψημένο το θέλουμε. Μόλις ψηθεί, μεταφέρουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια σερβίρουμε. 
I have a confession to make. I love bacon. No matter how (hard) I try to eat healthy, I can't resist to a slice of bacon. I can eat bacon with everything ... on a second thought ... bacon goes with everything! The only thing I don't like about bacon is all the splattery mess while cooking. Luckily, there is a little trick to save you from cleaning all the mess, oven baked bacon!

OVEN BAKED CRISPY BACON

INGREDIENTS
Bacon

DIRECTIONS
Line a cookie sheet with aluminum foil and place bacon slices. Bake each side at 200oC for about 10 minutes (depending on how crispy you like your bacon and how thick your slices are). When it’s done, remove from the oven and transfer to a paper towel lined plate, to drain off excess grease.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr